Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szeretnének...

A szüleim nagyon szeretnének unokákat. Hogy mondjam el nekik hogy mi ketten a barátnőmmel nem akarunk gyereket?

Figyelt kérdés

Nagy tehernek érezzük ketten a gyerekvállalást.

A muterom és a faterom ki fog akadni, ha ezt közlöm velük akkor utána hogy nézzek majd a szemükbe? Ezért nagyon mérgesek lesznek? Minden vágyuk egy-két unoka.

2013. jan. 22. 08:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem rettentő önző, amikor valakinek gyereke sincs, és már az unokáról álmodozik.

Azzal, hogy a szüleid gyereket vállaltak, elfogadták, hogy az a gyerek esetleg a SAJÁT életét akarja élni, nem az ő álmaikat.

2013. jan. 22. 11:20
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekek, hova tűnt a hozzászólásom?

Azért mert a szülő oldaláról világítottam rá a kérdésre egyből töröltetni kell a hozzászólásomat?

egy gyerekes szülő

2013. jan. 22. 11:26
 23/33 anonim ***** válasza:
22-es, nem biztos, hogy törölték, nekem is volt már, hogy úgy nézett ki, mintha átment volna a hozzászólásom, mégsem jelent meg.
2013. jan. 22. 11:52
 24/33 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem se kell ezt túlragozni. Még nem akartok ennyi.Aztán később vagy megjön a kedv vagy nem. Mondjuk én kijelentettem, hogy nem akarok. Azóta anyukámnak a kiscicája az unokája, imádja. :) Macskának még ilyen jó dolga nem volt nálunk.
2013. jan. 22. 12:43
 25/33 A kérdező kommentje:
Most 31 éves vagyok. 40-50 évesen sem szeretnék mert nem szeretem a gyerekeket a csecsemőket főleg nem.
2013. jan. 24. 15:39
 26/33 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, nincs ezzel a világon semmi gond, ha mindketten így gondoljátok a barátnőddel együtt, nem kell magyarázkodnod. A szüleiteknek meg tudomásul kell venni a döntéseteket, nem tudnak mást tenni...
2013. jan. 24. 15:56
 27/33 anonim ***** válasza:
88%

Mond neki meg őszintén. Amúgy se fontos már a gyerek, nem is fontos ,ha úgy nem akarjátok.

Minek gyereket szülni? Fölösleges ebbe a mai világban.

Inkább ne szüljetek. Azt ajánlom.

Kiborulnak, és? Ez van, a mai világban értelmetlen szülni.

2013. jan. 24. 18:05
 28/33 anonim ***** válasza:

Nem kell mondani semmit. Felesleges, ha rákérdeznek, akkor meg annyit, hogy nem most, vagy ti gyerek nélkül is boldogok vagytok. Ha nagyon nem szállnak le a témáról, csak akkor kell elmondani.

Nálunk az van, hogy "anyósom" van nagyon ráakadva a témára (megjegyezném, hogy a vágy bennem is megvan, de nincs aktualitása, épp munkahelváltás...stb)

de nem is ez a lényeg, hanem párom tesója 32 éves a jelenlegi bnője 35, "anyósnak" most jutott el h a fia évek nem viccből mondta, hogy ő nem akar gyereket. Évekig zaklatta vele minden találkozáskor. Most nekünk mondja, hogy a fiacskájának nem lesz szerinte, úgyhogy bennünk van csak reménye. Sajnálom őt emiatt, mert tényleg nagy vágya, bébiszitterkedik is 3 gyerekre vigyáz felváltva....

DE sem mi és a " sógoromék" sem az ő vágyai szerint fogunk élni. Ezt nehezen fogadja el, de muszáj

Tehát csak ha állandó téma, akkor zárd rövidre, ha nem akkor inkább ne zaklasd fel őket.

Te ismered a szüleidet, hogy nekik hogy lenne jobb (Pl az enyémeket kész tények elé állítanám, de ők nem is ilyen típusúak, nem szólnak bele, nem célozgatnak...)

25/N

2013. jan. 24. 18:11
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam elmondani, hogy utána kb egy évig nem hozzák fel a témát :)

32 éves, sőt lassan 33 éves vagyok. Nem hogy megjönne a kedvem a gyerekvállaláshoz, hanem egyre messzebb áll tőlem. Régóta tudom, hogy nem akarok gyereket, én pont fordítva gondolom, mint a gyerekesek, hogy az az önző, aki azért vállal gyereket, hogy öreg korában legyen aki ajtót nyit rá.

Anya időnként felhozza a témát, de most már csak olyankor, ha aránylag közeli ismerősnek, vagy vmelyik rokonnak épp friss babás élménye van.

Olyankor közlöm vele, hogy "na szegény kismama, sajnálom, hogy most szívhat a babával. Még jó, hogy nekem sosem lesz gyerekem."

Nagyjából ilyeneket szoktam mondani, lehet, hogy ez nem olyan kedves dolog, de az sem kedves, hogy engem szekál bárki is, hogy de szüljél, szüljél.

Nem tudom fordítva mit szólnának, ha a gyereket nem akarók állandóan azzal tömnék a gyerekre vágyók fejét, hogy ne szüljél, ne szüljél...

2013. jan. 24. 22:33
 30/33 anonim ***** válasza:
13%

Hát azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire durva a helyzet.

Ennyien vannak, kiknek a gyermek csak akadály és nem kívánatos nyűg.

És még akik adják alájuk a lovat.

Nagyon szomorú ezeket a válaszokat olvasni.

2013. jan. 25. 00:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!