Ujjszopó babák anyukái! Mik a tapasztalatok? Mikor és hogy hagyta abba a babátok az ujjszopit? Kisfiam most 9 hós, de 2 hós kora óta nagy ujjszopi rajongó. Csak remélni tudom, hogy ovis koráig elhagyja ezt a szokást. Nálatok, hogy ment a leszokás?
hát ez engem is érdekel, mert a lányom 21 hónapos és szopizza az ujját.
Igaz csak ha fáradt vagy szomorú, de nem szeretném ha sokáig csinálná
Kisfiamnak is szopizza az ujját, 21 hónapos. Már csak akkor ha fáradt vagy beteg, plusz éjjel elalváshoz. A cumit nem fogadta el sosem.
Picit neki már a fogain is látszik mert 4 hónaposan már bújtak a fogai.. próbáltuk hogy kihúzzuk neki az ujját a szájából, de néhány hónaposan nem lehetett tőle "elvenni".
Most nemrég beteg lett, jó néhány napig magas láza volt és egész nap úgy lustizott, nézett mesét, hogy szopizta az ujját, akkor nem szóltunk, hiszen volt elég baja. De utána valahogy annyira megmaradt ez, hogy amikor meggyógyult akkor is szopizta.
Aztán egyik nap elhatároztam akármi lesz, nappal fogok szólni, hogy ne szopizza. Szóltam neki 2-3-4 napon keresztül, egyből megértette, kivette, de igaz volt ám érte toporzékolás.. Most egy-másfél hét után eljutottunk oda hogy nappal abszolút nem szopizza, este lefekvésnél látom, hogy teszi be, akkor már nem szólok, hiszen hamar elalszik és veszi ki.
(Bocsi hogy nem tudtam segíteni, csak saját tapasztalatot tudtam írni)
4es vagyok.
Persze, gondoltam, hogy nem most akarod leszoktatni.. :) Szerintem ilyenkor nem is lehet (vagy nem jöttem rá)
Idővel szerintem úgyis meg lehet vele beszélni, nekünk ebben szerencsénk volt. Igaz toporzékolt utána kb 20 másodpercig, de mára eszébe sem jut nappalra a szájába venni az ujját.
Remélem majd amikor aktuális lesz nálatok is simán megy majd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!