Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragudjak emiatt a családomra?

Haragudjak emiatt a családomra?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz 2 órakor a ballagásom május 3.-án. Teljesen megértem hogy mindenki dolgozik, de már 1 hónappal előtte is szóltam, hogy május 3-án ballagásom lesz. Az időpont csak most derült ki, és mindenki akit meghívtam azt mondta dolgozik nem tud jönni. Se a nagymamám, se a keresztapám, senki nem lesz ott a családból csak a szüleim. A keresztapámékra most nagyon haragszom, mert a szallagavatómra se jöttek el. Önző vagyok amiért elvárom, hogy jöjjenek el? :S
2013. ápr. 20. 12:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Én megértelek téged is de a rokonokat is. Ha nem lesz egy kis jövetel, és nem kell hogy ebéd vagy vacsora legyen, csak pár ital-süti hogy beszélgetni tudjanak egy kicsit, akkor miért menjenek el?? Sokszor a ballagásnál nem is látják az illető diákot akiért kimennek. Csak állnak a tömegben, és egyszer csak megjelenik az osztály akik annyira gyorsan elmennek a tömeg mellett, hogy néha még a virágot sem tudja odaadni az ember nekik.. Végül is elvárod hogy elmenjenek, semmit ne lássanak, majd menjenek haza mert fél órára sem pihenhetnek meg.. De megértem hogy neked is rosszul esik hogy tudni fogod hogy csak a szülők lesznek ott..
2013. ápr. 20. 12:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Én is szerettem volna a vacsorát, már a ruhámat is kiválasztottam rá, de a szüleim, meg a nagyszüleim javasolták, hogy ne csináljunk semmit, mert nagyon drága egy ilyen vacsora ma már, és rengeteg idő, és hogy inkább oda adják azt a pénzt, hogy magamra költsem. Én szomorúan de belementem, mert akkor meg azért lennék önző, hogy elvárom, hogy főzőcskézzenek miattam, meg egy csomó pénzt kidobjanak...
2013. ápr. 20. 12:37
 13/27 anonim ***** válasza:
88%
Ha szeretnél vacsorát, akkor adják oda a pénzt és szervezd meg belőle. Végül is így is magadra költöd.
2013. ápr. 20. 12:38
 14/27 anonim ***** válasza:
61%

ma 12:36

miért szánalmas??? Ha a diák elvárja hogy virágot, és ajándékot(pénzt ) kapjon a ballagására akkor minimum hogy csinálok egy kis összejövetelt ahol megkínálhatom a vendégeket itallal, és sütivel... Ez a legkevesebb..

2013. ápr. 20. 12:38
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

14-es

Már bocs, de ha én lennék a keresztanya, és a keresztlányom meghívna a ballagására úgy, hogy utána nem lesz semmi, attól én még elmennék, mert mégiscsak a keresztlányom.

2013. ápr. 20. 12:40
 16/27 A kérdező kommentje:
Én egyedül nem tudom megszervezni, mivel alapjáraton a mamáméknál lett volna az egész buli, mert nekik van kertes házuk meg oda jut el mindenki a legkönnyebben, illetve egyik családtagom csinálta volna a sütit, mert ő olyan helyen dolgozik ahol olcsóbban betudja szerezni az alapanyagokat, és a pasi családtagok meg bográcsoltak volna... A mamám szerint meg bunkóság azután megkérni mindenkit a segítségre,hogy 1 hete meg lemondtuk...
2013. ápr. 20. 12:41
 17/27 anonim ***** válasza:

A távolabb élő, amúgy sem túl közeli rokonokat azért megértem. Csak annyi időre odautazni messziről, hogy megnéznek, odaadják az ajándékot, aztán viszont látásra?

Én nem azt mondom, hogy puccos étteremben, drága vacsorát kéne adni, de azért otthon szervezhettetek volna egy kis összejövetelt akár néhány szendviccsel, kis süteménnyel, üdítővel.

Viszont azt meg tőled érzem jogosnak, hogy legalább a keresztszülőket elvárnád. Azért nekik szerintem illene ott lenni, hacsak nem tényleg valami nyomós indokuk van az ellenkezőjére.

2013. ápr. 20. 12:47
 18/27 A kérdező kommentje:
Távoli rokonokat egyáltalán nem is vártam el hogy eljőjjenek, azért meghívtuk őket, de nem haragszom amiért nem utaznak órákat. a Baj csak ott van, hogy a 80 rokonomból 70 itt él a város szélén Gyálon ami max háromnegyed óra, és egyik se hajlandó eljönni :-(
2013. ápr. 20. 12:49
 19/27 anonim ***** válasza:

Egy kicsit túlreagálod, a szüleid legalább ott lesznek.

Kivehetettek volna szabadságot,csak lehet nem tehetik meg. Na meg kaja sem lesz, meg idő sem beszélgetni, összejönni a nagycsaláddal. Nem látom értelmét,hogy elmennek,állnak 1,5 órát és mennek haza.

( a ballagás kezdete pedig konkrétan sz*r, ha kint van tűz a nap, na meg az emberek 90% ilyenkor még dolgozik, nekünk 6-kor lesz, így van olyan rokon aki 3-kor végez a munkahelyén és úgy jönnek az ország másik feléből)

2013. ápr. 20. 13:01
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

80 rokont szerettél volna látni a ballagásodon? Ez msot vicc? Nem az esküvőd lesz, hanem a ballagásod!!

Szülő, testvér, nagyszülő legyen ott. Esetleg a keresztszülők, ha tényleg betöltenek egy plusz szerepet az életedben, de ennyi.

MAjd akkor sértődj meg, ha az esküvődre nem hajlandó elmenni egyik sem.

Ez csak egy ballagás!

2013. ápr. 20. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!