Ezt hogyan lehetne jóvá tenni?
Anyósommal nagyon megromlott a kapcsolatunk,már kezdetben sem jöttünk ki túl jól,de amikor megszületett a kisfiam,idén márciusban,onnantól kezdve szinte csak a viták voltak nap mint nap.(mindenbe bele akart avatkozni,szerinte én mindent rosszul csináltam és alkalmatlan vagyok az anyaságra.ha sírt a kicsi,ki akarta kapni a kezemböl,mert én biztos nem jól bántam vele...stb.)
ez odáig fajult,hogy júl-ban az 5 hónapos babával albérletbe zavart bennünket.(pedig böven elfértünk volna a házban,az emeleten ahol laktunk most üresen áll a két szoba,nem használják semmire)
ezekután meghívott bennünket tegnap vasárnapi ebédre.
elmentünk,mert a párom -neki bármilyen is,mégis az édesanyja- ragaszkodott hozzá,hogy fogadjuk el a meghívást.
csak sajnos én nem tudtam tartani a számat..és beolvastam anyósomnak,hogy a történtek után hogy volt képe meghívni még bennünket?!
sajnos nem tudok képmutatóan viselkedni,pedig lehet,azt kellett volna.
elég csúnyára sikeredett a vita,haza zavart minket.
most lelkifurdalásom van,azok miatt akik semmiröl nem tehetnek pl.a párom,aki ebben a helyzetben két tüz között van.
nem akarom,hogy az egész családdal megromoljon emiatt a viszonyunk.
Ti mit tennétek a helyemben?
köszönöm szépen a válaszokat elöre is.
Egyet ne felejts! A párodnak lehet még másik felesége, gyereke, de anyja ez az egy van.
Mondjuk én simán békülési szándéknak vettem volna azt, hogy meghívott magukhoz.
Előtte mégis megengedte,hogy ott lakjatok...szerintem is békülni szeretett volna, nem így kellett volna viselkedned.
Miért mentetek albérletbe? A te szüleidhez nem tudnátok menni?
Ki akarna az anyóssal együtt élni? Szerintem az nagyon égő, így jobban jártatok a költözéssel. Minden párnak a saját lábára kell állnia idővel, különben ugyanaz történik mint veletek, az anyós kénye-kedvére lennének kiszolgáltatva.
Jól tetted a beolvasást, jobb mint az idióta bólogatás. Anyósod csak téged utál, ezen nem nagyon tudsz változtatni. Valószínűleg azért hívott meg mert nem akarta elidegeníteni a fiát, tehát nem tőled akart bocsánatot kérni. Én azt mondom szard le az anyóst, én azt tenném ha ekkora segg lenne. Hogy a fiával milyen a kapcsolata az csak rájuk tartozik, de neked nem kötelességed kedvelni, sőt nem kötelességed sem tanácsot elfogadni tőle, sem a gyereket akár egy pillanatra odaadni neki.
igen,talán nem kellett volna beszólnom neki,de szerintem sem békülni akart,hanem csak a fiának kedveskedni,és az unokáját látni.
rám nem kiváncsi többet,ezt ki is jelentette,amikor elköltöztünk...de akkor is a menye maradok,és az unokájának az anyja,de így hogyan viseljük el egymást?
én szüleimhez sajnos nem tudunk menni,mert már nem élnek.
Mondjuk nem érdemes ide válaszolni, ha minden választ lehúztok, de mégis írok mégegyszer, a kedvedért:
Nem veled akart békülni, hanem a fiának kedveskedni, ez rendben is van. Neki se kötelessége téged imádni, ahogy te is utálod őt!
DE: a kultúrált viselkedést jogosan várja el a férjed tőletek (mindkettőtöktől!!!) és a gyereknek is ez az érdeke, különben nagymami nélkül kell felnőnie. Hiszen nem élnek a szüleid.
A férjed mit látott már megint: te vagy a hárpia, az anyja pedig megpróbálta! Nem imádnod kell, értsd meg, de el kell viselnetek egymást a szeretteitek érdekében.
Lehet itt puffogni, hőzöngeni, aztán kivel fogsz kiszúrni? Vele? Ugyanmár! A férjed és a gyereked isszák meg a levét annak, hogy nem tudsz normálisan viselkedni. Emberi tulajdonság, hogy kultúráltan, ordibálás nélkül meg tudunk lenni, még ha nem is imádjuk az illetőt: Nem is kérte anyós se, hogy szeresd. Ha nem akarsz békülni, hát ne menj. Akkor menjen a férjed a picivel. Az ordibálás kedvéért kár volt odamenned.
nem akarok hárpiaként viselkedni..
reggel írtam egy úgymond bocsánatkérö smst,hogy sajnálom a tegnap történteket,és szeretném ha leülnénk megbeszélni.
még nem válaszolt anyósom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!