Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megtudnád felnőttkorodban,...

Ha megtudnád felnőttkorodban, hogy az anyád végig tudott róla, hogy te tizenévesen milyen szenvedéseken mentél keresztül, tudott az önsértő, öngyilkos magatartásaidról mérges lennél rá?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, te végig azt gondoltad, hogy senki nem tud róla, ez a te titkod, stb, nem is próbáltál segítséget kérni, és felnőtt fejjel kiderülne, hogy az anyád mindvégig tudta, csak lapított és semmit sem tett ellene
2013. ápr. 16. 13:54
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Köszi ismét a válaszokat!!!

Nem hiszem, hogy az anyámnak akarna ugrasztani, és nem is fog ez bekövetkezni, én tulajdonképpen megbocsátó típus vagyok, de egy valami van, amiért mégiscsak tudnom kell, hogy tényleg a szüleim hibája-e. Van két kisebb öcsém, és nem szeretném, hogy ugyanúgy elcsesződjenek, mint én. PEdig már rajtuk is látszik, hogy nem okésak, a nagyobbik például iszonyú agresszív, csak ő nem befelé fordítja, mint én, hanem kifelé. Ezért kellene tudnom, mit tehetek, anyámnak segíteni akarok, nem pedig a torkának ugrani. Tudom, hülyén tettem fel a kérdést, mert abból nem derült ki ez, de most leírtam

2013. ápr. 18. 09:20
 32/32 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem akarom az anyjának ugrasztani. Igen, a megértés fontos, ebben egyet értünk. Megérteni, hogy a szülő viselkedése mennyi lelki problémát okoz a gyereknek és a későbbi felnőttnek.

"megbocsájtás feloldja azt a feszültséget"...aha

ajánlom a Mérgező szülők című könyvet és ha elolvasnád megértenéd, hogy ez mennyire nem így van. Nem kell utálni, sőt nem is szabad a szülőket, mert az is lélekromboló, de azért nem is kell úgy tekinteni rájuk ha nem érdemlik meg, mintha a bilág legjobb szülei lettek volna, tárgyilagosan hideg fejjel kell nézni a dolgokat.

2013. ápr. 18. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!