Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérem valaki segítsen! A...

Ramykaaa kérdése:

Kérem valaki segítsen! A párom akoholista?

Figyelt kérdés
Kérem valaki adjon normálisan tanácsot mert én már nem tudok sajnos a helyzettel mit kezdeni!Párommal 4 hónapja vagyunk együtt...tudom nem sok idő..de nagyon szeretem...Viszont van egy "kis" pobléma ami megkeseríti a a kapcsolatunkat..Méghozzá az alkohol..Szezon munkán vagyunk és a párom minden nap iszik..fröccsöt, sört,unicum..éppen ami akad..emelett ugye itt sűrűn vannak bulik is..heti 3 nap biztos..ez azt jelenti, hogy amelett h minden nap iszik itt ez a 3 nap mikor részegre issza magát..azt mondja h sok a munka és jól esik ha esténként megihat ezt azt..én ezt meg is értem, de azt nem tudom sajnos megérteni, hogy ezt napi rendszerességgel kelljen csinálni..Nagyon szeretem, de egyre többet veszekedünk emiatt..mondtammár neki, azt is h válasszon a pia vagy én..erre mindig az a válasz hogy megváltozik mert fontos vagyok neki..de eltelik egy nap és folytatódik minden előről..már mondtam azt is h nem tudok odabújni mellé az ágyba mert mindig az alkohol szagot érzem rajta!Könyörgöm valaki segítsen mit tegyek én segítenék neki, de ő magáról nem vallja be h sokat iszik..akkor én mit tudok tenni?Tudom, hogy ha valaki válaszol is szerepelni fog válaszok között hogy hagyjam el..de nem szeretném mert szerelmes vagyok...Hozzáteszem én 25 éves vagyok a párom 27..Ilyen problémával kell h küzdjünk..mellette mondja h babát szeretne..de így?még csak gondolni se merek rá..valaki valami hasznos tanácsot ha tudna mondani nagyon megköszönném!Kétségbe vagyok esve!Nem akarom elveszíteni, de muszáj lesz az eszemre hallgatni ha ez így folytatódik tovább és meg kell tennem azt a lépést amit nagyon is nem szeretnék..

2013. ápr. 3. 17:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
Tekintsd ezt a négy hónapot puszta melléfogásnak. Belebotlottál, megszeretted, de vele élni lehetetlen lenne. Bárkivel előfordulhat. A szerelem hiú reményeket táplálhat, ami mesze van a realitástól. Váljatok el egmástól, mert soha nem fog megváltozni.
2013. ápr. 3. 18:37
 12/22 anonim válasza:
Mindenki azt mondja hagyd el, fujj, jajj...En azt mondom, igen, probald megbeszelni, probalj segiteni neki, megerdemli nem? Ha vegkepp nem megy, akkor hagyd el,de sajnos ezt nem lehet majd eldonteni 1-2 het alatt...
2013. ápr. 3. 18:59
 13/22 anonim ***** válasza:

Azért azoktól a válaszolóktól megkérdezném, akik azt írták, hogy igen, tök normális, hogy 27 évesen ennyit piál, hogy ti komolyan elhiszitek, hogy egy ilyen ember, akinek már a párja is próbálna hatni rá, aki ez miatt a féktelen piálgatás mellett gondot érez a kapcsolatukban, hogy családapaként máshogy viselkedne? Az alkoholizmus is valahol elkezdődik. Egy alkoholista apa is valahol elkezdte. És amit a kérdező barátja művel, az bizony egyenes út ahhoz, hogy alkoholista apa váljék belőle.

Itt félreértik egyesek. Nem az a gond, hogy néha munka után megiszik egy férfi 1-2 sört a haverokkal vagy hétvégente néha lazítanak egyet. Ebben semmi kivetni való nincs. De a minden napos, féktelen piálgatás, hogy valaki folyton részeg legyen, hát az minden, csak nem jó dolog.

És kár pontozgatni az olyanokat, aki esetleg egy ilyen kapcsolaton átestek vagy egy ilyen családapa mellett felnőttek és leírják az igazat.

Az én apám is fiatalon ugyanígy dorbézolt, ahogy a kérdező pasija. Mikor megszülettem, akkor is. Volt, hogy részegen féltéglát vágott a folyosó ablakon keresztül bele a járókámba. Ha akkor nem kap ki onnan a bátyám, akkor én már akkor valószínűleg nem élnék. Aztán anyám besokallt, elhagyta, majd apám megígérte, hogy soha többet pia, neki a család többet ér meg minden. Így is volt 11 évig, ami ugye nem kevés. Aztán 11 év után anyagi gondok miatt folytatta. Hát szenvedtünk utána is pár évet.:(

Aztán párkapcsolatba is volt ilyen pasival dolgom. Ő nem volt alkoholista, de sokat ivott, sokszor volt részeg és részegen elég durva balhékat csinált, aztán válaszút elé állítottam, nem is dorbézolt tovább, de már ezer éve szakítottunk más okból. De utána visszatért ehhez az életformához. 35 évesen se család, se semmi. Csak néha egy csaj, meg a haverok és a buli, pia.

2013. ápr. 3. 19:14
 14/22 anonim ***** válasza:

Alkoholista. Jól esik munka után meginni ezt meg azt, csak ürügy. Az alkoholra ugyan úgy rá lehet szokni, mint a dohányzásra.

Pár hónapja vagytok együtt, és máris veszekszik veled, mert nem tudja megállni ivászatban hol a határ. Nem hinném, hogy megváltozik, mert akkor megváltozott volna. Gyermeket szeretne. Majd a megszületendő gyermeknek milyen élete lesz így? Apját látja nap, mint nap részegen, anyuval veszekedni stb. Ilyen emberrel nem lehet jövőt építeni.

Nem akarsz tőle elszakadni akkor a kérdésedben leírtakat el kell viselned, csendben tűrnöd kell. De ezt idegileg nem fogod bírni, elképzelhető, hogy Te is inni fogsz.

Félreismerted, csalódtál benne, találsz jobbat. Ő meg élje a saját életét úgy, ahogyan akarja.

26F

2013. ápr. 3. 19:14
 15/22 anonim ***** válasza:

Csak a kérdező ismeri közülünk (szerintem), ő tudja hogy megérdemli-e a segítséget.

Kérdező, egyet lehet tenni. Elköltöztök. Új munkahely, új albérlet/lakás. Ha megtehetitek. Ha neked ér ennyit ez a kapcsolat. Vagy elvonó.

2013. ápr. 3. 19:31
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Párom édesapja alkoholista és van némi betekintésem az ügybe! Nagyon nehéz eset, megkeseríti a mindennapokat, tönkretesz minden emberi kapcsolatot.

Tudom, hogy szereted és ragaszkodsz hozzá de annak semmi értelme, hogy tönkretegye a Te életedet is! Mert akár hiszed, akár nem ha nem változik tönkretesz! Mert a pia erősebb mint a szerelme irántad.

Próbálj meg vele erről beszélgetni és meggyőzni arról, hogy milyen jó lenne ha elmenne egy elvonóra. Tudasd vele, hogy Te szereted, mellette állsz, de a közös jövőtök érdekében ez feltétlenül szükséges! Ha szeret elmegy, értetek!!

21/L

2013. ápr. 3. 19:51
 17/22 anonim ***** válasza:

A szenvedélybeteg segítőjének lenni egy párkapcsolatban csak a függőségek átrendezése, és jó kis játszmák táptalaja. Az onnantól nem párkapcsolat, hanem valami szerepjáték.

Jobb az ilyet szakemberre bízni.

2013. ápr. 3. 21:33
 18/22 A kérdező kommentje:
Kicsit abszurdnak tartom azt a hozzaszolast hogy miert piszkalom??majd ha 37evesen ezt csinalja majd az lesz a gaz..ugy gondolom ha most nem all le 27evesen akkor mire annyi idos lesz mi lesz vele??de mindegy koszonom azert a valaszt!!meg mindenkinek a segitseget a tanacsot!tegnap este nagyon osszevesztunk de ma azt mondta h megprobal valtoztatni mert fontosabb vagyok neki es nem akar elvesziteni!remelem h sikerul persze tudom h ez nem megy egyik naprol a masikra meg egy kicsit kitartok mellette es ha nen valtozik a helyzet akkor muszaj lesz megtenni y lepest a jobb jovo erdekeben!!
2013. ápr. 3. 21:47
 19/22 anonim ***** válasza:

Azért nem jó megváltoztatni valakit, vagy valakiért megváltozni, mert később felhánytorgatható a "megváltoztatónak" a szenvedés, a rossz döntés, zsarolni lehet vele ("bezzeg én megtettem érted").

Ha meg veszít az értékéből a változás kiváltója (elmúlik a szerelem, összeházasodnak, megcsúnyul...), akkor már nem érdemes fenntartani a változást, mert már nincs miért, ezért szépen vissza is esik az ember.

2013. ápr. 3. 22:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Az én apám alkoholista (egyébként a párod is). Anyukám 18 évig tűrt, hitte, hogy megváltozik, de semmi. Mindig megvoltak a nagy összeborulások, a közös sírás-rívás, visszakönyörgés. Sőt olyan is volt, hogy apám bekómált a piától és mivel gyógyszerekkel teletömték, fél évig nem ivott. De ahogy kiürült a szervezetéből a gyógyszer, kezdődött elölről minden.

Én tudom, hogy milyen egy ilyen apa mellett felnőni, ezért nem is látom értelmét ennek a "halogatásnak", hogy reménykedjünk, mert talán megváltozik. Jó, valószínűleg elfogult vagyok, de tuti utilaput kötnék a talpára. Mondjuk az is biztos, hogy én nem bírtam volna ki vele négy hónapot, de kettőt sem.

2013. ápr. 4. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!