Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt hogyan lehetne jóvá tenni?

Ezt hogyan lehetne jóvá tenni?

Figyelt kérdés

Anyósommal nagyon megromlott a kapcsolatunk,már kezdetben sem jöttünk ki túl jól,de amikor megszületett a kisfiam,idén márciusban,onnantól kezdve szinte csak a viták voltak nap mint nap.(mindenbe bele akart avatkozni,szerinte én mindent rosszul csináltam és alkalmatlan vagyok az anyaságra.ha sírt a kicsi,ki akarta kapni a kezemböl,mert én biztos nem jól bántam vele...stb.)

ez odáig fajult,hogy júl-ban az 5 hónapos babával albérletbe zavart bennünket.(pedig böven elfértünk volna a házban,az emeleten ahol laktunk most üresen áll a két szoba,nem használják semmire)

ezekután meghívott bennünket tegnap vasárnapi ebédre.

elmentünk,mert a párom -neki bármilyen is,mégis az édesanyja- ragaszkodott hozzá,hogy fogadjuk el a meghívást.

csak sajnos én nem tudtam tartani a számat..és beolvastam anyósomnak,hogy a történtek után hogy volt képe meghívni még bennünket?!

sajnos nem tudok képmutatóan viselkedni,pedig lehet,azt kellett volna.

elég csúnyára sikeredett a vita,haza zavart minket.

most lelkifurdalásom van,azok miatt akik semmiröl nem tehetnek pl.a párom,aki ebben a helyzetben két tüz között van.

nem akarom,hogy az egész családdal megromoljon emiatt a viszonyunk.

Ti mit tennétek a helyemben?

köszönöm szépen a válaszokat elöre is.

2009. szept. 21. 10:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
44%
10.58-as válaszolóval 100%-ig egyet értek. Ezért nem írom le még egyszer! Bután viselkedtél!
2009. szept. 21. 11:37
 12/13 anonim ***** válasza:
76%

"szerintem sem békülni akart,hanem csak a fiának kedveskedni,és az unokáját látni.

rám nem kiváncsi többet" --- Nem is Te számítasz ebben a helyzetben, hanem a párod és a gyermeked! Nekik édesanyja és nagymamamája az a személy, akivel Te viaskodsz. Jogos a haragod abban a tekintetben, hogy ilyen mértékben nem szólhat bele az életetekbe. De azt meg nem értem, minek kéne valamelyik nagyszülőnél laknotok, amikor albérletben is megéltek? Egy saját családdal már nem kell kiszolgáltatottnak lenni, ha a saját lábatokon is meg tudtok állni. Persze, hogy bele akar szólni mindenbe, ha Ő adja a fedelet a fejetek fölé.

A meghívás viszont egy gesztus volt. A fia és az unokája felé? Igen. De hozzájuk tartozol Te is, így feléd is. Nyilván nem Téged nem tud nélkülözni, hanem Őket, de Neked nem is az kell legyen a célod, hogy Téged zárjon a szívébe, hanem az, hogy kijöjjetek. A párodért és a gyerekért. Ez egy gesztus volt, hogy javítson a helyzeten, Te pedig önző módon elrontottad. De hangsúlyozom, ez nem Rólad szól, annak ellenére, hogy Neked épp annyira érdeked, hogy rendeződjön a viszony.

A bocsánatkérés remek ötlet, mert most Te hibáztál, de az sms meglehetősen rossz forma ehhez. Személyesen, vagy telefonon ezerszer jobb lett volna, de még megteheted. És semmiképp ne költözzetek vissza, mert megváltozni nem fog, így viszont felépíthettek egy jó viszonyt.

2009. szept. 21. 12:03
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
Igen, meg kell tanulnod viselkedni. Akkor is kultúráltan, ha nem tetszik valami. Mindig tartsd a szemed előtt, hogy a férjed édesanyja. Neki még van... Hadd szeresse addig az unokával együtt gondtalanul, amíg még van. Nem lehet, hogy kicsit irigy vagy, mert a párodnak még élnek a szülei. Több (sokkal több) türelem és tolerancia. Minden egyes mondat előtt számolt 10-ig mielőtt kimondanád. Ne bántsd meg azt, aki neked a párodat olyanná nevelte, hogy érdemes szeretned, és ne hozd a párodat olyan helyzetbe, hogy valamelyikőtök mellé kelljen állnia. Neki mind a ketten nagyon fontosak vagytok. És ha segíteni próbál az anyósod, vedd észre a jóakaratát is. Lehet, hogy nem mindig úgy mondja, hogy neked tetszik. Gondolkodj el a mondandóján. Ő sokkal tapasztaltabb. És használd ki, hogy van a gyerekednek még egy nagyanyja. Nem biztos, hogy sokáig. Sokan vannak akik idegeneket keresnek, hogy pótolják az igazi nagyszülőt.
2009. szept. 21. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!