Miért csinálják ezt a szüleim?
próbáld meg úgy tagolni a mondataidat, hogy érthetőbb legyen a lényeg...
ezt csak azért írom, mert így többen tudnának segíteni...
Talán csak annyi a bajuk hogy még az első barátod és egyszerűen féltenek, hogy nehogy aztán csalódj benne... Félnek hogy mivel ő az első és - neharagudj de én így vettem ki a szavadból - "már" lefeküdtél vele, ha talán majd lesz más és más és más...és majd akkor lehet velük is... és egyszerően nem akarnak veled is úgy járni mint a nővéreddel. Nem ismerem a körülményeket, sem téged, sem a szüleid, úgyhogy ne haragudj ha rossz a feltételezésem, de így külsőre ez jön le először.
Minden jót:)
1.
nagyon hülye vagy, ha nev jut el az agyadig a lényeg. :D
-----------------------------------------------
valószínűleg nem akarják elfogadni a szüleid, hogy felnőttél. rejtett hatalomvágyuk van, rajtad élik ki, ezért szeretnék megszabni, hogy mit csinálj.
szerintem hanyagold a témát egy ideig, ne lássák, hogy haragszol rájuk emiatt. pár hónap elteltével pedig hozakodj elő vele újra, addigra lehet, hogy változik a véleményük. ha akkor sem engednék, mondd nekik, hogy mélyen csalódtál bennük, ezt a szülők nem bírják, ezek után tuti, hogy meg fogják engedni. :D
Ülj le velük és tök nyugodtan add elő nekik azt, amit ide nekünk leírtál, hogy mit érzel a témával kapcsolatban. Hidd el, segíteni fog.
Sértődj meg, hogy nem adtál okot a bizalmatlanságukra!
Ha a szüleiddel élsz és ök tartanak el, akkor igenis beleszólhatnak abba, hogy mit csínálsz. Ha ezt nem akarod,akkor költözz el és élj önállóan, akkor nincs beleszólásuk.
Egyébként meg legjobb, ha megbeszéled velük a gondjaidat, de nem agrssziv hangon, hanem szép nyugodtan a "jogaid" emlegetése nélkül. Ha nehéz beszélgetni, akkor ird le, ugy könnyebb portosan fogalmazni és jobbán át lehet gondolni, hogy mit és hogyan irsz le, hogy ne sértö legyen.
(Csak ugy általában jegyzem meg, hgy mindenkinek elöször a kötelességeit kellene betartani és csak utánna jogokra hivatkozni!)
Elöszőr is el kell döntened:
-eltartod magad és azt csinálsz,amit akarsz
-a szüleid tartanak el és azt csinálod amit mondanak.
Szia! Szerintem a szüleid nagyon félnek, hogy veled is az történik, ami a nővéreddel, hiszen ha jól veszem ki, akkor te most pont abban a korban vagy! Hiába tudják, hogy benned megbízhatnak, akkor sem tudják elfelejteni, hogy mi történt. A másik meg, amit az én szüleim is csináltak, hogy bár elfogadták, hogy már élek nemi éltet, de nem a "szemül előtt", szóval az akkori barátom sosem aludhatott nálunk.
A többieknek meg azt üzenem, hogy ne sulykoljuk már ezt az elmúltál 18, azt csinálsz, amit akarsz szöveget, mert ez nem így van! ti is nagyon jól tudjátok, emlékezzetek! Majd akkor lesz független, mikor elmegy dolgozni és a keresetéből tartja fenn magát! Aki meg még 18 alatt van, az meg ne akarjon ennyire felnőni, mert közel sem akkora királyság, mint azt gondoljátok.
28/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!