8 éve élek párkapcsolatban, de mostanában a páromnak lett egy elég furcsa (számomra gusztustalan) szokása. Emiatt kezdek tőle eltávolodni, amit ő is észrevett. Hogyan hozzam szóba a dolgot?
Bányászengedély nélkül
Az emberek többsége jobbára gyerekkorában kinövi a fül- és orrtúrást, amelyről korán megtanulja, hogy túlontúl intim ahhoz, hogy társaságban művelje. Ha valaki felnőtt korában is hódol az orrtúrásnak, az valószínű, valamilyen neveltetési hiba, esetleg kontrollt vesztett állapot következménye. Ez utóbbi annyit tesz, hogy a módszeres orrtúró bár tudja, hogy nem illik ilyesmit csinálni, nagy izgalmában azonban mégis megfeledkezik magáról, és a korábbi beidegződésen felülkerekedik.
Ha a rossz szokás stresszhelyzetben jön elő, szinte biztos, hogy a szorongás váltja ki. Az orrtúrás súlyosbított verziója, ha az illető az orrváladékát el is fogyasztja (mucophagia).
Jó tudni! A tevékenységnek egyszerű egészségügyi oka is lehet: a túlfűtött, száraz és meleg lakások kiszáríthatják az orr nyálkahártyáját. Ne feledjük, az automatikus babráló mozdulatok irritálhatják az orr érzékeny belső felszínét, így gyakori az ilyen eredetű kisebesedés, orrvérzés is.
most reggeliztem mikor ezt olvastam
a hatás nem maradt el...
Megkérdeztem! Tagadta!
"Ha látod, hogy ezt csinálom, akkor csinálj róla egy videót"
Aztán jött, hogy miért így közöltem! Meg, hogy nekem semmi sem jó! :-(
Ja, és hogy "Biztosan bánod már azt a napot, amikor megismerkedtünk"
Reméltem, hogy most nem én leszek a "főgonosz", tévedtem! De legalább már tudja, hogy miért nem csókolom meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!