Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyaráznátok egy...

Hogyan magyaráznátok egy érthetetlen kamasznak, hogy nincs pénzetek az ő hülyeségeit finanszírozni, de attól még jöhet hozzátok?

Figyelt kérdés
Fizetem normálisan a gyerektartást a fiam után, többet nem tudok neki adni. Ezt ő úgy veszi, hogy nem érdekel, így konkrétan a fejemhez vágta. Pedig nem erről van szó. De nekem a másik két fiamat is el kell tartani, míg neki ott az apja, aki jól keres. Adnék én akár többet is, de ettől a 15 ezertől többre nem telik! A férjem sem tud dolgozni, csak én keresek, itt a két kisebbik. Tudom, hogy nem tehet a helyzetről. Én sem. Miért hiszi, hogy a pénz= a szeretettel? Hogyan magyarázzam el neki, hogy nem így van. 14 éves egyébként.
2013. ápr. 16. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%

Hasonló helyzetbe került a férjem is az amúgy értelmes lányával.

Bár ő költ rá bőven, feleslegesnek tartott dolgokat nem finanszíroz (fél milliós gép, 20 ezres alapozó, stb).

Ezen egyszer volt egy vita, a férjem teljes nyugalommal elmagyarázta, hogy nagyon szereti, tudja, hogy költ is rá, de az említett tételeket egyszerűen nem szeretné kifizetni, mert feleslegesnek tartja. Pár hétig nem jelentkezett a lány, utána - feltétlezem, hogy átgondolta - már szerényebb igényekkel jelentkezett.

Nálatok annyiból macerásabb, hogy úgy érezheti, neki kevesebb jut mint a testvéreinek, no meg kamasz. Légy következetes és próbálj nyugodt maradni. Ez idővel meghozza a gyümölcsét.

Most próbálgatja a határait, hogy meddig mehet el, illetve kissé bizonytalannak tűnik az érzéseidet illetően.

Közös programokra nem tudod elvinni néha, ami illik az érdeklődési körébe? Rendezvények, mozi, stb?

2013. ápr. 16. 18:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Mert azt hiszi hogy a pénz csak úgy terem a fán. Ha a férjed jól keres gondolom nem nélkülözött eddig sem meg kapott mindent amit akart, van PS, lapos tv, laptop kutyaf*a és ehhez képest mi az a 15 ezer?!
2013. ápr. 17. 01:27
 13/13 anonim válasza:
Mondd el neki és kész..Őszintén!
2013. nov. 16. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!