Újrakezdés? Változás?
Van valakinek pozitív története újrakezdéssel? Azt gondolom, minden történet külön sztori, nincsenek feltétlenül sablonok, inkább csak gyakrabban-ritkábban előforduló esetek.
Én nagyon szeretem a (volt?) Páromat, és hiszem, hogy Ő is engem, bár fájdalmas dolgokat is történtek.
Ő szakított velem 3 hete, de pokolian szenvedünk mindketten. Ő megpróbál elszántan kitartani (csak egy-két sms-t írt), és én is - nem nyaggatom (leszámítva a sokk utáni két napot), de borzasztó nehéz. Tudom, nem tehetek semmit, csak várok.
Az igazi kérdésem, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy valaki a félelmeit átlépve mégis elszánta magát a döntésre?
A Páromban rengeteg rendezetlen félelem van. Mindig családot szeretett volna, de pánikbeteg lett, és azóta nem meri vállalni - viszont pszichológushoz sem megy.
Tudom, gyerekes kérdésnek tűnik, de lehet ez még pozitív valaha? Van rá esély, hogy felmérje, mit veszíthet(ünk), és elszánja magát a talpraállásra?
Nem írhatok saját pozitív példát és nem ismerek olyat akinél az újrakezdés után ne jöttek volna elő újra a régi problémák. Mert hát miért is szakítunk? Jobb esetben azért mert van valami gondunk ami összeegyeztethetetlen a kapcsolatunkkal és bármennyire is próbáltuk, nem tudtuk megoldani. Rosszabb esetben ezt meg se próbáljuk. Szakítás következik, majd hatalmas fájdalom, a problémák súlya eltünedezik, elfelejtjük azt is miért mentünk szét.
Úgy döntünk összejövünk újra. Minden szép egy ideig, a második reneszánszát éli a kapcsolat.. aztán újra előjönnek a régi gondok. És kezdődik minden elölről...
A felmelegített leves sosem jó, sosem az igazi.
Ha már szakításra került a sor, akkor a felek ezt fogadják is el és lépjenek tovább. Ha csak feleslegesen erőltetik a kapcsolatot, azzal maguknak és a másiknak is fájdalmat okoznak.
"pánikbeteg lett, és azóta nem meri vállalni - viszont pszichológushoz sem megy"
Ez nem egy 2 hónap alatt megoldható valami. Hajlandó lennél éveket elpazarolni az életedből mire hajlandó lenne dönteni és férfiként vállalni a családot? Ha már a gondolata ennyire megrendíti, képzelheted mi lesz ha ott a síró gyerek, a munka, a számlák, a millió teendő.. én biztos nem ilyen embert akarnék a páromnak, a gyerekem apjának. Persze ez csak egy vélemény.
Nálam férjem elköltözött, két hétig, közben ismerkedett a leendő nőjével...
Aztán hazajött és azóta is boldogan élünk. Mára már újra megbízom benne, ezer jelét mutatja azóta is a szeretetének és a szerelmének! És mindig elmondja, hogy soha többet nem lesz ilyen ökörállat... :-))
Ha a párod az IGAZI, akkor van esély, de legyél türelmes és figyelj minden apró jelre, viszont ÉLJ!
Én ismerek példát, akiknek sikerült, de nekik is csak több év után, és a régi problémákat megoldották, nem jöttek elő újból, fiatalkori szerelmeik voltak egymásnak, de valami történt, ami elválasztotta őket, aztán évekig nem is találkoztak, és valahogy újból összehozta őket a sors, és azóta elválaszthatatlanok sok éve.
De akkor erre miért nem volt képes korábban?
Ha akarta volna akkor megoldja a gondot és soha nem okozott volna neked ekkora fájdalmat azzal, hogy kidob.
Önző volt, csak magára gondolt amikor elutasította a családalapítást veled. 33 évesen azért még ne temesd magad, én amondó vagyok hogy ezt erőltetni teljesen felesleges. Ki tudja, talán hónapok múlva jön egy férfi akivel mindenben egy hullámhosszon vagytok.
Húgom példája: 7 évig élt kapcsolatban egy olyan faszival mint az exed, képtelen volt elkötelezni magát, félt a családalapítástól, a szabadidejükben csak gyerekes dolgokat csináltak. Semmi komolyság. Aztán egy olyan férfi jött a húgom életébe aki komoly volt, gyereket is akart és minden megadott neki. 4 hónap után már a baba is jött, ez volt 3 éve és boldogok.
Nem minden ember illik össze feltétlenül csak azért mert kapcsolatban vannak. Az ilyen dolgok mindig később derülnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!