Miért csinálják ezt a szüleim?
Szerintem csak egy megoldás van. Legyél velük türelmes. Akik azt mondják, hogy a tesód miatt féltnek, azoknak igazuk van, és annak is aki azt mondta, hogy hiába vagy 18 után, attól még a gyerekük vagy, és felelősnek érzik magukat érted. Elvégre fősulira jársz, ők fizetik, a kolit is. Hiába vagy rendes és óvatos, nem úgy mint a nővéred, a szüleid szeme előtt csak az lebeg, hogy ha benned is csalódnak (mert tudod a gyógyszer sem 100%-os megoldás, vannak fura esetek, de nem ez a lényeg) azt lehet nem bírnák elviselni... Ha tudod, hogy benned bíznak, akkor legyél nyugodt.
Ők a szüleid, beszélgess velük sokat. Mesélj a barátodról, hogy mennyire kedves, és figyel rád.. szóval csupa pozitív dolgot, amit persze te is gondolsz róla. Ismerjék meg a szüleid őt, mert lehet akkor ők is látni fogják, hogy menniyre rendes.
Sok esetben egyébként a szülőknek hihetetlen antennája van arra hogy kiszűrjék azt, hogy ki a léhűtő, és ki az akiben megbízhatnak. Ha hiszel a kapcsolatotkban, akkor hidd el azt is, hogy a szüleid is elfogadják. Ha pedig valami miatt óvni akarnak, akkor sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy 90%ban igazuk lesz... Tapasztalat, elhiheted, nekem 26 évesen mondták, hogy nem bíznak a barátomban. A nagymamám, aki egyébként nem találkozott vele, teljesen belebetegedett a kapcsolatomba. Én perzse "kioktattam" mindenkit, és a végén kiderült nekik volt igazuk és én voltam a vak.
Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha te hiszel abban hogy tökéletes ez a kapcsolat, akkor felnőttként viselkedj!! Ülj le a szüleiddel, és beszéljétek meg a mindenki által elfogadható szabályokat, azt ogy nekik mi nem tetszik, neked mi igen. Mit akarnak, és azt,h ogy te mit akarsz. Ha valóban felnőtt vagy, akkor kommunikálj is úgy velük. Észre fogják venni, és előbb utóbb felnőttként néznek rád. De amíg valaki duzzog egy szülői döntés miatt, az nem felnőtt, az még gyerek.
Sok esetben a gyereknek kell bebizonyítani azt, hogy ő már valóban felnőtt, és nem csak papíron. Ha agyilag, lelkileg nem nő fel valaki, csak úgy viselkedik mint egy felnőtt, azt nem fogják felnőttként kezelni.
Szóval türelem, és figyelj a szüleidre, mert valószínű a javadat akarják.. Ha meg valamit el akarsz náluk érni, akkor bizonyítsd be, hogy valóban felnőttél.
Sok sikert!!!
köszi a válaszokat, egyébként velük nem lehet leülni normálisan beszélgetni :S és sose szoktam hisztizni egy bizonyos dolog miatt :( pedig lehet azt kéne, és akkor jobb lenne, de nem vagyok olyan. tudom hogy nem az van hogy azt csinálok, amit akarok, de egy kis teret engedhetnének, amíg otthon voltam akkor se engedtek szinte sehova, mindig időre kellett hazamennem... sose érezhettem magam jól a barátaimmal, mert haza kellett mennem, előtte meg csak nővéremmel mehettem el bulizni. nagyon rossz ez, mert a korombelieknek van szabadságuk, nincsenek időkhöz kötve, és már a 2. hét után a barátjuknál alszanak a 16-17 éves lányok is. És 18 évesen vesztettem el a szüzességem, ezt is tudják, anyumtól megkérdeztem, ő meg 16 volt. akkor miről is beszélünk?
Barátommal úgy érezzük, hogy megtaláltuk az örök szerelmet, nagyon jó a kapcsolatunk, előtte is jó volt. nem tudom mitévő legyek, megpróbálok minél erélyesebb lenni mert ha nem vagyok az akkor szarnak a fejemre.
A másik még hogy alig szoktak figyelni rám, ha mondok valamit előre, nem is foglalkoznak vele, amikor meg már aktuális, akkor meg le vagyok cseszve hogy miért nem szóltam, számtalanszor mondtam már nekik, hogy mert nem figyelnek rám, de akkor is én vagyok a hibás.
na lényegtelen... csak félek, hogy a korlátozásuk miatt szétmegyünk majd a barátommal, de ő nem szólt még emiatt, bízik benne hogy megoldódik a probléma, egyedül ő maradt nekem aki megért, meghallgat, figyel rám, és szeret.
köszi a hasznos és nemhasznos válaszokat is. nempontoztam senkit.
A kommentedből úgy tűnik, egy kissé még gyerekesen gondolkodsz. Abban együttérzek veled, hogy a szüleid nem figyelnek rád. Nem kellene ennek így ennie. De az, hogy azt tekinted normának, hogy a haverok közül a lányok már 2 hét ismeretség után összebújnak a pasijaikkal, meg hogy a többieknek a szülők maximális szabadságot adnak (magyarul nem törődnek velük), az arra utal, hogy nem látod át az ő szánalmas helyzetüket, és azt, mi hátrányuk lesz nekik ezek miatt még az életben. Ők se látják azt még, de ami késik, nem múlik.
Te most a barátoddal a rózsaszín köd időszakát éled, a tökéletes szerelmet, ami csodaszép időszak az ember életében. Mégis felmerül néha benned, hogy nem elégeli-e meg a barátod a te korlátozottságodat, és nem hagy-e ott. Ha tényleg annyira el vagytok kötelezve egymás iránt, hogy fordulhat meg ilyen a fejedben?
A szüleid se tökéletes szülők, de minden bizonnyal érzékelik, hogy nem gondolkodol még teljesen felnőtt módjára, miközben azt hiszed, hogy igen, és emiatt féltenek. Kitartás. Egy-két év alatt még nagyon sokat érsz, felnőttebb leszel. Hátha ők is észreveszik ezt majd.
a szülei tartják el, rendben. de a kérdés írója nem kéthetes kanári-szigeteki nyaralásra készül a barátjával. Nem tudom, hogy miért baj a szüleinek, hogy néha-néha szeretne a fiúnál aludni. Ráadásul elég felelősségteljesnek látszik a lány biztonságos szex-témában is. Igen, csalódhat. És? Ez az élet rendje. Ha semmit nem csinálunk, végülis valóban nem ér csalódás, igaz, öröm sem.
De ehhez a szex-dologhoz semmi köze annak, hogy a szülei kenyerét eszi-e a leányzó vagy sem.
ez mekkora hülyeség, amit sokan írtatok, hogy amíg a szülők adnak neki kenyeret, addig azt kell, hogy csinálja, amit mondanak.
csak aztán ne csodálkozzon senki, ha megromlik a szülőkkel a kapcsolat...
így csak azt érik el a szülők, hogy totálisan elveszítik a lányuk bizalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!