Ha megtudnád felnőttkorodban, hogy az anyád végig tudott róla, hogy te tizenévesen milyen szenvedéseken mentél keresztül, tudott az önsértő, öngyilkos magatartásaidról mérges lennél rá?
Köszi ismét a válaszokat!!!
Nem hiszem, hogy az anyámnak akarna ugrasztani, és nem is fog ez bekövetkezni, én tulajdonképpen megbocsátó típus vagyok, de egy valami van, amiért mégiscsak tudnom kell, hogy tényleg a szüleim hibája-e. Van két kisebb öcsém, és nem szeretném, hogy ugyanúgy elcsesződjenek, mint én. PEdig már rajtuk is látszik, hogy nem okésak, a nagyobbik például iszonyú agresszív, csak ő nem befelé fordítja, mint én, hanem kifelé. Ezért kellene tudnom, mit tehetek, anyámnak segíteni akarok, nem pedig a torkának ugrani. Tudom, hülyén tettem fel a kérdést, mert abból nem derült ki ez, de most leírtam
Egyáltalán nem akarom az anyjának ugrasztani. Igen, a megértés fontos, ebben egyet értünk. Megérteni, hogy a szülő viselkedése mennyi lelki problémát okoz a gyereknek és a későbbi felnőttnek.
"megbocsájtás feloldja azt a feszültséget"...aha
ajánlom a Mérgező szülők című könyvet és ha elolvasnád megértenéd, hogy ez mennyire nem így van. Nem kell utálni, sőt nem is szabad a szülőket, mert az is lélekromboló, de azért nem is kell úgy tekinteni rájuk ha nem érdemlik meg, mintha a bilág legjobb szülei lettek volna, tárgyilagosan hideg fejjel kell nézni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!