Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

A történet a következő: imádom az autókat,szeretek vezetni,5 éve szereztem a jogosítványomat.Szüleim felajánlották,ha akarom,veszünk egy kocsit és segítenek benne.Kinéztünk egy viszonylag jó állapotban lévő idősebb autót,amit meg is vettem(párommal közös pénzből,együtt élünk).Az átíratási,zöldkártyás egyszóval a papírügyeket szüleim vállalták,ez kb.még 40-50 ezer.

Miután hazahoztuk a kocsit,szüleim házánál állt,mert korának megfelelően kissé ütött-kopott volt,és apukám foglalkozott vele a szabadidejében,kijavította a kisebb hibáit,festette stb.Tegnap úgy tűnt,készen áll,hogy hazavigyem,már csak az új gumik voltak vissza.

Erre kiderült,hogy még vannak azért ilyen-olyan hibái,és nem egészen használható,ráadásul Magyarországon nem kapható hozzá alkatrész,mivel ritka fajta(Lancia).A szerelő is megmondta,szerinte egy másik autóval jobban jártam volna,szóval nem volt a legjobb vásár:(

Erre már elég ideges lettem,és közöltem szüleimmel,nem fogok több ezret kifizetni a javíttatásért,amikor amúgy is ott van a kötelező biztosítás,súlyadó stb.Erre felháborodottan mondták,nem értik,mi bajom van,én akartam ezt a kocsit.Ez igaz is,csakhogy előzőleg készítettünk egy költségvetést párommal,hogy miként jönnénk ki az autóval együtt.Neki,mivel nincs jogosítványa,teljesen mindegy,van-e autó vagy nem,ezt rám bízta.Igaz,én voltam elszédülve,hogy legyen autóm,csak azt nem gondoltam át,hogy a két fizetés nem valami sok,és egy öregecske járgánynál számolni kell az esetlegesen fellépő hibákkal(bár ez bármely más autóra is igaz).

Ezt ki is jelentettem anyámnak,aki már üvöltött,hogy hogy képzelem ezt,hogy visszamondom az egészet,és hogy ők apámmal is kijöttek,pedig tartottak engem,meg az ő autójukat is.

Na és akkor jött a következő:ők már mennyit beleöltek ebbe az autóba,apukám nem is tudom hány órát dolgozott rajta,már szinte jobban szeretik,mint a sajátjukat,mire én mondtam,hogy én nem kértem,hogy foglalkozzanak vele,és egyáltalán nem is én találtam a kocsit(ők nézték hirdetésben),mire az volt a válasz,hogy de azért elfogadtam!

Erre teljesen elszállt az agyam,és visszakiabáltam,hogy ha így áll a helyzet,tartsák meg csak a kocsit,vissza a pénzem,és használják ő.Valamint többé egy vasat se fogadok el tőlük,de még egy apróságot sem.

Elismerem,hülye voltam,jobban át kellett volna gondolnom az autókérdést,de azért az túlzás,hogy gyilkosságként volt beállítva szó szerint!Hozzáteszem,NEM én kértem a segítségüket,ők ajánlották fel.Most verem a fejem a falba a saját hülyeségemért,hogy nem ismertem fel,csak azért segítettek,hogy utána a fejemhez vághassák ezt az óriási jóindulatot!Hát ebből többet nem kérek!Ha majd segítségre lesz szükségem,elmegyek az ellenségemhez!

Ennyit a közösködésről!Már szinte az volt az érzésem,a saját tulajdonuknak tekintik az én autómat.De hát legyenek vele boldogok!

23/L

2009. szept. 20. 10:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%

Nanananana! Azt azért elnézted, hogy Apukád javítgatja-szépítgeti NEKED, ugye?

És a végén még ő a szemét?!

Felnőtt ember saját magának hoz saját döntéseket, aztán felel értük. Ez ebből a tanulság.

2009. szept. 20. 10:33
 2/21 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem mondtam,hogy szemét!

Ezt a tanulságot én is levontam már...

2009. szept. 20. 10:42
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

És mi a kérdés? Undorítóan viselkedtél! De gondolom ezt te is tudod! Ugye azért bocsánatot kértél tőlük?! Mert így ordítani rájuk meg ilyen csúnyán beszélni róluk, ugye nem gondoltad komolyan?? És még neked áll feljebb, hogy NEKED NEM KELL tőlük ezután semmi?? Te nem vagy ép ha mindezt komolyan gondolod... Ők segítettek, átvállalták a kocsi egy részét, apukád szívvel lélekkel segített javítgatni, és te ezt képes voltál visszafordítani és rájuk kiabálni, azt a látszatot keltve, hogy rád lett kényszerítve az az autó és te azt nem is akartad igazán?? És még te mondod hogy legyen övék az autó és fizessék ki neked az árát???

Huh. Azért ez nem semmi, a "gyerek" mit meg nem enged magának a szülővel szemben, akik csak segíteni akarnak. Ez kb egy 13 éves szint amit te produkáltál.

2009. szept. 20. 10:48
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Menj és kérjbocsànatot ez nem volt szép töled!

Az autot eröszakkal kellett megvenned?

Gondolom nem.És gondolom apukàd ha tudta volna hogy egy alkatrész kell bele,ami külföldröl beszerezhetö csak,tuti nem ajànlja azt a kocsit...

2009. szept. 20. 10:50
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Remélem nem gondolod hogy igazad van!Én inkább a helyedben megköszönném a segítséget,nem pedig lehordanám őket!A döntés a tied volt,vállald a következményeit!De semmi esetre sem a szüleid a hibásak!!!
2009. szept. 20. 10:52
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Teljesen fel vagy háborodva, borult a lelki békéd, ezért írod így ezeket a dolgokat. Hidd el pár nap, és rájössz: a szüleid csak jót akartak neked és Te provokáltad ki a vitát. Bizonyára hirtelen haragú a természeted, csak ezt tudni kell kontrollálni! Nem mindig neked van igazad és ezt be kell látnod....

2009. szept. 20. 11:00
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Off: Milyen tipusú a Lancia?
2009. szept. 20. 11:01
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
No, ezzel most bebizonyítottad ország-világ előtt, hogy hiába van jogsid, hülye vagy az autóvásárláshoz, mert ellenkező esetben most lenne egy jó autótok, amin nem kell ennyit szöszölni, és nem szidnád a szüleidet, akik jó szívvel azonnal siettek a segítségedre. Az a szerencséd, hogy anonim az oldal, így csak névtelenül csinálsz magadból hülyét. :-)
2009. szept. 20. 11:09
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát én is csatlakozom az eddigiekhez, remélem, hogy bocsánatot kértél a szüleidtől, hiszen TE vettél egy autót, a szüleid egy csomó pénzt és időt tettek bele.

Aztán kiderül, hogy nem a legjobb autót vetted és ezért a szüleid a hibásak és neked áll feljebb!!! Ha én a szüleid helyében lennék, bizony ha kérnél, se adnék neked semmit ezek után!!!

Persze nem te kérted, hogy javítgassák, de azért állt a szüleidnél, hogy apukád a szabadidejében tudja javítgatni, szépítgetni... És ők fizették az átírástól kezdve egy pár dolgot, az jó volt, az nem volt baj, ugye... Nem ők tehetnek róla, hogy rejtett hibái vannak annak az autónak! És hogy te úgy vágtál bele az autóvásárlásba, hogy igazából nem is tudod fenntartani...

2009. szept. 20. 11:27
 10/21 anonim ***** válasza:
96%
Ns, téged aztán jól elkényeztettek, most meg isszák a levét! Nincs igazad, olyan fiatal vagy még, majd később rájössz. Béküljetek ki szépen, és vidd azt az autót, majd minden helyrejön meglátod.
2009. szept. 20. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!