Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom nem ismeri a húsvéti...

A barátom nem ismeri a húsvéti locsolkodós szokást, emiatt a szüleim lenézik. Akkor egyáltalán ne jöjjön?

Figyelt kérdés
Megbeszéltem vele hogy hétfőn átjön, de nem tartom valószínűnek hogy meg fog locsolni. Nem tartják ezt a szokást én úgy tudom. Említettem anyumnak, mire azt mondta hogy biztos valami pogány családból jött, meg hogy lehet ilyen hogy húsvét hétfőn átjön vendégeskedni locsolás nélkül. Most akkor mondjam azt hogy ne jöjjön? Végre egész nap együtt lehetünk...
2013. márc. 29. 17:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem 2 hete ismerem, hanem 2 hete járunk. 3 hónapja ismerem :D
2013. márc. 29. 20:12
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

"Mi úgy élünk, hogy az adott ház szokásait tarjuk be.

Ha pl a barátod szüleinél lennél akkor az ottani szokásoknak megfelelően ünnepelném a húsvétot. Mivel a barátod megy hozzátok, így az pár formális lépés szerintem senkit nem terhel meg.

Én mindig a vendégház szabályai szerint játszom ,cserébe elvárom, hogy otthon az én szabályaim szerint legyen minden. És ez hivatalos helyeken is így szokás. Protokoll. "

Ha zsidó családhoz mész, akkor megülöd velük a pészach-ot most?

2013. márc. 29. 20:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyád csak egyszerűen nem örül neki, hogy az a fiú átmegy, de ahelyett hogy ezt elmondaná neked, inkább minden apróságon kiakad.
2013. márc. 29. 20:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is elég gáz, hogy egy magyar szokást hagyunk kihalni. Szép aprán kihal, mert sokan nem tartják. Csehországban bezzeg verik a lányokat :)))
2013. ápr. 9. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!