Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos befogadni egy édesanyát...

Jogos befogadni egy édesanyát úgy, hogy annak idején lemondott a gyerekéről?

Figyelt kérdés

Anyám elég zűrös életet élt. Több gyereket is szült különböző férfiaktól. Én intézetben is és nevelő-szülőknél is nevelkedtem. Szerencsére boldog felnőttkorom lett, kiegyensúlyozott házassággal. Kamasz gyerekeim vannak és a legkisebb testvéremet is mi neveljük a férjemmel, aki annak idején ebbe szó nélkül belement.

Az anyám egy hajléktalan szállón él és egy elég komoly betegséget találtak nála. Arra gondoltam, hogy mivel viszonylag jó anyagi körülményeink vannak, ráadásul egy külön lakrészt is tudnánk biztosítani neki, magunkhoz vehetnénk. Viszont a férjem erről hallani sem akar. Szerinte rosszat tenne a gyerekeinknek és ránk hozná a zűrös barátait, a pénzünkből is kiinna minket...stb. Elég komolyan összezördültem emiatt a férjemmel. Nehéz ügy ez, mert valóban nem sokat láttam az édesanyámat gyerekkoromban, de volt amikor mindent megadtam volna azért, hogy hozzábújhassak, volt mikor kifejezetten gyűlöltem, de közömbös sose volt számomra. A férjem szerint itt most nem szabadna hallgatni az érzelmekre, hanem csak a racionalitásra, ami az, hogy lemondott rólunk, én se vállaljak érte felelősséget most! Ti mit gondoltok, mit tegyek? Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha kapok válaszokat a férjemnek is megmutatnám.

2009. szept. 18. 22:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha alkoholista is én tudok egy jó helyet ahova valószínű felvennék.ha érdekel írj a privire.megadom a telcsiszámom.
2009. szept. 19. 13:30
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Láthatod, már most feszültség van kettőtök között ebből, akkor mi lenne ,ha oda vennéd magatokhoz? Tudod mit? Inkább ne próbáld ki. Segítsél a magad módján úgy, ahogy megteheted ebben a helyzetben de nem az a megoldás, hogy a kialakult , működö családi életeteket teszed ki ennek a megpróbáltatásnak. Ráadásul mi értelme lenne?

Vegyél neki gyógyszert, látogasd ,törődj ilyen módon vele ha így érzed és fogadd el, hogy ez van. A férjed pedig nem tehet semmiről ezt ne felejtsd el!

Minek vitázni? Valószínű ő sem akar rosszat .Gondolkozz el ezen. Szóval azt akarom mondani, hogy ne legyél áldozat és ne tegyed a családodat se azzá!

2009. szept. 19. 13:48
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
ESZEDBE NE JUSSON MAGATOKHOZ VENNI. Nalunk hasonlo a sztori, jo otletnek tunt az elejen, aztan katasztrofalis lett a helyzet. te nem tartozol az anyadnak semmivel, o meg tegye tonkre a sajat eletet, ahogy akarja. orulj neki, hogy te normalis eletet elsz. hidd el, nalunk nagyon szar a helyzet. vigyazz a csaladodra es a bekere.
2009. szept. 19. 21:20
 24/24 anonim ***** válasza:
25%

Engem most le fognak pontozni de én azt mondom,legyél nagyvonlaú,fogadd be akkor is ha sosem tett érted semmit,mert látom benned dolgozik a lelkiismeret,és hidd el ez nem véletlen..

VISZONT! Csakis előre leszögezett feltételekkel,ha beleegyezik és betartja őket,akkor megérdemli a segitségedet . Ha nem,akkor viszont gondolkodás nélkül rakd ki.(a gyerekeid miatt).

Én ezt tenném. Szerintem ha nem fogadod be ugy is a lelkiismeretfurdalás fog gyötörni,hogy mi lett volna ha..

2009. szept. 21. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!