Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt barátnő gyerekével sok...

Volt barátnő gyerekével sok időt tölt? Az nő maga köré gyűjti az exeit, "barátok" Zavarna titeket?

Figyelt kérdés

Van egy párom, akinek volt egy hosszú kapcsolata. A nőnek már volt egy gyereke, 3-10 éves koráig voltak együtt, 2 éve szakítottak. Azt mondja már lezárta a kapcsolatot, csak barátok - bár én ezt nem értem, én sosem tudtam.

A nő a párom előtti pasijával is jóban van (a gyerek apja, ezt megértem). Párom azt mondja sokszor voltak együtt négyesben (ők ketten, az apa a feleségével) + a gyerek korábban. EZ nekem megint fura, de a gyerek miatt valamilyen szinten megértem. Viszont még mindig összejár a gyerek apjával, azt mondja barátok, vannak közös programjaik, pl. hétvégén többen elmentek "pasis" kirándulásra, fiúgyerekeket is vittek. Állítólag ez is egy tradíció náluk. Ott is ott volt, pedig már hogy nyersen fogalmazzak nincs köze a gyerekhez. A gyerek suli után majdnem mindennap benéz hozzá (útba esik az üzlete), van hogy ő viszi haza.

Kérdezem már erről, azt mondta nagyon szereti a gyereket, ne kérjem, hogy ne legyen az élete része. Ezt így nem is akarom, csak túl soknak találom. Bár szerintem az egész kapcsolatot meg kellene szakítani, az a "rendje", de ha nem akarja az ő dolga.

Az viszont már tényleg bizarr számomra hogy barátkozzak az exével és még az ex exével (és annak feleségével) is... Én vagyok túl maradi gondolkodású? Mert úgy látom ott senkit nem zavar a dolog, normálisnak találják.

A nőnek van új kapcsolata, szóval nem arról van szó, hogy féltékeny lennék. Ők már egy éve együtt vannak, Ő is elvan ezzel a helyzettel.. Nem értem.. Tényleg bennem van a hiba?

2013. ápr. 19. 12:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
És azt hozzáteszem, hogy az exek barátnőivel is tök jóban voltam/vagyok. Ketten azóta már szakítottak, de a barátság ugyanúgy megmaradt a lányok és közöttem.
2013. ápr. 19. 13:04
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész tipikusan magyar/begyepesedett probléma. MInden kultúrországban természetes, hogy az ex az illetö életének a része, és továbbra is kapcsolatban maradnak. Egyetlen normális helyen sem jut eszébe senkinek azért kiradirozni a másikat az életéböl, mert nem tudnak együtt, párként élni.
2013. ápr. 19. 13:09
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

7 éven át nevelt egy gyereket, aki az élete részévé vált, megszerette. A gyerek is szereti. Ha választás elé állítod, akkor a gyereket fogja választani.

Persze, szokatlan ez a szituáció, de nem kell mindig marakodással elválni. Főleg ha gyerek is van a kapcsolatban, még ha nem is az övé.

Egy kapcsolaton belül el kell fogadnunk a párunk barátait, még akkor is, ha azok nem tetszenek nekünk.

2013. ápr. 19. 13:10
 14/22 A kérdező kommentje:
Lehet tényleg nem engem választana.. Még nem olyan stabil a kapcsolatunk (2 hónapja vagyunk együtt)
2013. ápr. 19. 13:20
 15/22 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg nem valószínű hogy téged választ... Őket ismeri, évek óta az életének a részei és jól érzi magát velük. Te még csak egy csaj vagy akivel jól eltölti az időt - aranyos, de pótolható, ha neked ez nem tetszik, akkor keres olyat, aki beleillik a "csapatba".
2013. ápr. 19. 13:25
 16/22 A kérdező kommentje:
Viszont nem akarok szakítani, mert látok lehetőséget a kapcsolatunkba. Jó lenne ha ezt meg tudnám szokni, ha nincs rá más lehetőség. Már pedig úgy néz ki nincs. Húgom azt mondja legalább látom hogy jó apa lesz. De ő is a nyitott emberek közé tartozik
2013. ápr. 19. 13:28
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Őszintén mit vársz tőle? Dobja el a nevelt gyerekeit (akiket szeret) és a barátit egy új nőcske kedvérét? Szerinted ez lenne a normális viselkedés? Ez nem nyitottság kérdése, hanem az emberi jellemé.
2013. ápr. 19. 13:37
 18/22 anonim ***** válasza:
39%
Nekem is van olyan exem, akivel a mai napig beszélek:) csak egyel tartom a kapcsit, a többiek lecsiszolodtak:) tudod, ez olyan, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz:) megértelek téged is, nem mindenkinek fér bele az értékrendjébe:)
2013. ápr. 19. 13:47
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha már most nem tetszik ez neked,szerinted később megszokod,és okés lesz minden ? :) Szerintem nem.Ami az elején idegesítő,az később még idegesítőbb.
2013. ápr. 19. 15:15
 20/22 anonim ***** válasza:

A legjobb, amit tehetsz, ha tényleg hosszú távra tervezel ezzel a pasival, hogy megismerkedsz mindenkivel. Kis idővel lehet, hogy rájössz, hogy tök jó fejek.

Ha így folytatod, emiatt a feszkó miatt, el fog mérgesedni a viszony közted és a párod között.

2013. ápr. 19. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!