Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Újrakezdés? Változás?

Újrakezdés? Változás?

Figyelt kérdés

Van valakinek pozitív története újrakezdéssel? Azt gondolom, minden történet külön sztori, nincsenek feltétlenül sablonok, inkább csak gyakrabban-ritkábban előforduló esetek.

Én nagyon szeretem a (volt?) Páromat, és hiszem, hogy Ő is engem, bár fájdalmas dolgokat is történtek.

Ő szakított velem 3 hete, de pokolian szenvedünk mindketten. Ő megpróbál elszántan kitartani (csak egy-két sms-t írt), és én is - nem nyaggatom (leszámítva a sokk utáni két napot), de borzasztó nehéz. Tudom, nem tehetek semmit, csak várok.

Az igazi kérdésem, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy valaki a félelmeit átlépve mégis elszánta magát a döntésre?

A Páromban rengeteg rendezetlen félelem van. Mindig családot szeretett volna, de pánikbeteg lett, és azóta nem meri vállalni - viszont pszichológushoz sem megy.

Tudom, gyerekes kérdésnek tűnik, de lehet ez még pozitív valaha? Van rá esély, hogy felmérje, mit veszíthet(ünk), és elszánja magát a talpraállásra?

2009. szept. 21. 09:57
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
10:42. Mert orvos mondta, a tünetek is azok, gyógyszert ír föl neki az orvos, de egyéb nincs.
2009. szept. 21. 10:50
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
Én most várom a második babánkat, az elsőre 7 évet vártunk és azt hittem túl vagyunk a nehezén... Túl vagyok egy kritikán aluli hétvégén, 170/140-es vérnoymással, többet sírtam, mint ettem és aludtam, és az én kicsi lányom nem értette, hogy Anya miért sír, Apa miért kiabál. A férjemből előjött az elmúlt 9 éve összes vélt, vagy valós bántalma. Át kell gondolnunk mindkettőnkenk, nem tudom, hogy mi lesz a vége, de biztos, hogy beszélgetni fogunk, ami nekünk sem nagyon megy, de kénytelenek leszünk "megtörni", ha rendbe akarjuk hozni. Ha akarjátok, szerintem jóvá lehet bármit tenni. Én nem félnék a kibéküléstől, mert ha egy kapcsolatnak VALÓBAN vége, akkor úgysem fogjátok újra kezedeni. Addig, amíg újra tudjátok/akarjátok kezdeni, addig annak a kapcsolatnak még nincs vége. Szerintem. SOk sikert hozzá!
2009. szept. 21. 10:58
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te most annyit tehetsz, hogy legyél a barátja, ne a párja akarj lenni most, csak a barátja, ha tényleg beteg, most egy barátra nagyobb szüksége van, aki felé semleges lehet, egy barátnak sokszor az ember könnyebben mond el dolgokat, mint a párjának, főleg, ha beteg.
2009. szept. 21. 11:05
 14/39 A kérdező kommentje:
Voltaképpen nem sokat tehetek szerintem. Legalábbis megtettem, ami rajtam állt. A szívem mélyén pislákoló reménnyel várok. Várjak? Vagy adjam fel, és próbáljam törölni?
2009. szept. 21. 11:18
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Hihetetlen mi majdnem ugyanabban a cipőben járunk. Velem is három hete szakított a párom, depressziós, és nem hajlandó pszichológushoz menni. Mi valamivel fiatalabbak vagyunk, így nálunk szó sincs családalapításról, ő egyszerűen majdnem 25 évesen!!! egy normális felnőtt párkapcsolattól fél. De mi is nagyon szenvedünk.

2009. szept. 23. 01:44
 16/39 A kérdező kommentje:
Hát, ez tényleg durva. És dolgozik? Külön él? Miért nem megy pszichológushoz? Végleg szakítottatok?
2009. szept. 23. 09:31
 17/39 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, a problémák majd meg fognak szépen oldódni, ha emészted magad rajtuk, nem lesz jobb. Tanulj meg újból élni, és élj, éld az életed, és majd ha eljön az idő, és eljön a cselekvés ideje, megkapod hozzá a megfelelő dolgokat, és meg fog oldódni minden. Gyötrődéssel még senkinek nem lett jobb az élete. Most a párod életében elérkezett egy nagyon mély pont, ő se lesz örökké ott. Kérdés, hogy te kész vagy-e mellette állni, ha nyújtja a karját, amikor megtalálta az első létrafokot a gödörből kifelé.
2009. szept. 23. 10:03
 18/39 A kérdező kommentje:
Kész vagyok-e ott állni? Ő szakított! És már régóta a gödörben van. Ha szakított, mire várjak?
2009. szept. 23. 12:22
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd cserben, ha megkeres. Ennyi a dolgod. Lehet, hogy az a divat manapság, hogy az embereket a xarban kell hagyni, és ha valaki már lehúzta a rolót, akkor hagyni kell főni a saját levében. De ez nagyon rossz szemlélet. Ha igazán szeretsz valakit, legyen az egy barát egy társ egy családtag, bárki, azzal tudod eldönteni, hogy ti tényleg összetartoztok-e és tényleg szereted-e, hogy nem húzod le a rolót, hanem kész vagy segíteni, ha hív, és nem tudatosan, hanem automatikusan, ezt csak erőszak és nagyon erős önmegtartóztatás tudja legyengíteni, de abban a pillanatban feléled, amint szüksége van rád, és nem tud teljesen eltűnni senkiből, egy kiskapu örökre nyitva marad, akármi történik is. Tudom, hogy ez ellent mond a rengeteg most divatos könyvnek, de ez a szeretet, és ez nem követi a divatot.

Ha belőled ez végleg el tud tűnni, akkor nem tartoztatok össze, tehát felesleges a kesergés. De ezt csak te tudod eldönteni, hogy mi van most benned, önsajnáló kesergés vagy igaz szeretet.

2009. szept. 23. 12:47
 20/39 A kérdező kommentje:
Ok, de nem állhatok mindig haptákban. Ha valaki, én tényleg azt gondolom, hogy nem hiszek a problémátlan kapcsolatban. De már nem is először szakított, csak a legutóbbi után aznap este már azt mondta, hog ylehet, hogy hülyeség lenne. Én olyan boldog volnék, ha akarna engem, ha akarna felnőni, ha akarna küzdeni a pánikbetegség ellen. Meg is mondtam neki, hogy számíthat rám ebben. Szeretném hinni a szívem mélyén, hoyg megteszi egyszer, de az idő múlik, és félek, mikor érzem azt, vagy mikor derül ki, hogy a szál végleg elszakadt...
2009. szept. 23. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!