Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt hogyan lehetne jóvá tenni?

Ezt hogyan lehetne jóvá tenni?

Figyelt kérdés

Anyósommal nagyon megromlott a kapcsolatunk,már kezdetben sem jöttünk ki túl jól,de amikor megszületett a kisfiam,idén márciusban,onnantól kezdve szinte csak a viták voltak nap mint nap.(mindenbe bele akart avatkozni,szerinte én mindent rosszul csináltam és alkalmatlan vagyok az anyaságra.ha sírt a kicsi,ki akarta kapni a kezemböl,mert én biztos nem jól bántam vele...stb.)

ez odáig fajult,hogy júl-ban az 5 hónapos babával albérletbe zavart bennünket.(pedig böven elfértünk volna a házban,az emeleten ahol laktunk most üresen áll a két szoba,nem használják semmire)

ezekután meghívott bennünket tegnap vasárnapi ebédre.

elmentünk,mert a párom -neki bármilyen is,mégis az édesanyja- ragaszkodott hozzá,hogy fogadjuk el a meghívást.

csak sajnos én nem tudtam tartani a számat..és beolvastam anyósomnak,hogy a történtek után hogy volt képe meghívni még bennünket?!

sajnos nem tudok képmutatóan viselkedni,pedig lehet,azt kellett volna.

elég csúnyára sikeredett a vita,haza zavart minket.

most lelkifurdalásom van,azok miatt akik semmiröl nem tehetnek pl.a párom,aki ebben a helyzetben két tüz között van.

nem akarom,hogy az egész családdal megromoljon emiatt a viszonyunk.

Ti mit tennétek a helyemben?

köszönöm szépen a válaszokat elöre is.

2009. szept. 21. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Egyet ne felejts! A párodnak lehet még másik felesége, gyereke, de anyja ez az egy van.

Mondjuk én simán békülési szándéknak vettem volna azt, hogy meghívott magukhoz.

2009. szept. 21. 10:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok anyós bele akar szólni a fiatalok életébe, gyereknevelésbe. A különbség, hogy van aki sikeresen vissza is tudja fogni magát adott helyzetekben. Ez szerintem normális. A különélés meg nektek is inkább jó, mint rossz, a meghívást pedig tessék pozitívumként, közeledési szándékként elkönyvelni. Kettőn áll a vásár...
2009. szept. 21. 10:28
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Helytelenül cselekedtél. Ő volt az okosabb, békülni hívott titeket. Nem kellett volna cirkuszt csinálni, ez a párodnak és a gyerekednek is rossz. Kérj bocsánatot mindenkitől, őszintén, még ha cikinek is találod.
2009. szept. 21. 10:30
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem jót tenne egy nagy családi beszélgetés a pároddal és az édesanyjával. Keressetek egy időpontot, ami mindenkinek megfelel, a babát bízzátok rá ismerősre, és menjetek el beszélgetni valahová, ahol nyugi van! Beszéljétek meg, ki mit gondol a másikról, és próbáljátok kulturáltan megoldani a helyzetet, végül is mind felnőtt emberek vagytok :) Nekem is volt egy időszakom, amikor össze voltunk veszve az apósommal, de ez a megbeszélős módszer bejött, most már nincs harag.
2009. szept. 21. 10:32
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Előtte mégis megengedte,hogy ott lakjatok...szerintem is békülni szeretett volna, nem így kellett volna viselkedned.

Miért mentetek albérletbe? A te szüleidhez nem tudnátok menni?

2009. szept. 21. 10:32
 6/13 anonim ***** válasza:
45%

Ki akarna az anyóssal együtt élni? Szerintem az nagyon égő, így jobban jártatok a költözéssel. Minden párnak a saját lábára kell állnia idővel, különben ugyanaz történik mint veletek, az anyós kénye-kedvére lennének kiszolgáltatva.

Jól tetted a beolvasást, jobb mint az idióta bólogatás. Anyósod csak téged utál, ezen nem nagyon tudsz változtatni. Valószínűleg azért hívott meg mert nem akarta elidegeníteni a fiát, tehát nem tőled akart bocsánatot kérni. Én azt mondom szard le az anyóst, én azt tenném ha ekkora segg lenne. Hogy a fiával milyen a kapcsolata az csak rájuk tartozik, de neked nem kötelességed kedvelni, sőt nem kötelességed sem tanácsot elfogadni tőle, sem a gyereket akár egy pillanatra odaadni neki.

2009. szept. 21. 10:34
 7/13 A kérdező kommentje:

igen,talán nem kellett volna beszólnom neki,de szerintem sem békülni akart,hanem csak a fiának kedveskedni,és az unokáját látni.

rám nem kiváncsi többet,ezt ki is jelentette,amikor elköltöztünk...de akkor is a menye maradok,és az unokájának az anyja,de így hogyan viseljük el egymást?

én szüleimhez sajnos nem tudunk menni,mert már nem élnek.

2009. szept. 21. 10:47
 8/13 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk nem érdemes ide válaszolni, ha minden választ lehúztok, de mégis írok mégegyszer, a kedvedért:

Nem veled akart békülni, hanem a fiának kedveskedni, ez rendben is van. Neki se kötelessége téged imádni, ahogy te is utálod őt!

DE: a kultúrált viselkedést jogosan várja el a férjed tőletek (mindkettőtöktől!!!) és a gyereknek is ez az érdeke, különben nagymami nélkül kell felnőnie. Hiszen nem élnek a szüleid.

A férjed mit látott már megint: te vagy a hárpia, az anyja pedig megpróbálta! Nem imádnod kell, értsd meg, de el kell viselnetek egymást a szeretteitek érdekében.

Lehet itt puffogni, hőzöngeni, aztán kivel fogsz kiszúrni? Vele? Ugyanmár! A férjed és a gyereked isszák meg a levét annak, hogy nem tudsz normálisan viselkedni. Emberi tulajdonság, hogy kultúráltan, ordibálás nélkül meg tudunk lenni, még ha nem is imádjuk az illetőt: Nem is kérte anyós se, hogy szeresd. Ha nem akarsz békülni, hát ne menj. Akkor menjen a férjed a picivel. Az ordibálás kedvéért kár volt odamenned.

2009. szept. 21. 10:58
 9/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem biztos,hogy amikor az anyósod beleszólt az életetekbe,neked volt igazad.Sokkal tapasztaltabb,mint te.Megkellett volna hallgatni,és elgondolkodni a javaslatán,hátha érdemes megfogadni.Ha nem tartod annak,akkor sem kell belőle vitát nyitni,legfeljebb nem csinálod úgy,ahogy ő akarja.ERhyetértek az előttem szólóval,hogy kulturáltan kellett volna viselkedned.Ha ilyen hárpia maradsz,akkor a férjeddel is az leszel,ha valamiben nem egyezik a véleményetek.Ez pedig a gyerekednek sem lenne jó.Szerintem is hármasban kellene rendeznetek a helyzetet.Bocsánatot kérni nem szégyen,és még mindig jobb,mint az állandó gyűlölködés.
2009. szept. 21. 11:18
 10/13 A kérdező kommentje:

nem akarok hárpiaként viselkedni..

reggel írtam egy úgymond bocsánatkérö smst,hogy sajnálom a tegnap történteket,és szeretném ha leülnénk megbeszélni.

még nem válaszolt anyósom.

2009. szept. 21. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!