Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan magyaráznátok egy...

Hogyan magyaráznátok egy érthetetlen kamasznak, hogy nincs pénzetek az ő hülyeségeit finanszírozni, de attól még jöhet hozzátok?

Figyelt kérdés
Fizetem normálisan a gyerektartást a fiam után, többet nem tudok neki adni. Ezt ő úgy veszi, hogy nem érdekel, így konkrétan a fejemhez vágta. Pedig nem erről van szó. De nekem a másik két fiamat is el kell tartani, míg neki ott az apja, aki jól keres. Adnék én akár többet is, de ettől a 15 ezertől többre nem telik! A férjem sem tud dolgozni, csak én keresek, itt a két kisebbik. Tudom, hogy nem tehet a helyzetről. Én sem. Miért hiszi, hogy a pénz= a szeretettel? Hogyan magyarázzam el neki, hogy nem így van. 14 éves egyébként.
2013. ápr. 16. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

Még ha meg is érti, mindig azt fogja érezni hogy a két kicsi fonotsabb. Innen próbáld meg megközelíteni a dolgot.

Kamasz, nem hülye: pontosan tudja, látja, hogy neki azért nem jut, mert a kicsikre költesz. Gyanítom azt is sejti, hogy 15e-nél többet.

OFF: ő nem tehet róla, de te igen. Ha a meglévő gyerekeidet sem tudod eltartani, nem kell "újat" szülni.

2013. ápr. 16. 17:46
 2/13 anonim ***** válasza:
38%

Sajnos a tizenéves korosztály még ilyen.

Az értékeket anyagi javakban mérik.

2013. ápr. 16. 17:49
 3/13 A kérdező kommentje:

Én tejet róla, hogy a férjem munkanélküli lett? Keres állást, remélhetőleg majd talál.

Azért mert egyszer elváltam azért még lehet másik gyerekem/gyerekeim

2013. ápr. 16. 17:50
 4/13 anonim ***** válasza:
35%

Azért kíváncsi vagyok, ha férfi írna ki ugyanilyen kérdést mi lenne a reakció..... Vagyis azt hiszem, tudom :-)

Mennyit vagy a fiaddal? Vannak közös programjaitok?

2013. ápr. 16. 17:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Egy héten egyszer-kétszer bejön kicsit suli után, minden második hétvégén. Törődök vele. Csak momentán pénzem nincs. Ha tudnám hogy éhezik vagy akármi akkor lenne egy tál étel, de pluszba pénzt kiadni a kezemből nem tudok!
2013. ápr. 16. 17:56
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem körülbelül esélyed sincs, egy kamasz mindent ellene irányuló támadásnak vesz, tökmindegy hogy mi az igazság.

Legyél hozzá türelmes, idővel majd csak felnő :)

2013. ápr. 16. 17:59
 7/13 anonim ***** válasza:
*értetlen!
2013. ápr. 16. 18:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Vagy érti ő, csak zsarolni akar.
2013. ápr. 16. 18:18
 9/13 anonim ***** válasza:
86%

Nézzük a gyerek szemszögéből: Elváltatok, ami nehéz egy gyermek számára. Nem nálad helyezték el, így úgy érzi, eldobtad magadtól, nem törődsz vele, nem szereted. Minden bizonnyal tudja, hogy ez nem igaz, de itt most érzelmekről van szó. Ehhez jöttek még a testvérek, akik elveszik az idődet, energiádat, türelmedet, ebből jön a féltékenység is.

Milyen hülyeségekre gondolsz egyébként? Talán nem kéne minden igényét így nevezni, mert ez olyan, mintha lenéznéd a vágyait. Meg kell azt is érteni, hogy a gyerek is szeretne elmenni valahová a barátaival, nagyon fájó, ha ő marad ki mindig, vagy úgy kell végignéznie a haverok fagyizását, hogy ő nem ehet. Téged is frusztrál, ha le kell mondanod valamiről.

2013. ápr. 16. 18:20
 10/13 anonim ***** válasza:
97%
Nevelés kérdése. Ha onnan ahonnan jön azt látja, hogy a szeretetet azzal fejezik ki, hogy mindent megkap amikor csak elböfögi magát, mindenkitől azt várja el. Ez már kis korban elromlik, pl. ha egy kitakarításért csoki a jutalom, vagy egy szép rajzért cukor. Ha ölelést vagy puszit kapott volna most tudná, hogy a legnagyobb érték amit adni tudsz Te magad vagy, nem a tárcád. A gyerekek, és a kamaszok is csak gyereke, és csak kamaszok, nem hülyék, vagy értetlenek. Az értékrendjüket a felnőttek alakítják, de pontosan tudják mit miért tesznek, azért mi jár, és értik is.
2013. ápr. 16. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!