A szüleim nagyon szeretnének unokákat. Hogy mondjam el nekik hogy mi ketten a barátnőmmel nem akarunk gyereket?
Nagy tehernek érezzük ketten a gyerekvállalást.
A muterom és a faterom ki fog akadni, ha ezt közlöm velük akkor utána hogy nézzek majd a szemükbe? Ezért nagyon mérgesek lesznek? Minden vágyuk egy-két unoka.
Aki nem akar szülni, azt nem lehet meggyőzni, nem is kell.
Nem adjuk alá a lovat, hiszen eleve nem szeretne gyereket.
Nekem van, de azt is megértem, ha valakinek nem az anyaság a fő életcélja. A gyereknevelés nem csak móka és kacagás.
Felnőtt korára jutunk el addig a felismerésig, jól neveltük-e az ebadta kölyköt. Bizony, a legjobb szülői jószándék, akarat mellett sem garantált a siker.
Társadalmi elvárás, szülői nyomásra meg nem kell gyerek.
Ezt mindenki maga dönti el. Szülők is meglesznek unoka nélkül. Kicsit rinyálnak, mert szeretnének, de megértik.
Mondjuk, nincs is más választásuk. :)))
#30 - én nem látok benne sem újdonságot, sem szomorút, hogy az embereknek szabad akaratuk van. Egyébként nem értem, te miért neheztelsz annyira a gyerekekre, hogy azt kívánod, olyan szülők mellett nőjenek fel, akik nem akarták, csak rádumálták, rákényszerítették őket a szülői szerepre, és a hátuk közepére kívánják...
Mellesleg meg az emberek jó részének a "nem akarok gyereket" döntésében nem a gyerek, hanem a mai világ játssza a fő szerepet, nem a gyerekkel magával van baja, hanem mindazon elvárásokkal, amit a mai társadalom a gyereket vállalókkal szemben megfogalmaz.
Szóval én azt gondolom, hogy ott van helye a gyerekvállalásnak, ahol az adott pár mindkét tagja azt akarja, másokat meg bűn (többek között a majdani gyerekkel szemben) rádumálni, erre fele nyomni.
"Nagyon szomorú ezeket a válaszokat olvasni."
Miért? Neked attól még lehet egy tucat gyereked. Komolyan elszomorít, hogy nekem nem lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!