Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos befogadni egy édesanyát...

Jogos befogadni egy édesanyát úgy, hogy annak idején lemondott a gyerekéről?

Figyelt kérdés

Anyám elég zűrös életet élt. Több gyereket is szült különböző férfiaktól. Én intézetben is és nevelő-szülőknél is nevelkedtem. Szerencsére boldog felnőttkorom lett, kiegyensúlyozott házassággal. Kamasz gyerekeim vannak és a legkisebb testvéremet is mi neveljük a férjemmel, aki annak idején ebbe szó nélkül belement.

Az anyám egy hajléktalan szállón él és egy elég komoly betegséget találtak nála. Arra gondoltam, hogy mivel viszonylag jó anyagi körülményeink vannak, ráadásul egy külön lakrészt is tudnánk biztosítani neki, magunkhoz vehetnénk. Viszont a férjem erről hallani sem akar. Szerinte rosszat tenne a gyerekeinknek és ránk hozná a zűrös barátait, a pénzünkből is kiinna minket...stb. Elég komolyan összezördültem emiatt a férjemmel. Nehéz ügy ez, mert valóban nem sokat láttam az édesanyámat gyerekkoromban, de volt amikor mindent megadtam volna azért, hogy hozzábújhassak, volt mikor kifejezetten gyűlöltem, de közömbös sose volt számomra. A férjem szerint itt most nem szabadna hallgatni az érzelmekre, hanem csak a racionalitásra, ami az, hogy lemondott rólunk, én se vállaljak érte felelősséget most! Ti mit gondoltok, mit tegyek? Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha kapok válaszokat a férjemnek is megmutatnám.

2009. szept. 18. 22:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
figyelj, nem muszáj olyannak lenned hogy adok-kapok. lehet, hogy a betegség rádöbbentette hogy mit tett és megbánta. én szvsz úgy csinálnék, ahogy az első hsz.-ben le van írva.
2009. szept. 19. 01:48
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon kedves tőled, hogy a történtek után is gondoskodnál róla, DE: semmi jogod belerondítani a családod életébe! Gondolj csak bele: a férjed jogosan tiltakozik, elvégre egy -gyakorlatilag - vadidegent költöztetnél a házba, a gyerekeidről nem is beszélve! Ezzel nem csak a magad nyakába vennél egy problémahalmazt, hanem az ő életüket is mérgeznéd. Ismersz olyan családokat, ahol masszív alkoholista él? Ott minden erővel igyekeznek megszabadulni tőle, még ha valamikori szeretett családtag is volt, mert saját bőrükön kellett megtapasztalniuk, hogy vagy ő süllyed még tovább ( ami biztos), vagy rántja magával az egész családot, és tönkreteszi az egész életüket. És ez nem csak az anyagi dolgokra vonatkozik. Komolyan: te egy ilyen emberért kockáztatnád a rendezett életet a férjeddel és a gyerekeiddel?????? Anya - már ha ilyet annak lehet nevezni- ide vagy oda, te nem érte felelsz, hanem a saját kis családodért.
2009. szept. 19. 07:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Én kamasz gyerekekkel a házban nem venném oda. Nagyon sok probléma lehet és nem felejtsd, hogy te őt nem ismered.

Miért nem keresel neki egy helyet egy otthonban? Akkor az ellátást is megkapná, látogathatjátok, támogathatjátok (hiszen azt ki is kell fizetni) viszont megmaradna a családi életetek is.

2009. szept. 19. 07:23
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a véleményem, hogy gondod lenne vele. Nem fog tudni felhagyni ezzel az életvitelével. Az otthon jó ötlet, mert ott orvosi felügyelet van és rendszeresen kap enni, de a beugrók elég húzósak és utána is havi 60-70-80 ezer az ellátása. Nem tudom hogy mennyi nyugdíja van vagy hogy van-e egyáltalán valami bevétele anyukádnak. Vannak olyan otthonos is ahol nincs beugró csak picit magasabb a havi fizetnivaló. Ha van jövedelme akkor azt bele lehet vonni és kipótolnátok a többit. Így ivásra nem maradna pénze.

Szép tőled hogy ezek után is segítenél rajta, de ne a közös otthonotokba tedd ha a férjed nem szeretné.

2009. szept. 19. 07:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkorodat elrontotta. Ne hagyd , hogy a házasságodat is elrontsa! Ezzel az erővel egy teljesen idegen hajléktalant is felszedhetnél az utcán, de ezt nem teszed. Tönkre menne az intimitás a saját lakásodban, hiszen attól kellene tartani, mikor nyit be éppen. Most nem éppen a sexre gondolok, hanem a jól megszokott rituálékra, hangulatokra. Nem tartozol neki semmivel.
2009. szept. 19. 08:26
 16/24 anonim ***** válasza:
34%
Ezt neked kell eldönteni.Félre tudsz-e tenni minden rosszat amit veled tett?Megtudsz neki bocsájtani?Ha igen, akkor beszéld meg a férjeddel és az ő beleeggyezésével költöztesd oda.Hallgasd meg a tanácsokat,de ti döntsetek!Viszont ha nem jól döntesz nehogy akkor bánd meg,ha már nem lesz többé!
2009. szept. 19. 08:41
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem attól lesz anya valaki,hogy megszül egy gyereket,hanem attól,hogy azt felneveli szeretettel.Gondoskodik róla,törődik vele.A te "anyukád" ezt nem tette meg.Nem tartozol neki semmivel.Ne haragudj,de én a férjedre hallgatnék.Az ő és a gyerekeitek élete is megváltozna.
2009. szept. 19. 09:25
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ne vedd magatokhoz. Egy alkoholista nem játék. Mindent leírtak előttem. A családodnak csak egy idegen, aki nagyon nyomasztó lenne nekik.
2009. szept. 19. 11:29
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg támogasd valahogyan, de ne vidd be a családba! :(
2009. szept. 19. 12:41
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Egem is örökbe adtak a szüleim.szerencsém volt!De mi van azokkal a gyerekekkel akiknek ez nem sikerült és a szülőanyja eldobta magától,és így örökre megnyomorította a gyerekei életét?Én biztos nem fogadnám be mert az nem anya aki eldobja a gyerekeit.Ezáltal akkor sem szánom meg ha ott fordul fel előttem.neked már a férjed a családod,hisz ő gondoskodik rólatok,és ha ő ezt kéri tartsd tiszteletbe a kérését.Arról ne is beszéljünk,hogy minek tennéd ki a gyerekedet.
2009. szept. 19. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!