Bajban van egy szívemhez közel álló ember. Sok pénz kihúzhatná a bajból, de ennyi pénzem sincs. Hogyan segíthetnék neki?
Az illető kapott ma egy levelet a Bíróságtól, hogy nem fizetett be x összeget, és azt le kell ülnie.
A levél kelte március 22., viszont a postás csak ma hozta, a borítékon tegnapi dátum volt.
Se egy dátum vagy bármi pontosabb infó, hogy mikor kéne "bevonulnia", vagy mennyi ideje lenne a pénzt összeszedni.
Nekem nincs ennyi pénzem, és nem is tudok ennyit összeszedni.
Az illető csak rám számíthat, én jelentem neki a családját, meg az 5 éves kisfia... :/
Bármiféle tanács hasznos lenne.
A bunkó válaszoktól kíméljetek, köszönöm.
N22
Mi ezt innen nem fogjuk kitalálni. Telefonálni kell, biztosan van a levélen telefonszám.
Figyelmesen elolvastad a küldeményt ? Nincs rajta utalás arra, hogy miért kapta a büntetést ?
Ha nincs konkrét dátum, hogy mikor vonuljon be, akkor ez "csak" egy figyelmeztetés, hogy nem fizetett és a legközelebbi nemfizetésnél tényleg börtönbüntetés lehet belőle.
Nincs rajta semmi dátum, csak a levél kelte.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Ha pénzbírságot kapott valamiért azt fizetheti részletekben is.
Kérni kell, és megadják a lehetőséget.
Sőt mód van arra is, hogy egy részét leülje a másik részét pedig kifizesse. Sőt, miközben bent van, bármikor megszakíthatja a büntetést, ha kifizeti a hátralévő időt.
Naponta 5000Ft-al számolják a büntetést.
Ja és lehetősége van közhasznú munkára váltani és ledolgozni a bírságot.
Be kell menni a bírságot kiszabó szervhez és mindent el fognak mondani.
Kiszámoltam a levélben említett összeget és hogy hány napot kell leülnie, úgy 2500 ft-ra jön ki egy nap... :/
Közmunka mellett nem dolgozhat akkor? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!