Ti hogyan kezelitek, élitek meg, ha a szüleitekkel nincs közös témátok?
Az a gond, nem vagyok már kamasz, huszonéves vagyok, de anyagi okok miatt még a szülői háznál lakom. A probléma, hogy szinte semmilyen közös érdeklődés nincs a szüleim és köztem. Engem érdekel az írás, a fényképezés, dobolás, nagyon kedvelem a technikai sportokat (Forma-1), de őket ezek nem érdekli. Nehezményezem ezt, mert folyton csak másokkal vannak elfoglalva, vagy a nővérem párkapcsolatával vagy a szomszéddal, de amit én mondok, mondanék, az nem érdekli őket, érzem ezt. Engem meg nem érdekelnek azok a dolgok, amik őket. Pl aput a politika.
Ti ezt hogyan viselnétek? Mit kéne tennem?
úgy, hogy nem várom, hogy őket érdekelje az, ami engem, ha én sem érdeklődöm az ő hobbijuk... stb. iránt
ha azt akarod, hogy érdekelje őket, hogy kérdezzenek felőle,
érdeklődj te is!
Vagy csak mesélj spontán!
Én is hasonlóképp vagyok, bár engem érdekel a politika, csak kicsit más szinteken, mint apámat. :/
Úgy vagyok vele, hogy az egyetemi dolgokról is régen meséltem nekik, de abszolút nem értettek soha semmit, hetekig cikiztek azért, mert megbuktam 3-szor egy tárgyból (mintha nem lenne még másik 6 alkalmam, amúgy ez volt az egyetlen ilyen eset, amúgy 4-es átlagom van). Bár apám vállalkozó, a vállalkozás haldoklik, én pedig közgazdász leszek, próbálok neki üzleti tippeket adni, de mégcsak el sem gondolkozik rajtuk, teljesen hülyének néz engem. Az, akivel értelmesen el tudok beszélgetni akármiről és partnernek tekint a beszélgetésben, az keresztapám, szóval az ilyen témákat kivesézem vele. :) Apámék meg maradjanak csak maguknak, a falubeli alkoholistákkal biztos jobban megértik magukat, hisz többet adnak az ő szavukra, mint pl az enyémre.
szia!
én 22 éves vagyok, szintén ilyen helyzetben
hazamegyek iskolából. vagy munkából akkor csak a szokásos mi volt az ebéd és társai szöveg megy aztán nincs is miről beszélni, mert anyuék csak a tv-t nézik, meg a kerti munkákról tudnak beszélni, vagy a bátyám magánéletéről vagy másokról beszélnek, engem meg az iylen témák nem érdekelnek, engem a vonatok, sport, színház érdekel, de amikor elkezdek beszélni valamiről,ami őket em érdekli, akkor a mostofaterom elkezd pl arról beszélni, hogy mi volt a tegnapi filmben
Az unokatestvérmnek nincs közös témája a szüleivel, azok annyira sötétek, nekem meg az apóssokkal és anyósokkal nem volt közös témám soha.
Nehéz megélni, főleg, ha az épp aktuális páromat akarják nézegetni, én meg unom az egészet, olyan felesleges, előbb vagy utóbb elhalnak és emlékezni sem fogok rájuk annyira nincs közös semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!