Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megtudnád felnőttkorodban,...

Ha megtudnád felnőttkorodban, hogy az anyád végig tudott róla, hogy te tizenévesen milyen szenvedéseken mentél keresztül, tudott az önsértő, öngyilkos magatartásaidról mérges lennél rá?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, te végig azt gondoltad, hogy senki nem tud róla, ez a te titkod, stb, nem is próbáltál segítséget kérni, és felnőtt fejjel kiderülne, hogy az anyád mindvégig tudta, csak lapított és semmit sem tett ellene
2013. ápr. 16. 13:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"Egyébként nagyon szeretem édesanyámat"

Akkor jó!!

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel"

[link]

2013. ápr. 16. 14:22
 12/32 A kérdező kommentje:
Ja, csak én nem vagyok isten, hogy tökéletes legyek... :D Ember vagyok, akinek hibái vannak, de próbálok rajtuk változtatni
2013. ápr. 16. 14:23
 13/32 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi az idézetet! Már majdnem meg is feledkeztem róla, rég jutott eszembe :$
2013. ápr. 16. 14:25
 14/32 anonim ***** válasza:
"Ember vagyok, akinek hibái vannak, de próbálok rajtuk változtatni" De jó. Csak ennyit várnak el tőlünk, az emberek és szerintem az égiek is. (aki többet vár el,az ellenséged, árt, kerüld)
2013. ápr. 16. 14:30
 15/32 anonim ***** válasza:
27%

Szerencsére nem voltam olyan ütődött hogy vagdossam magam meg hasonlók, így nincs is miért anyámra haragudni.

A férjem cudar dolgokon ment keresztül gyerekkorában és még sem vagdosta magát.

Szerintem a gyerekkel van a baj nem az anyjával. Ha anyuka tett volna valamit akkor lehet a gyerek még jobban csinálta volna, de mindegy akkor is az anya lenne a rossz.

2013. ápr. 16. 14:49
 16/32 anonim ***** válasza:
Ha te ezt a problémát felismerted akkor nyugodtan lehet gyereked hiszen tudsz rajta változtatni. Pl sokan vannak úgy hogy na úgy nem csinálom mint az anyám.
2013. ápr. 16. 14:56
 17/32 anonim ***** válasza:

Igen, és teljes joggal. A tizenéves kori magatartásod is nagyrészt az anyád bűne.

A többit privátban írom.

2013. ápr. 16. 15:31
 18/32 anonim ***** válasza:
39%
Nem mást kéne hibáztatni azért, mert ilyen idióta módon viselkedtél. Nem tudom, miért lett ekkora divat ez a világfájdalmas vagdosás. Szánalmasnak tartom az ilyen embereket. Itt egy hibás van és az pedig TE.
2013. ápr. 16. 15:54
 19/32 anonim ***** válasza:
Én is kamasz vagyok. Nekem is voltak hasonló problémáim, szorongtam. Amint észre vette anya, egyből elvitt pszichológushoz. Ha nem visz el, valószínűleg még mindig szorongnék és súlyosbodott volna. Anya tudta hogy szenvedek, és nem hagyta volna hogy tovább gyötörjem magam.
2013. ápr. 16. 16:01
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Több millió ember volt kamasz és nőtt fel még a világháború idején is anélkül, hogy vagdosta volna magát, meg gyötörte volna magát, pedig akkor aztán volt szenvedés, még ételre sem jutott. Dédmamám nyolc gyerekkel élt egy pincében télvíz idején. A havat olvasztották, hogy legyen vizük, és rettegniük kellett az orosz katonáktól, akik előszeretettel kezdtek ki a fiatal lányokkal... Az a nagy helyzet, hogy jó dolgában vész meg a kutya is.

Ez egy döntés: Vagdosom magam, vagy nem? Ha kárt teszek magamban, jobb lesz? Megoldódik a helyzet? Ha segítségre volt szükséged, miért nem fordultál egy olyan felnőtthöz, akiben bíztál? (még ha anyukáddal nem is volt olyan a viszonyod, más felnőttel lehetett volna)

Anyukád valószínűleg nem csak "lapított", hanem úgy gondolta, hogy ez is egy kamaszos hóbort, abbahagyod majd, ha látod, hogy senki sem figyel rád emiatt.

Ne haragudj a hangnemért, 22 éves lány vagyok, pár éve még én is kamasz voltam, nekem is zűrös gyerekkorom volt (elvált szülők, igazi mélyszegénység, ételre nem jutott pénz sokszor, a tesóim kinőtt ruháját hordtam, télen nyári cipőt hordtam, 17 éves koromig, (2008-ig) azt sem tudtam, mi az az internet)

Mégis felnőttem, szakmát tanulok, kitörtem az egészből. Már nem otthon élek, egy hónap múlva meglesz a szakmám, saját lábra állok, és élem az életemet, lehetőleg minél élménydúsabban.

Nem gondolom, hogy anyukádat kellene hibáztatnod. Dönthettél volna úgy, hogy nem vagdalod magad. Ez divat lett, ennyi.

2013. ápr. 16. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!