Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt barátnő gyerekével sok...

Volt barátnő gyerekével sok időt tölt? Az nő maga köré gyűjti az exeit, "barátok" Zavarna titeket?

Figyelt kérdés

Van egy párom, akinek volt egy hosszú kapcsolata. A nőnek már volt egy gyereke, 3-10 éves koráig voltak együtt, 2 éve szakítottak. Azt mondja már lezárta a kapcsolatot, csak barátok - bár én ezt nem értem, én sosem tudtam.

A nő a párom előtti pasijával is jóban van (a gyerek apja, ezt megértem). Párom azt mondja sokszor voltak együtt négyesben (ők ketten, az apa a feleségével) + a gyerek korábban. EZ nekem megint fura, de a gyerek miatt valamilyen szinten megértem. Viszont még mindig összejár a gyerek apjával, azt mondja barátok, vannak közös programjaik, pl. hétvégén többen elmentek "pasis" kirándulásra, fiúgyerekeket is vittek. Állítólag ez is egy tradíció náluk. Ott is ott volt, pedig már hogy nyersen fogalmazzak nincs köze a gyerekhez. A gyerek suli után majdnem mindennap benéz hozzá (útba esik az üzlete), van hogy ő viszi haza.

Kérdezem már erről, azt mondta nagyon szereti a gyereket, ne kérjem, hogy ne legyen az élete része. Ezt így nem is akarom, csak túl soknak találom. Bár szerintem az egész kapcsolatot meg kellene szakítani, az a "rendje", de ha nem akarja az ő dolga.

Az viszont már tényleg bizarr számomra hogy barátkozzak az exével és még az ex exével (és annak feleségével) is... Én vagyok túl maradi gondolkodású? Mert úgy látom ott senkit nem zavar a dolog, normálisnak találják.

A nőnek van új kapcsolata, szóval nem arról van szó, hogy féltékeny lennék. Ők már egy éve együtt vannak, Ő is elvan ezzel a helyzettel.. Nem értem.. Tényleg bennem van a hiba?

2013. ápr. 19. 12:36
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Egyébként mindannyian tanult, értelmes emberek, jó egzisztenciával, még mielőtt valaki azt hinné nem.
2013. ápr. 19. 12:38
 2/22 anonim ***** válasza:
8%

Itt újabban mindenki liberális lett, ettől sokkal kesze-kuszább helyzetekre is szokták azt mondani, hogy rendben van, nem kell túlkomplikálni.

Személy szerint én választás elé állítanám, biztos nem viselném ezt el így, főleg hogy tényleg semmi köze a gyerekhez.

Bár sok értelme nincs, ő így gondolkozik, tiltani nem lenne értelme, később visszaütne vagy titokban csinálná.

Ha ismerted a dolgokat, én össze sem jöttem volna vele.

2013. ápr. 19. 12:39
 3/22 A kérdező kommentje:

Szerintem is túl liberális ez a világ.. Van egy rakat barátja, nem értem miért kell hozzájuk is ennyire ragaszkodni. A kapcsolattal le kellett volna zárnia ezeket is. De persze ezt nem kérhetem tőle, nem is fogom.

A gyereknek meg van apja, nem kell senkit pótolnia. Úgy talán megérteném.

2013. ápr. 19. 12:43
 4/22 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem te vagy a túl maradi.

A gyereket 7 évig a párod nevelte, logikus, hogy minél több idöt akar vele lenni.

Az meg, hogy a gyerek apjával is jóban van, sezerintem csak jó, és ha ök ketten - a párod meg a gyerek apja - jól megérteik egymást, akkor minek kellene megszakitaniuk a kapcsolatot, csak azért, mert TE ennyire szüklátókörü vagy.

Szerintem éppen ez mutatja, hogy az egész csapat tanult, értelmes emberekböl áll.

2013. ápr. 19. 12:44
 5/22 anonim ***** válasza:
61%

Az érzelmeket, barátságokat nem tudod befolyásolni. Nekem is van exem, akivel megszakítottam minden kapcsolatot, múltkori felvetésére (mailben), hogy üljünk be kávézni egyszer valahová és egy picit dumálni határozottan elutasítottam.

Viszont van egy másik, akivel meg nem vagyok hajlandó megszakítani a kapcsolatot. Mint partner nem jön többet soha a képbe, de a barátsága fontos nekem. Nagyon nem járunk össze, csak ritkán társaságban. Ő előbb volt barát, lett belőle egy próbálkozás ami nem jött be... De ettől még barátok maradhattunk.

A párodnak is valamiért fontosak ezek az emberek, jól érzi magát velük. Vagy beletörődsz ebbe, vagy kilépsz a kapcsolatból.

2013. ápr. 19. 12:48
 6/22 anonim ***** válasza:
20%

Ez van, ezt mondtam, ilyen a világ ma.:D

Pedig akkor sem normális, hogy nem az ő gyereke, és mégis úgy kezeli, miközben már új párja van.

Az exekkel nem szerencsés tartani a kapcsolatot, sok bonyodalom lehet benne. nem azt mondom, hogy menj át az utcán a másik oldalra, ha meglátod, de azért na.

Én így biztos nem tudnék élni, ahogy a kérdező leírta.

Egy ember hadd legyen már annyira önző, hogy elvárja, hogy az exe mástól született gyerekét ne pesztrálja élete végéig.

2013. ápr. 19. 12:50
 7/22 A kérdező kommentje:

Én is többnyire normálisan zártam le a kapcsolataimat, nincs harag, sértettség - egy kivételével. Ha találkozok valamelyik volt párommal én sem ijedek meg, váltunk pár szót, de ennyi. Barátkozni nem tudnék egyikkel sem.

Azt mondja a végén már nagyon kihűlt a kapcsolatuk, ezért tudtak utána barátokká válni. Nekem is volt ilyen kapcsolatom is, mégsem tudok vele sem.

2013. ápr. 19. 12:52
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
7 évig nevelte a gyerekeket, teljesen normális, hogy tartani akarja velük a kapcsolatot. Az nem tudom megérteni, miért baj ha valaki barátságban van az exével. Attól, hogy te erre képtelen lennél sok másik ember gond nélkül megoldja.
2013. ápr. 19. 12:55
 9/22 anonim ***** válasza:

Én 2 kivétellel haveri/baráti viszonyban vagyok az exeimmel. Valahogy a baráti társaságban ragadtak. Ha beülünk vhova, azt általában velük tesszük. Ez annyit tesz, hogy 7-ből 3 sráchoz volt közöm. A férjem is ismeri őket, még anno az egyik exem által ismertem őt is meg.

Nálunk semmi probléma nincs ebből, a múltat senki nem nézi, csak azt, hogy jó a társaság.

2013. ápr. 19. 12:59
 10/22 anonim ***** válasza:
83%

:) Nekem is van egy mostohafiam, szintén 3 éves kora óta vagyok az apjával, mint párodéknál. Jóban vagyunk a volt a gyerkőc anyukájával és az ő férjével. Régebben ránk is csodabogárként tekintettek, pedig nincs ebben semmi rossz szerintem. Ők már lezárták a kapcsolatukat. Én is jóban vagyok egy volt párommal, igaz messze él, de néha beszélünk, hogy ki hogy van?

Remélem soha nem válunk el, de nem tudom mit tennék ha igen. A mostohafiam 16 éves, tehát 13 éve vagyok része az életének. Ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra elvágni. Ha felszínes lenne a kapcsolatunk akkor igen, de mi tényleg nagyon szeretjük egymást. Persze nem úgy ahogy, a saját fiamat, és ő sem úgy mint az anyukáját, de attól még erős ez a kötelék. Szerintem eltéphetetlen.

Arról nem tudok nyilatkozni, hogy a férjemmel milyen lenne a kapcsolatom, mert most elképzelhetetlennek tartom azt hogy mi szétmenjünk valaha is, csak barátok legyünk.

Viszont a barátaink többsége közös, ide a fia anyukája és férje is beletartozik. Nem hinném, hogy velük megszakítanám a kapcsolatot.

Ez nem liberalizmus. Mély szeretet amit a mostohafiam iránt érzek, illetve barátság. Nem kell ebbe semmi ördögit belelátni!:)

2013. ápr. 19. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!