Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van ésszerű magyarázat erre a...

Van ésszerű magyarázat erre a bejelentésre? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve élünk együtt. Heteken belül megszületik a kisbabánk. Táppénzen van egy ideje, mert itthon elég sok maszekja van. Kap 72 E táppénzt, én 110E körül. Ebből van egy kocsitörlesztőnk, a telefonszámla, a net, a tankolás és a kaja, amire minden hónapban fizetünk.Ez össz. olyan 140-150E Ft.Emellett ő cigizik,ami plusz 30 E és mindig kitalál valamit, ami miatt a hónapunk mínusszal kezdődik.

Emellett itthon megmaszekol 50E körül.Eddig minden ok volt, elvoltunk anyagilag az ilyen "kisebb plusszok" kivételével.Tegnap este hazajön és bevágja nekem, hogy innentől kezdve nem ad nekem a maszek pénzből, hanem befekteti alkatrészekbe és elkölti, amire úgy érzi szüksége van. Ezt úgy nekem vágta, mint ha eddig elvettem volna tőle ezt a pénzt vagy nem az ő kiadásai lennének 4x magasabbak, mint az enyémek.

Mióta itthon vagyok nem vettem magamra semmit, egy kismama nacim van és tényleg semmi hülyeségre nem költök. Az autó az ő nevén van, a telefonszámlája sokkal több, mint az enyém, cigizik(nem akármilyet, 2 dobozzal egy nap). Mindent aukciós oldalakról vettem meg a picinek abból, amit magamon megspóroltam. Mert ő nem igazán mond le semmiről, sőt, tegnap este még elkért tőlem 2300Ft-ot, mert ő vett cigit és ugye az közös költségből megy....Sosem járkál el pénz nélkül, mindig mindent megkap, amit akar még akkor is, ha nekem emiatt nem jut arra, amit szeretnék.

Ő volt nagyon meghúzatva a gyerekért, évek óta nyaggat, de nekem még csak láttam elérkezettnek az időt, most mégsem vállal semmi lemondást érte.

Egyszerűen nem tudom mi lett vele. Tök jól elvoltunk. Mikor valami plusz kiadás volt Neki, mindig mellette álltam, kisegítettem, Nem volt olyan, hogy enyém vagy tiéd. Erre most jön ezzel. Szerintem ő úgy van vele, hogy én továbbra is fizetem a cigit, a tankolást(csak a vizsgálatokra hord, ami egy hónapban 4 alkalom, 20km innen),veszem a kaját, fizetem a telefonszámlát meg a picinek a dolgokat, ő meg a maszekból éli az életét.

Tehát én vonjak meg magamtól mindent, ő meg részben önállósul pénzügyileg, hogy nehogy már neki ne jusson.

Milyen viselkedés ez?

Jogosan esik ez nekem nagyon rosszul?

Mit tehetnék?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

2009. szept. 18. 11:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Feltétlenül ird össze, hogy mi a közös költség (áram, viz, fütés, lakbér, kaja stb.) és ennek a felét fizesse ö, a másik felét fizeted te - lehet, hogy van értelme egy külön folyoószámlát nyitni?, és a többi meg mindenkinek a saját zsebére megy. (Azt nem tartom jónak, hogy adjión annyit, hogy kiegészüljöna te jövedelmedre - mert ha nálad valami gond lenne, akkor te vagy a pácban.)

A saját pénzedböl meg kezdjél sporolni, mert ha nem lesz neki munkája, neked akkor meg kell élni a babával.

Idövel észre fog jönni valószinüleg, de jobb ha minden eshetöségre felkészülsz.

2009. szept. 18. 14:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
a nő nem magának szüli a gyereket, ezt felejtsd el. ha magadnak akartál volna mentél volna spermabankba, a gyereketek kettőtöknek születik, ha az apa is vállalja a gyereket. milyen már ez? ha ő nem adja oda a spermáját neked az életben nem lesz gyereked tőle.
2009. szept. 18. 14:28
 13/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Igazatok van.

Igen, törlesztőnk, mivel eddig mint írtam minden közös volt. Így a cigi is. Persze én nem dohányzom.

Megbeszéltük ezt a vállalkozósdit. Nem lenne ez rossz, csak úgy veszem észre, hogy ő sokkal több energiát fektet az egészbe. Mint írtam, jeleztem felé, hogy ez nem jó és nem mennék bele, de ő annyira sokat néz ki a dologból, hogy nem lehetne lebeszélni sem. Eddig tényleg nem volt semmi gond, tényleg meg volt nekem is minden és neki is a közösből. Mikor nem voltam táppénzen nagyon jól kerestem, ő sem keresett rosszul, így nem voltak problémák. csak mióta jön a baba és hoznia kellene egy kis áldozatot azóta hülyült meg.

2009. szept. 18. 14:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Hú, ez kemény! Fontos, hogy gondold át, képes lennél-e egyedülálló szülőként boldogulni. (Abból ítélve, ahogy leírtad, igen, de van ennek lelki oldala is.)

Ha igen, akkor ne engedd se a babátokat, se magadat megrövidíteni egy Ft-tal sem! Felnőtt, munkaképes, családos ember. Nem méltó hozzá ez a viselkedés.

Most épphogy mindent bele kéne adnia. Nem az anyja vagy, hogy eltartsd és zsebpénzzel ellásd. Neki kell lassan gondoskodni rólatok.

Ne ringasd magad illúziókba! Vagy megalkuszol a sorsoddal, vagy a kezedbe veszed, lefekteted a játékszabályokat, akinek nem tetszik meg szevasz!

A te válladon nyugszik ez a család. Egyedül vagy. Ha szerencséd van, elvarázsolja a babátok. De ez sem biztos.

Ja, és számítsd bele, hogy a hormonok miatt érzékenyebb lehetsz!

Ne félj segítséget kérni!

2009. szept. 18. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!