Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beteges féltékenységre mit...

Beteges féltékenységre mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
a párommal 5 éve vagyok együtt.nem bírom elviselni,ha más nők írnak neki msn en,kollegák stb,és idegesít,hogy mindenki mással olyan jól elvan,eldumálgat,és ebből sok a vita.én tettem meg neki mindent,nem mások,és próbálkoznak is nála,és tavaly már megcsalt,azóta alakult ki ez a beteges féltékenység.szeretem őt,ő is azt mondja,de nem annyira mint én.mit tegyek?segítsetek
2010. jan. 3. 19:29
 1/8 anonim válasza:

Tudod,az a baj,hogy ha azért vagy féltékeny,mert megingott a bizalmad (mivel megcsalt),azt nagyon neház helyrerakni!Ezt nektek kell megbeszélni,neki pedig éreztetni,hogy megbánta a dolgot és Téged szeret!

Az a könnyebbik eset ha valaki "simán" féltékeny,mert általában azok az emberekmagukkal nincsenek kibékülve,ezért azt hiszik,hogy a párjuk találhat jobbat is!Ezen könnyebb segíteni!

A Te esetedben viszont szerintem csak az a megoldás ha ezt leültök és megbeszélitek!

2010. jan. 3. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:

egyedül ezt nem tudod

párom hasonloban szenvedett,az exe csalta meg,de nekem került 2 évembe,mire normális szintre került a féltékenysége

kismillioszor elmondtam,hogy mennyire fontos nekem,mennyire szeretem,sosem bántanám,és nem csak mondtam,tettem is dolgokat,amiből érezte

helyzet még nehezebb,hogy abban kellene megbiznod,aki már egyszer megcsalt

nekem nem menne,hiába nem vagyok ulzottan féltékeny tipus...

ha vele akarsz mindenképp maradni,és nem belezavarodni,akkor el kell neki szépen mondani,hogy tegyen azért hogy visszanyerje a bizalmad...

2010. jan. 4. 20:07
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,1 picit sajna ebbe már belezavarodtam.próbálkozik bizinyítani,csak azóta is sokmindenben csalódtam benne.de nagyon szeretem,és nem akarom elveszíteni,ő is szeret azt mondja,csak sokszor a szavaival megbánt ha ideges.nem bírom nélküle,már nem tudom mibe bolondulok elöbb vagy utóbb bele.nehéz ez nagyon.
2010. jan. 4. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem beteges féltékenység, mert már megcsalt! Ez egészséges.

Ha ezek után sem foglalkozik jobban veled hogy megbocsátottad (vagy elnézted vagy nemtom), és nem is gondoltad hogy otthagyod, az már talán beteges.

2010. jan. 6. 05:37
 5/8 anonim ***** válasza:
valoszinü erényt kovácsol hogy meg bocsájtotál az igazi szerelembe nem éreznéd a féltékenységet akkor öröm a szerelem amikor egyik fél se érzi hogy féltékeny bisztos látálmár a tévébe moni show jos showt namost ezekböl az esetekböl soka tanulhatsz én anak a férfinak 1% adok aki rendesen megcsalja az aszonyát föleg abarátnöjét aszt meg kizárva én mi amikor szerel mesek voltunk 20 éves koromba dolgoztunk az utcán ha jöt egy lány elforditotam a fejemet akkor nem is voltam kiványcsi,más lányokra hát azota eltelt 20 év mostmár viszont fáj ha nem tudok megnézni egy lányt pl ha elé ál egy busz de bisztos vagyok benne hogy ha akkármijen hejezet lenne makszimum kézel történe meg a csalás nem tudnám megcsalni gyermekeim anyját mert tudom hogy szeret nem azért járunk valakivel hogy megcsaljuk.emlékez rá amikor még kisiskolás voltál mijen roszvolt mikor neked tetszet valaki de te nem tetszetél neki mijen iszonyu fájdalom az anak aki szeret neked hasonlo fájdalmaid vanak most há ha a párod szeret akor nemakarná neked aszt a fájdalmat sajnálom a hejezetedet.tt zl.
2010. jan. 6. 21:45
 6/8 anonim ***** válasza:
most nagyon szarul érzed magad nem tudod mit csinálj ez igy szokot lenni nagyon hosszan át kell gondolni menyi a jo a párodal és menyi a rossz, de ha nem vagy nyugot sose és panaszkodsz akkor jön az öszeveszés és igy tovább , egy bisztos a párkapcsolat akkor müködik ha vakon megbiznak egymásba ha ez nem igy van akkor az olyan mintha a motorba olaj helyet homokot tenénk,tt.zl
2010. jan. 7. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
vannak gyerekek is?tt.zl.
2010. jan. 8. 20:39
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.nem nincsenek közös gyerekek,én is ő is elváltak vagyunk.neki van 3,nekem 1 fiam.az övéi nem vele vannak,az enyém igen.nem élünk eggyütt a párommal,mert nem tudjuk egyenlőre megteremteni a körülményeket,de szeretnénk.nem tudom mit tegyek,mert én szeretem,ő is de enm úgy mint én.és nem tudok benne megbízni,mert mindíg kiderül,valami újjabb turpissága,de nem cslt meg azóta,csak más dolgokban is már átvert.szerintem ez beteges hazudozás,vagy nem tudom.
2010. jan. 20. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!