Apukám meghívott horgászni de egy szomorú nézeteltérés lett a vége, hogyan tovább? 20F
Szeretem Édesapámat és mindig is igyekeztem a lehetö legjobb kapcsolatot ápolni vele. Sokat segített nekem a múltban és hálás vagyok érte.
Apa szeret horgászni, s a maga módjan szereti a halakat. Kiskora óta csinálja, nagy örömét leli a dologban! Töle nagyon kedves módon meghívott engem egy horgászatra, mindent biztosított volna, pecabot, csali stb... Még sosem volt ilyesmiben részem.
Én viszont azt feleltem, hogy nem szeretnék állatott bántani sportból, mert én másképpen tekintek a halakra. Nekem akváriumom van és gondozni, felnevelni szeretem öket. Nekem a halaim egyben a társaim, olyasvalakik akiket sosem bántanék. (ha nem muszály, pl a túlélés érdekében) Tisztelem a horgászokat, mert kemény sport, de én nem kérek ebböl. Szívesen kimegyek mellé a tóhoz, de csak mint néző és értékelem a felkínálását.
Erre apa nagyon elkeseredett és csalódott volt. Azt felelte egy igazi férfinak kötelessége tűrnie az ilyen dolgokat és az lenne a helyes ha vele tartanék. Megérti az érzéseim, de éhen halnék egy keményebb, ételhiányban küszködö társadalomban. A férfi dolga a vadászat. Azért is haragudott még, hogy úgy mondok valamire ellent, hogy sosem próbaltam ki és hogycsak egy szép élményt akart volna adni.
Össze vagyok zavarodva és nem tudom, mi lenne a helyes... Ti mit gondoltok?
"úgy mondok valamire ellent, hogy sosem próbaltam ki és hogycsak egy szép élményt akart volna adni."
legközelebb fizesd be egy bungee jumpingra és mondd neki ugyanezt. csak nehogy összesz@rja magát: https://www.youtube.com/watch?v=OEAh77W_1jE
:D
"Ráadásul a horgászatnak csak egy kis része telik el azzal, hogy kifogjuk a halat. Főleg azért jó, mert a természet lágy ölén, csendben relaxálhatsz, ha van társad, esetleg beszélgethetsz vele."
Hát akkor csendben relaxálj és beszélgess, miért kell ehhez állatokat szórakozásból kínozni vagy megölni? Még ha egy munkanélküli így szedné össze a nap betevőjét, tehát tényleg az élelmét szerzi meg horgászással, azt megértem, végtére is egyik hal is megeszi a másikat. De kikapcsolódásként horgokat akasztani a szerencsétlenbe?
A világ változik, ha valaki ma csinálná meg azt amit 60-70 éve Széchényi Zsigmond (híres vadászíró ha valaki nem ismerné, érdemes olvasni, jól ír), akkor legalábbis érzéketlen tömeggyilkosnak tartanák. Egy-két nemzedék múlva a horgászokra is elszörnyedve néznek majd (hacsak nem üt be az összeomlás persze :)
Sziasztok!
Tegnap voltunk Édesapámmal horgászni és minden nagyszerűen alakult! Megbeszéltük előre hogy én csak néző leszek és megkértem, dobjunk vissza minden halat, így is történt. Egy halat sem bántottunk, közben pedig sokat beszélgettünk és sétállni is elmentünk, de ami a legfontosabb, apa nagyon boldog volt.
A nap végén pedig ő lepett meg engem, mert a horgászás után elvitt engem akvarisztikai boltba, s vettünk otthonra új példányokat! Közösen etettük meg őket és nagyon klasz élmény volt.
Mindenkinek köszönöm a támogatását!
Ha ennyire bánt téged az, hogy ki kell fogni egy halat, őt meg az bántja hogy nem horgászol vele, akkor itt a megoldás:
elmész vele, belelógatod a vízbe a halat, úgy hogy még véletlen se kapjanak rá a halak, és így nem fogsz ki semmit de még se mondhatja apukád hogy nem mentél vele és nem próbáltad meg :D
"Baromság ez a nagy állatimádat. Nem arról van szó, régebben nekem is voltak halaim, és a macskáimat se tudnám sose bántani, de be kell vallani, ennyi erővel a fagyasztott halrudak, meg az olajos hal fölött is elmorzsolhatnál egy könnycseppet. "
Nem kell elmorzsolni, ugyanis az olajos hal és a halrúd direkt erre a célra lett tenyésztve.
Elmondom, mi az én nézőpontom:
"Én viszont azt feleltem, hogy nem szeretnék állatott bántani sportból, mert én másképpen tekintek a halakra. "
Ezzel értek én is egyet. Állatpárti vagyok, és értelmetlennek tartom a felesleges állatkínzást.
"Erre apa nagyon elkeseredett és csalódott volt. Azt felelte egy igazi férfinak kötelessége tűrnie az ilyen dolgokat és az lenne a helyes ha vele tartanék. Megérti az érzéseim, de éhen halnék egy keményebb, ételhiányban küszködö társadalomban. A férfi dolga a vadászat."
Tisztázzunk egy-két dolgot. A férfiaknak valóban kötelessége VOLT a vadászat és tűrnie kell(ett) az ilyen dolgokat. De a megélhetésért. Kényszerből. Vidéken, ahol ma is tyúkokat tartanak házi fogyasztásra, senki nem csinál gondot abból, hogy át kell vágni a tyúk nyakát. Amikor tányéron a pipi, már nem jut senkinek eszébe. Viszont ha sportból kéne megölni, akkor már műs lenne a helyzet. Amit te itt nem tisztáztál magadban és apukáddal, az az, hogy különbség van a megélhetési vadászat (vagy állatölés) és a sportból vadászat és állatölés között. Az egyik az, amikor a tanyán levágják a tyúkot, a másik meg az, amikor az elkényeztetett angol lord a Szaharán leteríti az oroszlánt, hogy azután fényképezkedhessen vele. Vagy amikor a vadászok az erdőben megölik az őzet, sportból. Természetesen megeszik a húsát, ahogy egy horgász is általában elfogyasztja a kifogott halat, csak az a különbség, hogy erre egy fogyasztói társadalomban nem lenne szükség. Mert akármelyik piacon szerezhetsz akármilyen halat, húst, bármit, amire szükséged van. A horgászok úgy ölik a halakat, hogy nincs szükségük rá a túlélésük szempontjából. Az az érvelés, amit apukád mondott, jó lenne a középkorban. De ma már senki nincs rászorulva, hogy vadásszon azért, hogy ne haljon éhen.
Szerintem védhető álláspont az, ha a horgászatot felesleges állatkínzásnak vagy állománypusztításnak tekintjük, mert nem szükségből teszi az ember. Ha szükségből ölünk le állatot, az persze más, hisz nem halhatunk éhen. De amíg tele van a hűtőnk és akármelyik szupermarketben vehetünk halat, addig nincs értelme egy horgon ráncigálni a halat a szájánál fogva (belegondoltál már, hogy ez milyen érzés lehet a halnak?)
Szóval ne áltassuk magunkat, amit ti csináltok, az nem túlélést szolgáló szükséges vadászat, hanem hobbiból végzett halkifogás. Ételhiányban küszködő társadalomban természetesen elfogadott lenne a dolog. És bele is jönnél elég hamar, mert az éhség nagy úr. Csakhogy mi nem egy ételhiányban küszködő társadalomban élünk:D
"Nem azért tart apád férfiatlannak, mert nem akarsz állatokat ölni, vagy horgászni, hanem mert jaj, szegény haluci, olyan kifogásokat hozol fel neki mint egy csaj!"
Ja, persze, csak mert van benne részvét egy állat iránt, meg normális emberi érzései vannak. Idióta.
"Szóval faterod attól fél, hogy Búza a fia!"
Csakis ez következhet belőle. A "búza" meg miért nagybetű? Húzd le magad a vécén, ide meg ne írjál többet, te kártékony idióta.
"Egyébként meg megsúgom, ha igazi akvarista lennél tudnád, hogy a halak nem éreznek fájdalmat a fejükön a kopoltyútól előre."
Voltál már hal, hogy így tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!