Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám le akar beszélni a...

Anyám le akar beszélni a második babáról, hogy értessem meg vele, hogy mi döntünk, nem ő?

Figyelt kérdés

Egyke voltam, anyáék 1 éves koromban elvűltak, megértem az álláspontját, viszont mindenre azzal érvel, ha egyedül maradsz,meg amúgy sem lehet a testvérekre számítani,meg milyen nehéz lezs 2 gyerekkel, az elsőnek fele annyi jút majd,mint a másodiknak.

Tervezzük a második babát, de mindig ezekkel jön. Nagyon szeretem és tudom minden gondolatát, épp ezért nem akarom megsérteni,mégis túlzás,már mondtam neki, hogy majd mi tudjuk, neki annyi dolga van, hogy szeresse, ha akarja! Mivel győzzem meg?

2013. márc. 25. 12:28
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
2%

Igen , kedves kerdezö van egy 5 éves kislányom.

És rajöttem, hogy minden nö maganak szül, mert közben ugyanazt varjak töle el , es ugyanannyit mint szules elött .

Nagyon nehéz, én el is váltam es tudom miröl beszélek, a ferfiaktól még a tarsadalom se var el sokat.

Minden nö eleteben eljön amegvilagosodás, kinél elöbb kinél utóbb, es akkor szüles helyett inkabb tesz valamit magáért, elmegy utazni, szaunázni vagy mittudomén mire, tudod

2013. márc. 25. 13:33
 32/44 anonim ***** válasza:
91%
Mi most várjuk a 2. babát, és nekem is a hócipőm tele van azokkal az emberekkel, akik tágra nyílt szemekkel megkérdezik, hogy "a mai világba még egy gyereket szülsz?"Én ilyenkor csak annyit szoktam kérdezni, hogy "belelátsz a pénztárcámba? Talán azt látod, hogy nem engedhetem meg magamnak?" Nyilván nem szülnék, ha több hónapnyi számlával el lennék maradva, ha nem lenne biztos a házasságom, és ha nem tudnék megadni a kisfiamnak mindent. Akkor valóban nem kéne 2. gyermek. De amíg ezekkel a dolgokkal nincs probléma, és nem kérem másnak a segítségét, addig ne is oktasson ki senki!!!! A kisfiunknak mindig jó minőségű ételeket veszünk, (nem tescos joghurtot) szépen öltöztetjük, és mindig jut neki egy kis meglepire! A következő gyermek sem fog hiányt szenvedni semmiben! Nyilván így van a kérdező is, máskülönben nem vállalnának még egy babát! Nem kioktatásra és a gyermekvállalással kapcsolatos véleményekre van szüksége, nem ezt kérte, hanem azt, hogy mit tegyen az édesanyjával!!!! Szerintem az őt ért csalódások miatt nem tudsz változtatni a hozzáállásán, majd megbékél, ha meglátja a kisunokát! Biztosítsd őt arról, hogy a házasságod tökéletes, és az anyagi helyzetetek is jó, úgyhogy nem lehet gond! Sok boldogságot! :)
2013. márc. 25. 13:39
 33/44 A kérdező kommentje:

Értem,sajnálattal olvasom a történeted, de nem biztos, hogy mindenkinek olyan élete lesz,mint a tied.

MI boldogok vagyunk, pedig a gyerek aztán megpróbáltatást jelent egy kapcsolatban, úgy érzem, a mienkben is megpróbáltatást jelentett és helyt álltunk mindketten. A férjem mindenben segítségemre volt és van. Társam a mindennapok gondjaiba is, nem csak az örömeiben.

Úgy gondoljuk szeretnénk még egy gyereket! Ez nem fog változni, nem ebben kértem tanácsot :)

34/44 anonim ***** válasza:
5%

Es igen , kedves kerdezö meg valami: persze , anyank ne szóljon bele az életunkbe, de aztan mikor megvan a 2-3 gyerek, és válni kell, akkor kezdödik: hat nem mehet anyám gyesre a gyerekekkel, amig en dolgozok, vagy ügyeljen a gyerekekre, mert semmire se elég a gyerektartás, az apa meg nem törödik mert épp új szerelme van , stb ugye milyen ismerös kis olcsó klisé?

Na de ne szóljon bele, hadd közösüljünk, de majd pótoljon bele es segitsen be , na erröl van nagybaszó

35/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, aranyos vagy! Nektek pedig könnyű szülést és jó babázást!
2013. márc. 25. 13:40
 36/44 A kérdező kommentje:

Jól van 38% már mindent értek!

Köszönöm, hogy a második gyerekem vállalását te közösülésnek nevezed, csak úgy finoman. Nem tartok igényt a további hozzászólásaidra,mivel nem a tárgyhoz szólsz hozzá, csak találtál egy olyan kérdést, amihez elmesélheted a szőrnyű tapasztalataid.

2013. márc. 25. 13:44
 37/44 anonim ***** válasza:
6%

Nem kell sajnálattal olvasd a törtenetem, mert nincs benne semmi sajnálnivaló.

Úgyis kitetemtem ami kell a gyereknek es minösegit mindenböl.

Te úgyis megerösitest keresel amit az utolsó valaszoló megadott.

Te se szólj majd bele anyukád életébe a dönteseid által es akkor megbékél a te dönteseiddel, ilyen egyszeru.

2013. márc. 25. 13:46
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha jók olvastam teljesen el vagy szeparálódva a szülőktől. Saját otthon stb. szard le ők mit akarnak. Ez a te életed, te méhed, te férjed és te döntésed. Ha nekik nem tetszik, akkor így jártak.

Amúgy meg egy testvér nagyon jó dolog. Nővérem van. Mindig számíthatok rá, és ő is rám, ha kell, nem unatkozunk itthon egyedül, mindig veszekszünk is természetesen, de általában rá 5 pecre már valami marhaságon röhögünk :)

2013. márc. 25. 13:52
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Sehogyan sem kell vele megértetni azt,a mihez nincsen köze. A ti döntések a férjeddel a gyerek, és ha huszat akarsz, az is a tiéd, persze a felelősséggel együtt. Anyuka ehhez összesen jó képet vághat, vagy ha nem tetszik, akkor mehet zabot hegyezni.

Egy felnőtt ember maga dönt az életéről, és annak minden mozzanatárül, amelyre kiterjed az akarata. nem kell anyukát és apukát meg a szomszéd nénit "meggyőzni" arról, amihez semmi köze sincsen.

2013. márc. 25. 15:06
 40/44 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem tudom megérteni azt, aki azt mondja, hogy 1 gyereknél ne szüljön többet a szülő, mert a 2.-tól kezdve már csak a bajok vannak! Gondoljatok bele, ha egy magyar szülőházaspár legfeljebb 1 gyereket szülhetne, előbb-utóbb elfogyna a magyar népség, hiszen 2 ember helyébe mindössze 1 lépne. Kínában egyébként ugyanezt csinálják, ott hívják a folyamatot, hogy születésszabályozás.

A másik dolog, hogy van egy hozzászólónk, amelyik folyton azt emlegeti, hogy "De mi lesz akkor, ha elváltok?", "De mi lesz akkor, ha elveszítitek a munkátokat?" De mi lesz akkor, ha nem tudtok eleget a gyerekre költeni?" stb. Ezzel a felfogással az a probléma, hogy csak a negatívumokat nézi. Ekkora erővel senki ne szüljön gyereket (még egyet se), mert minden gyerekvállalásban benne van legalább egy minimális kockázat! Még jó, hogy nem már azt írja, hogy azért ne szüljön gyereket, mert lehet, hogy hajléktalanok lesznek! Istenem, merre tart ez a világ...

Ui.: Az én szüleim még 5 éves koromban elváltak. Anyukám egyedül nevelt fel, szegénységben, de BECSÜLETTEL, TISZTESSÉGGEL! Nem hibáztatom a szüleimet (egyiket se!) a kialakult helyzetért, hiszen nem tudom, miért váltak el. De azt tudom, hogy amikor megszülettem, jóban voltak, mindkettőjük tisztességesen kijött a jövedelméből. Csakhogy 5 év hosszú idő, és nem láthat előre senki: hogy mást ne mondjak, történt egy rendszerváltás a születésem és szüleim válása között.

2013. márc. 25. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!