Újrakezdés? Változás?
Van valakinek pozitív története újrakezdéssel? Azt gondolom, minden történet külön sztori, nincsenek feltétlenül sablonok, inkább csak gyakrabban-ritkábban előforduló esetek.
Én nagyon szeretem a (volt?) Páromat, és hiszem, hogy Ő is engem, bár fájdalmas dolgokat is történtek.
Ő szakított velem 3 hete, de pokolian szenvedünk mindketten. Ő megpróbál elszántan kitartani (csak egy-két sms-t írt), és én is - nem nyaggatom (leszámítva a sokk utáni két napot), de borzasztó nehéz. Tudom, nem tehetek semmit, csak várok.
Az igazi kérdésem, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy valaki a félelmeit átlépve mégis elszánta magát a döntésre?
A Páromban rengeteg rendezetlen félelem van. Mindig családot szeretett volna, de pánikbeteg lett, és azóta nem meri vállalni - viszont pszichológushoz sem megy.
Tudom, gyerekes kérdésnek tűnik, de lehet ez még pozitív valaha? Van rá esély, hogy felmérje, mit veszíthet(ünk), és elszánja magát a talpraállásra?
Kedves kérdező!
Hihetetlen mi majdnem ugyanabban a cipőben járunk. Velem is három hete szakított a párom, depressziós, és nem hajlandó pszichológushoz menni. Mi valamivel fiatalabbak vagyunk, így nálunk szó sincs családalapításról, ő egyszerűen majdnem 25 évesen!!! egy normális felnőtt párkapcsolattól fél. De mi is nagyon szenvedünk.
Ne hagyd cserben, ha megkeres. Ennyi a dolgod. Lehet, hogy az a divat manapság, hogy az embereket a xarban kell hagyni, és ha valaki már lehúzta a rolót, akkor hagyni kell főni a saját levében. De ez nagyon rossz szemlélet. Ha igazán szeretsz valakit, legyen az egy barát egy társ egy családtag, bárki, azzal tudod eldönteni, hogy ti tényleg összetartoztok-e és tényleg szereted-e, hogy nem húzod le a rolót, hanem kész vagy segíteni, ha hív, és nem tudatosan, hanem automatikusan, ezt csak erőszak és nagyon erős önmegtartóztatás tudja legyengíteni, de abban a pillanatban feléled, amint szüksége van rád, és nem tud teljesen eltűnni senkiből, egy kiskapu örökre nyitva marad, akármi történik is. Tudom, hogy ez ellent mond a rengeteg most divatos könyvnek, de ez a szeretet, és ez nem követi a divatot.
Ha belőled ez végleg el tud tűnni, akkor nem tartoztatok össze, tehát felesleges a kesergés. De ezt csak te tudod eldönteni, hogy mi van most benned, önsajnáló kesergés vagy igaz szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!