Mi a titka az életen át tartó kapcsolatnak (házasság), tapasztalatok, bőv. Lent?
4 hónapja vagyunk együtt a párommal. Sosem volt rózsaszín köd, ezért már ez első perctől tudtuk ki a másik, a hibáival együtt fogatuk el a másikat. Mindketten nyugodt természetűek vagyunk, mindent megbeszélünk, nagyon szeretjük egymást, még eddig nem veszekedtünk, pedig problémák akadtak bőven, de megoldottuk.
Szerintetek ezek alapján lehet hosszú, életünk végéig tartó kapcsolatunk, családalapítással és gyerekekkel? Az élet nagy kérdéseiről, pl. gyerek is ugyanúgy gondolkozunk.
Szerintetek mi a hosszú kapcsolat titka?
Kompromisszumok, odaadás, féltés, tisztelet (oda-vissza) és nem utolsó sorban a szerelem (szeretet)
Mi 6 éve vagyunk együtt és ami számunkra fontos az a közös értékrend, közös életszemlélet, a nevetések, a közös témák, a közösen eltöltött idő. Néha kell hagyni "én időt" a másiknak is, nem szabad megfullasztani egymást. számunkra fontos, hogy tiszteljük egymás szakmáját, egymás szüleit. Fontos nekünk a nevetés, fontos, hogy megtudjon nevettetni, hogy szórakozni tudjunk. Fontos a gyengédség, hogy megöleljen, megsimogasson. És a szex is fontos, nem a mennyiség, hanem, hogy mindkettőnknek jó legyen.
Ami Titeket illet, jó úton haladtok:) Viszont 4 hónap után nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni. A veszekedések néha előreviszik a kapcsolatot (inkább viták) néha még kellenek is. Mi pl. az első 1-2 évet végigveszekedtük. Aztán beérett a fejünk lágya, most meg csak nagyon ritkán fordul elő.
Az is egy nagy titok szerintem, hogy fontos a lelki dolgainkról beszélni egymásnak. Ha sérüléseink vannak, azt kezeltetni. Két lelkisérült ember, csak rosszat tehet egymással, sőt, egy is tönkreteheti a másikat.
Én is azt akartam írni, hogy:
1. Sose állíts haza váratlanul
2. ne nézz bele a másik telefonjába.
Ez a vicc, de komolyan is lehet venni: egy ismerős felesége mindig hazaszól, ha korábban megy, így a pasinak van ideje elküldeni a barátnőt...
Komolyan: ezt előre nem lehet meghatározni, mert mindenki más. Ami az egyik párnak bejön, az a másiknak nem biztos. Odafigyelés, kedvesség, a másik tiszteletben tartása, a vágy fenntartása... A másik igényeihez való alkalmazkodás.
Nekem egy olyan hölgy mondta, akinek most lesz az 50. házassági évfordulójaa férjével, hogy a hosszú házasság titka: tanulj meg nyelni. (Vagyis befogni a szád és nem rögtön magas C-n kezdeni, vagy inkább hallgatni néha)
Saját véleményem:
Szerelem/szeretet, hűség, kitartás, odaadás, azonos értékrend, türelem, HUMOR :)
tudni kell helyén kezelni a dolgokat. kis vackokért nem érdemes égbekiáltó hisztit csapni, de a fontosakat sem szabad elbagatellizálni.
ha valamivel bajod van, akkor azonnal megbeszélni, mert ha csak gyűlik a feszültség, annak rossz vége lesz.
nagyon fontos, h a hosszútávú célokban egyetértsünk, h ugyanúgy gondolkodjunk a pénzről, gyereknevelésről, vagy legalábbis ne legyenek homlokegyenest más elképzeléseink.
van egy mondás: ha boldog akarsz lenni, akkor ne azt nézd, h neked mi a jó, hanem azt, h a párodnak mi. önzetlenség, kompromisszumkészség.
5 éve vagyunk együtt, a mai napig fejlődünk, tanuljuk h mit hogyan kéne csinálni.
már elég régen eldöntöttük, h együtt szeretnénk megöregedni, pont ezért nem rohanunk el, hanem megoldjuk a gondokat.
amúgy engem nem zavar, ha veszekszünk, a lényeg, h a végén békét kössünk, legyen konszenzus.
Szerintem a megfelelő kommunikáció.
Megfelelő alatt azt értem, hogy azzal sem értek egyet, hogy nyelni meg hallgatni, de a házsártos, minden bolhából elefántot csináló sárkánykodással sem.
Jól kell tudni dönteni, hogy mik azok, amikért érdemes konfliktusokba belemenni. De azokat a konfrontációkat viszont fel kell vállalni.
A befordulós, hallgatag, "Mibajod van? Semmi" típusú emberek nem valószínű, hogy hosszú párkapcsolatra számíthatnak. Ha viszont mindketten őszinték tudnak lenni egymással, akkor jó eséllyel igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!