Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt már teljesen nem lehet...

Ezt már teljesen nem lehet birni! Nem tudom mit kéne csinálnom!?

Figyelt kérdés

az a helyzet hogy együtt élünk a barátommal a szüleimnél én tanulok,és ö dolgozik!!!!!!

az apukámnak dolgozik,mivel ö vállalkozó!a barátom erös fizikai munkát végez nap mint nap!de ingyen!soha nem kap fizetést,100 ft-unk nincs soha!

igen tudom hogy itt élünk,de ha csak azért dologzzon amit meg eszünk meg elcigizünk!nagyon elfajult a helyzet,eldugják elölünk a cigit,az anyukám,eldugja a friss kenyeret,hogy a több napos kenyeret mig megnem esszük addig a friss kenyeret,ne együk meg!

a barátom már nagyon kivan,dolgozik a semmiért,semmink nincs se egy moziba,se egy szíinházba soha nem tudunk elmenni!egy cipőt nem tudunk a lábára venni,most is lyukas vizes cipőbe ment el dolgozni és közebe már 2 napja lázas és még is elkellet menni e dolgozni!,és monta h nem tudja mit fog felhúzni,és erre az apukám lett ideges az ö igazáért!még külön sem tudunk menni,mert nincs pénz!de még ha úgy is lenne az albéletet sem tudnánk fizetni!elmehetnék dolgozni,de a sulit nem akarom ott hagyni,mert szeretnél elérni valamit az életben,nem wc pucoló lenni!és pénz nélkül meg nem lehet megélni!a szüleihez nem tudunk menni,mert kicsi a ház van 3 gyerek,és az ö szülei!ott se rózsás a helyzet,mert nagyon kétszinűek a szülei addig vagyunk jók mig adunk,utánna már nem! 2 hónapja nem voltunk lent vidéken,ott él a családja mindenkije,nekem meg a testvéreim,annyira vágyok már és arra nics pénz hogy oda lemenjünk,pedig nem kerülne sokba!

Mi tévő legyek????????????????????????Szeretem a barátomat,de el fog hagyni mert már nem birja,hogy ingyen csicskáskodik!!!!!

és még a cigit és a kenyeret is sajnálják tölle(töllünk)

egész nap azt halgatom hogy mennyi cigi kell????ne bontsuk fel a kenyeret,de azt nem hallom hogy ebben az éven februártól dolgozik,és kb kapott össze vissza 200 ezret,de úgy hogy 10-20 ezer forint,a nyomorúlt telefonszámláját nem tudtuk kifizetni pedig csak 20 ezer forint volt!egy ruha darabot egy bugyit vagy egy boxert nem tudunk venni!fogalmam sincs mitt egyek!!???????! 6 ezer forintba van minden nap,na most februártól számolva mennyi pénz ez? és mindig dolgozik vasárnap is reggel 7-től délután 3-ig,sajnálják a törölköző kendőt,kb 2 hétig van 3 darab a fürdöbe és ha szólok hogy koszos meg stb...akkor ó hát tegnap tettem ki ne vidd be az újat!szolnak a mosásért,pedig min2en 2 napig járunk egy ruhábba!A barátomra rá szólnak mindenért,és már nem bírom elviselni ha látom a fájdalmat az arcán!

Elnézést a helyesírási hibákért,csak siettem mert indulnom kell suliba!

Elöre is köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. szept. 18. 07:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

NEm tudom, mennyi idösek vagytok, de ennek igy nincs értelme.

A barátod menjen el máshová dolgozni, te meg fejezd be az iskolát. Utánna még mindig ráértek együtt élni - találkozni addig is lehet.

A cigi egyáltalán nem egy szükséges dolog, csak árt az egészségeteknek és sokba kerül, inkább szokjatok le róla.

A nem friss kenyeret is meg lehet enni, ezen nem problémáznék.

Azon elgondolkodnék, hogy ha a családja csak akkor lát szivesen, ha valamit visztek - ott valami nagyon nics rendben.

A barátod nincs a szüleidhez hozzákötve, neki kellene lépni. Ha ilyenért elhagy, akkor nem volt komoly részéröl a dolog.

2009. szept. 18. 07:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd valahol azért ti is hibásak vagytok. Miért költöztetek össze, ha nincsenek meg az anyagi feltételek? MEg lehetett volna azt is tenni, hogy elköltöztök albiba, a barátod pedig pénzért dolgozik apukádnak. Ha apud így nem megy bele, akkor kész keres másik munkahelyet. A kenyér dolog elég gáz, ennyi fizikai melóért legalább tisztességes kaját megérdemelné. A cigiről szót sem ejtek, szokjatok le róla és kész, vagy pedig teremtsd elő magad a rávalókat.

Azért az is elég fura, hogy a párod dolgozik mint a hülye, és ilyen szinten hagyja magát kizsákmányolni. Azért ilyen fizikai melót lehet találni több helyen, ne mondd , hogy abszolút de teljes mértékben apudra vagytok utalva. Ha össze tudtatok költözni, akkor gondolom nem 15-16 éves vagy. Ha viszont idősebb vagy, akkor jelentkezz át levelezőre, és keress te is melót. Sokan csinálják úgy. Szülőkkel lakni egyébként sem egészséges. Az tényleg nagyon ciki, hogy előled, a gyerekük elől is eldugják a friss kenyeret, viszont az is lehet, hogy anyudék is előbb a másnaposat eszik meg nem ? Ez nálunk is így van, igaz nem a soknapos száraz kenyeret esszük, de nem bontjuk fel a frisset, amíg a másnaposból esetleg van. Az anyudékkal való beszélés nem segített semmit?

2009. szept. 18. 07:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
HÁt elég furák a szüleid, azért érdekes lenne az ő véleményüket is meghallgatni. Nem tudom... Elsősorban amit tehettek, az az, hogy a barátod elmegy máshová dolgozni. A többi dolgot pedig meg kell beszélni a szülőkkel, gondolok a törölkoző és a kenyér történetre.
2009. szept. 18. 07:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A párod menjen el máshova dolgozni.

Ennyi. És a keresetéből hozzájárultok a rezsihez, mondjuk 10-20.000 Ft-tal. A többiből ruházkodtok, cigiztek, satöbbi.

Ha nincs másik munkahely, akkor örülnötök kell, hogy ez van... Mert legalább enni kap, van fedél a feje fölött.

Jó lett volna, ha megírod, miért nem dolgozik máshol, biztos keresett már máshol melóhelyet. Majd ha suli után olvasod ezt, akkor írd meg!

2009. szept. 18. 08:19
 5/15 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, a párom 24 éves!közép suliba járok,és menni akarok egyetemre!igen a párom hagyja h kisemmizék mert nem mer szólni,mert még nekik áll följebb!!!ha gondolod szolok az anyámnak le adom a számát és megkérdezheted tölle,hogy mi a szitu! a párom dolgozik mint egy állat és még rendes kaját sem kap!ja persze ök megeszik az egy hetes kenyeret is!de mikor ide költözött akkor még talán talán volt fizu,de most már......

az anyámmal nem lehet ilyeneket megbeszélni,vele soha nem tudtam semmit,mert mindent elmondott mindig mindenkinek!ugy szerettem volna ha olyanok lettünk volna mint 2 barátnö,de sajnos nem igy lett,az ö hibájából,mert elmondtam neki dolgokat,és elmondta másnak!ha össze vesztünk kicsit akkor meg rám kiabálta!anyósék meg szegények!

2009. szept. 18. 08:20
 6/15 A kérdező kommentje:

számtek órám van ésmost vissza tudok irni!

azért nem keresett másikat,mert nem akarta az aput megbántani,de szerintem is ez lenne a legjobb ha elmenne máshoz dolgozni!csak eddig azért nem akarta mert itt lakunk,és ha máshoz menne az anyám még kibirhatatlan lenne!volt egy kocsink is,amit az ö saját keresetéből vett mikor nem voltunk együtt,arra nem volt pénze pedig dolgozik reggeltől estig hogy megcsináltassa,még mindig itt dekkol a kapu elött! ez van,de majd ma megint leülök megbeszélem vele,hogy ö mit szeretne,mert ezek én csak csak eltüröm,de öt nem akarom ilyen helyzetbe kényszeríteni!

2009. szept. 18. 08:22
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen te is el tudsz menni melóba, az egyetemet sőt középsulit is lehet ennyi idősen levelezőn végezni. Én is így csináltam, egyetem alatt voltam teszkóárufeltöltő és takarítottam kórázban is !!!!! Csak hogy a saját kis kecómban lehessek :)
2009. szept. 18. 08:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat keressen mas munkat,vagy beszeljetek az apukaddal,hogy fizesse meg a parodat rendesen,es ti pedig majd befizettek a koltsegekbe a lakasba,es kajt pedig vasaroltok majd,magatoknak.Ha nem megy akkor talaljatok munkat es koltozzetek el.
2009. szept. 18. 09:10
 9/15 anonim ***** válasza:
73%

Hogy a fenébe tud a párod havi 20000-es számlát eltelefonálni,ha egész nap melózik?

Biztos,hogy amit pénzt "keres"nem lapul valami számlán?Lehet attól félnek a szüleitek,hogy hülyeségre költitek.

Egyébként húsz évesen hogy tudsz még középiskolás lenni?Legalább most érettségizel?Mert ha nem ,akkor nyugodtan válalhatnál diákmunkát.

Azért ha mindketten ott laktok,akkor nem ingyen dolgozik a barátod.Ha kiszámolnád,hogy mennyibe kerül az albérlet+rezsi nem biztos ,hogy maradna havi 10-20 ezer a zsebébe...

2009. szept. 18. 10:01
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha a helyedbe lennék: (cigi magánügy)

1.) Esti iskolába mennék

2.) Munkát vállalnék

3.) különköltöznék a párommal.

Ezáltal lenne esélyem tanulni, azzal a pénzzel gazdálkodnék, amiért én dolgozom meg. Ez nem könnyű, nagy felelősség, de emberhez méltó élet.

(Én is ezt tettem, de érettségi után, a főiskolán. Lett is otthonom, családom. Persze cigire nem volt pénzem.)

2009. szept. 18. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!