Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy beszélnétek ezt meg a...

Ti hogy beszélnétek ezt meg a szüleitekkel? (facebookos kép)

Figyelt kérdés

Feltöltött rólam pár képet apa. Körülbelül 6 évvel ezelőtti képek, borzasztóan nézek ki rajtuk. Ne úgy képzeljétek el, hogy azért nem tetszik, mert rossz a frizurám, vagy belepislogok vagy akármi, hanem TÉNYLEG nagyon csúnya voltam. Akkor voltam életemben a legkövérebb 80 kg!!!(most 60 vagyok) és hát én kiakarom törölni még az emlékezetemből is az akkori kinézetemet. Nagyon látszik képen, csúnya tokás, zsíros, pattanásos, kerek gömb fejem van, az egyik képen még a nyelvem is kilóg, valahogy úgy lett elkapva a pillanat :( Mondtam apunak, hogy vegye már le, könyörögtem, hogy küldök neki helyette másik képet, de azt mondja, hogy nem fogja letörölni, mert GYÖNYÖRŰ vagyok rajta! Nem hiszem el.... Pesze, oké, hogy egy szülőnek akárhogy is néz ki a gyereke, ő a legszebb neki, de ez engem nem vígasztal, mert nyilvános a kép! Szóval nem elég, hogy az összes ismerőse látja, az egész város, de gyakorlatilag bárki megnézheti.nagyon kivagyok akadva. :(

Be is jelölt a képeken, de töröltem rögtön, erre újra megjelölt.. Mostmár letiltottam ezt, hogy bárki is megjelölhessen képen. Írtam kommit is a képek alá, amiben szépen megkértem, hogy vegye le, mert nagyon régi és már nem így nézek ki, mivel lefogytam, letörölte amit írtam.

Mit csináljak? Nem akarok két hülye kép miatt összeveszni vele, mert ő is nagyon sértődékeny, de nekem meg úgy kell a könnyeket visszatartanom, amikor belegondolok, hogy mennyi ismerősőmhöz eljutottak a képek :(

Küldtem neki friss képeket is magamról, de nem hajlandó azokat levenni :(

Hogy győzzem meg? 20/L

2013. ápr. 10. 16:57
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

15. vagyok, még van ötletem:

Korábban nézegettem az agyiszint blogot (most nincsenek a régi helyén, ha jól tudom átköltöztek a facebookra, ha van idős keresd meg vagy hasonló fórumokat).

Apukád azt hiszi, hogy a facebookra feltett képeket az ismerősök megnézik és max mosolyognak rajta, de ezeken a fórumokon meg a facebookra és a myvipre feltett képeken vihognak. Ha jó csaj pucsít lenge öltözetben, akkor olyanokat kommentelnek alá, hogy megb.sznám, sz.rnám a f.sóját, amikor valaki bénán néz ki, akkor meg olyanokat, hogy zacskóval a fején d.gnám és hasonlók. Pár perc keresgéléssel tudsz ilyeneket kigyűjteni, dugd apukád orra alá és kérdezd meg, hogy szeretné-e, hogy a lánya képe keringjen a neten (és nem tudja leszedetni!!!) alatta durvábbnál durvább kommentekkel.

2013. ápr. 10. 18:25
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A Facebook esetében azonban lehetőség van olyan korlátozásra, amely a biztonság hamis illúzióját kelti. Hiába korlátozza valaki az elérést, némi trükközéssel könnyedén hozzáférhetünk szinte bárkinek a fényképeihez."

"Az egyetlen megoldás az, ha a felhasználók képesek elkülöníteni a magánéletüket és a közösségre is tartozó információkat. A régi mondás, miszerint, ami az internetre felkerül, az ott is marad, nem hogy kikopott volna, de egyre igazabb, azzal a kitétellel, hogy mostmár ha ott van valami, akkor azt látja is mindenki."

[link]

Ajánlom még ezt apukádnak:

[link]

A 4. kommentet nézd meg:

[link] mi-szarunk/2013/04/10/facebook-a-nap-bolcsessege

2013. ápr. 10. 18:30
 23/25 anonim ***** válasza:
Mond meg neki hogy az álláskeresési lehetőségeidet rosszul befolyásolja a előnytelen kép.
2013. ápr. 11. 01:52
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha édesapád nem érti meg, hogy téged ez mennyire zavar, és nem veszi le a képet, akkor lehetőséged van jelenteni a facebook-on. Be tudod jelölni, hogy téged ábrázol a kép, és majd ők eltávolítják. Ha apukád nem veszi figyelembe, hogy téged mennyire zavar ez, akkor neked se legyen lelkifurdalásod amiatt, hogy őt megkerülve eltávolíttatod a képeket.
2013. ápr. 11. 11:55
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Még az is lehet, hogy megmutatom neki ezt a kérdést a válaszokkal együtt :)
2013. ápr. 11. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!