Szerintetek lehet okom erre a beteges féltékenységre?
Ártatlanul indult az egész. Nemrégen költöztem oda a páromhoz. Takarítottam,és pakolászás közben találtam fényképeket az exeiről... Egy dobozt tele egy hosszú kapcsolatából származó ajándékokkal,szerelmes levelekkel stb. Nagyon elszomorodtam,hogy miért nem zárta le ezeket a dolgokat még...
Pár napra rá használtam a mobilját,és ettől a nőtől kapott smseket... szó szerint: "Csak beszélgetésre gondoltam,majd írj,hogy mizu,Puszi". Névnapi köszöntő is volt: Bocsi a késésért,boldog névnapot kívánok :) Puszi" Erre a párom: Köszönöm. Légy jó,vigyázz magadra,Puszi"... Semmit nem tudok erről a kapcsolatról,soha semmit nem említett nekem az exeiről,előző kapcsolatairól... Csak az a kép van meg bennem,amit én magamban összeraktam ezek alapján.
Nagyon rosszul esik,hiszen én sem írogatok az exeimnek,és ők sem nekem. Kezd az agyamra menni ez az egész dolog,olyan szinten,hogy idegileg teljesen kivagyok,semmit nem tudok enni,gombóc van a torkomban,a gyomrom teljesen össze van szűkülve.
Az utóbbi hetek úgy zajlanak,hogy reggel elmegyünk munkába,délután/este haza,aztán házimunka,ő belebújik a számítógépébe,és szinte semmi intimitás,szex... Nagyon rosszul esik,nem tudom hogyan hozhatnám ezt helyre.
Szerintetek nagyon túlreagálom a dolgot?
:(
Az exek az élete részei voltak akkor, nem lehet őket csak úgy kitörölni. Valamilyen szinten ők is közrejátszottak abban, hogy most olyan a párod, amilyen. Nem hagyott kint semmit a régi holmikból, hanem bedobozolta őket és betette a szekrény aljába. Szerintem ez teljesen korrekt. Az is korrekt, hogy felköszöntik egymást névnap/szülinap alkalmából. Az, hogy összefutnak e időnként, azt embere válogatja, és attól is függ, milyen viszonyban váltak el, de nagyon sok embert ismerek, akik tartják a kapcsolatot szakítás után is, tudnak barátok lenni. De ez nem jelenti azt, hogy az új barátnak/barátnőnek félnivalója lenne. Hiszen valami oka volt, hogy szakítottak, ha akarnának még mindig lehetnének együtt. De nem akarnak.
Az nem szép, hogy a telefonját átnézted. Te sem örülnél neki, ha ő kutatna a te cuccaidban. De most már mindegy, nem találtál semmi főbenjárót, úgyhogy szerintem nem kell aggódnod, lépj túl az sms-eken.
Az, hogy nem szexeltek inkább problémás. Kezdeményezz, zökkentsd ki. Te ismered, hogy mi az, amire rákattan. És legyél vidám, lehet ő is érzi, hogy valami bajod van és emiatt nincs kedve. Kivetíted rá a te hangulatodat. Szerintem itt neked kell fejben eldönteni, hogy abbahagyod az önsanyargatást és visszatérsz önmagadhoz. A többi meg már menni fog magától.
Szerintem nincs okod feltekenykedni, ha ennyi sms-t talaltal csak. A parodebol nekem az jon le, h nem eroltetne ezt a dolgot. A puszi nekem is kozombos, baratoknak, kozelebbi kollegaknak is szoktam mondani.
Ellenben megertelek, mert kb. ugyan ezt csinalnam, amig ossze nem all a kep. De ezzel magadat mergezed es a bizalmadat aknazod ala, ezaltal tavolitod el magadtol, ne adj isten, lokod vissza az exehez.
szerintem túlreagálod..
most megnéztem a telefonom, mert az exemnek majdnem pontosan ezt írtam:O (de a válasza ez volt: "Köszönöm szépen aranyos vagy, puszi" ugyhogy nem én írtam:)
(késtem a névnapján, és próbáltam vele találkozót megbezsélni, mert most költözött (pár hónapja) a barátnőjével össze.
rosszul érintett, hogy az utóbbi időben ennyire megszakad köztünk a kapcsolat, hogy még azt sem tudtam, hogy van valakije. Eddig pedig mindig felhívott, ha valami alakult, ha gondja volt tanácsot kért stb..
hosszabb kapcsolatom volt vele, de végül nem illettünk össze, fiatalok voltunk stb, de nagyon jó barátomnak tartom őt,annak ellenére, hogy mostanság nem tartjuk szorosan a kapcsolatot.
nekem is komoly kapcsolatom van az esküvőt tervezzük stb, évek óta együtt isélek a párommal, ők is találkoztak már, mármint az exem és a párom, nem volt fura...
tehát ha magunkból indulok ki nagyon túlreagálod...
18-as vagyok.
Én is tartom a kapcsolatot egyik exemmel, de fel nem merülne puszival köszönni pl.! Sôt, pàrom is ismeri, és tudja, làtja, érzi, hogy csak barâtsàg van köztünk, semmi érzelem, nincs mit takargatnunk. Mikor nem talàlkozunk, csak ritkàn beszêlünk.
Én nem értem ezt az ex dolgot akkor se.
Egy párnát vagy egy használati eszközt nyilván nem várom el, hgy dobjon ki, de a képeket, leveleket minek megőrizni azt nem értem. Jön a szokásos szöveg, hogy nem nézegeti őket, csak elrakta, mert a múlt. Ha nem nézegeti őket, akkor már ki is dobhatná. Nekem innen szűrődik le, hogy végleg túl van-e az exen. Ha nem nézegeti őket, de nem dobja ki, akkor még valahol a lelke mélyén nem tudott elszakadni tőle teljesen.
Aki meg azt írta, hogy majd jó móka lesz előszedni őket és nézegetni, azt se értem. Minek? MIlyen móka van benne? 50 évesen elég szomorú, ha az a móka, hogy az exekkel közös fotókat nézegeti. Az én barátnőm tenne ilyet, repülne a hülye képeivel együtt, aztán nézegesse csak őket...
A régi holmik talán még nem is gázak, ha valahol porosodnak egy fiókban. Amikor az ember már házasodik és elköltözik, akkor már úgyse viszi ezeket magával az új életbe.
Az viszont gáz, hogy nem beszél a dolgairól és hogy sms-ezget még akkor is ha egy ártatlan kis köszöntés. Egy kapcsolatba nem fér bele az exezés, ez olyan mintha megcsalna. Tudom, hogy nem csinál ilyenkor semmit a másik, de akkor is ez ne férjen már bele. Az ember nem köteles az élete végégig kapcsolatot tartani minden egyes emberrel.
Ha én így tennék, reggeltől estig sms-ezhetnék minden exemmel és a gatyám rámenne a számlára...
Szóval ezeket le kellene neki zárnia kontaktban is és veled foglalkoznia.
AMI IGAZÁZ GÁZ az az, hogy nem beszéltek, gép előtt ül, nincs intimitás. Ezzel kellene kezdeni valamit, mert ezért vagy te is igazán ki...ha ez nem változik lépj le, keress mást, aztán csere!
28-as: Én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül kell ezt lebontani ara az esetre, hogy "extől kapott dolgok".
Vannak olyan emberek-köztük én is- akik nem szeretnek megválni a dolgaiktól, legyen akármilyen értelmetlen.
Párszor már költöztünk férjemmel és olyankor mindig rájövök mennyi fölösleges dolgot őrizgetek, mégsem tudom ezeket kidobni.
Talán meg sem tudnám mondani mi értelme van.
Az extől származó dolgok szerintem nem másabbak, itt nem hiszem, hogy erről lenne szó, hogy mert TŐLE kaptad vagy van-e értelme vagy mennyire gyerekes.
Nem jó dolog ragaszkodni tárgyakhoz, főleg amit az ember nem használ, ezt aláírom, mégis az ember életéhez hozzátartoznak még ha az az idő el is múlt és fölöslegessé vált egy-egy kép, levél, dísztárgy, bármi.
Lehet bagatell dolog, de nem kell úgy értelmezni, hogy "biztos jelent még valamit az ex, stb", egyszerűen maga az ember aki megtartotta ilyen, ha nincs nyomós oka rá miért ne őzizhetné meg ezeket.
Egyébként annó tiniként nekem nagyon kellemes időtöltés volt édesanyámmal egyszer takarítani a padlást és mennyi "kincs" volt ott.Köztük ugyanígy eltett (és elfelejtett, nem használt) szerelmes levelek, órai unalomlevelek barátnőktől, stb, olyan jó volt ezeket így olvasgatni, nézegetni együtt:)
Van valami varázsa még ha értelmetlennek is tűnik.
Férjem mamája pl a mai napig őrizgeti a feljegyzéseit férjem anyukájáról mikor baba volt.Mikor mit és mennyit evett stb.Ennyi idő után az is fölöslegesnek mondható, több évtizede elő se vett, de megvan.
Lehet mondani, hogy az teljesen más, de szerintem ne kellene ekkora feneket keríteni az extől kapott dolgokra, egyáltalán nem biztos, hogy konkrétan az ex és a hozzá fűződő emlék, vágy stb miatt lett megtartva:) Te nem ilyen vagy (irigyellek is, biztos nincs annyi fölös kacatod, mint nekem), de más meg ilyen mint én is:) Nincs szerintem egyikkel sem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!