Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti haragudnátok a férjetekre...

Ti haragudnátok a férjetekre ha nem adna kölcsön a húgodéknak?

Figyelt kérdés

Hugómnak és a férjének szüksége lenne egy kis kölcsönre, különben nagy valószínűséggel elveszítik a házukat.

Tőlünk kértek kölcsön. A férjem viszont nem hajlandó nekik adni. Azt mondja szerinte úgyse adnák vissza (szerintem biztos visszaadnák), meg szerinte nem is fér bele most a keretbe egy kölcsön adás (ez sem igaz).

Ezzel szemben két üzlettársának is adott kölcsön az utóbbi időben, meg pár hónapja a legjobb barátjának adott kölcsön egy jóval nagyobb összeget mint amire a húgoméknak szüksége lenne.

2013. márc. 23. 11:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
90%

Én nem vonnék le elhamarkodott következtetéseket, mivel nem írtad, hogy pontosan miről is van szó.

Nyilván ha a testvéremről van szó, akkor nem engedném, hogy elintézzük egy nemmel, leülnénk a férjemmel és A-tól Z-ig minden lehetőséget átrágnánk minden proval és kontrával.

Én tudom azt, hogy a testvérem sosem játszana ki és vágna át! Lehet, hogy nem tudnák megadni azonnal és egyben, de így vagy úgy szépen lassan visszatörlesztené. Ha nekem van annyi nélkülözhető pénzem, hogy nélkülözni tudom azt még hónapokig, vagy akár évekig, akkor nincs ezzel a gond. Ha én szorulok meg, akkor ő ugyanúgy segít nekem lehetőségeihez mérten, akkor én miért ne tenném?

Itt azt kell mérlegelni, hogy a te testvéred vajon visszafizetné-e önszántából, illetve ha igen, akkor tovább mérlegelendő, hogy lesz-e miből elkezdeniük visszatörleszteni a kölcsönt!?

Ha a férjed legalább egy talánt mond, akkor ülnék le tesóékkal is beszélgetni és megkérdezném ők hogyan gondolták mindezt, belemennének-e, hogy papírt írjatok róla, stb.

Még annyi, hogy szerintem az sem mindegy mennyi pénzről van szó...

2013. márc. 23. 16:55
 22/26 anonim ***** válasza:

Itt nagy eséllyel a férjednek van igaza.

Ha a húgodék az egyik bedőlő hitelt a másikból akarják finanszírozni, akkor már rég nem hitelképesek, és az elkerülhetetlen csődöt tologatják.

Ezzel szemben az üzlettársaknak/barátnak adott kölcsön lehet teljesen más természetű. Például: ha hó elején ki kell fizentem 500 000-t, viszont hó végén lesz 1 000 000 bevételem, így előre láthatóan megoldódik a helyzet.

Ha viszont csak egy rossz minőségű lakáshitelt toldozgatok, az új kölcsön csak elodázza a bank felé a csődöt (hogy nem most viszi a bank a házat hanem 6 hónap múlva, de addig kidobok az ablakon 1 milliót a fölösleges törlesztőkre.)

2013. márc. 23. 18:12
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha a férjed 3 embernek adott kölcsön az elmúlt időben, nagy összeget, akkor mit csodálkozol azon hogy nem telik a húgotok kölcsönére?
2013. márc. 23. 19:04
 24/26 anonim ***** válasza:

Igen, és azért, mert boldog-boldogtalannak ad, de a testvéremnek nem. Honnan tudja előre, hogy biztosan nem adnák vissza? Menjetek el egy ügyvédhez és csináltassatok a kölcsönről szerződést! Akkor nincs az, hogy visszaadja-e vagy sem, mert a papír kötelez!

Egyébként amikor köcsönadott X-nek, te hol voltál? Nem szoktátok megbeszélni a pénzügyi dolgaitokat? te hozzájárultál ahhoz, hogy X-nek adjon? A FELEsége vagy, az ugye tudod? ha bárki nem adja vissza a pénzt és sz@rba kerültök, akkor felesben szí@vtok. Te is.

2013. márc. 23. 19:59
 25/26 anonim ***** válasza:

"Akkor nincs az, hogy visszaadja-e vagy sem, mert a papír kötelez!"

Jól van te vagy már hülye, az ilyen papírokkal általában a segged kitörölheted, egy üzlettársamnak hiába van papírja, máig nem látta a 12 millióját.

Én adnék kölcsön, de úgy, h ha fizetésképtelenné válik akkor vagy ledolgozza nálam vagy intézek neki külföldre munkát és szépen kihúzza a belét.

Egyébként meg valóban könnyű más farkával verni a....ehhez nagyon értenek a nők.

2013. márc. 24. 07:06
 26/26 anonim ***** válasza:
A kedves kérdező azért sem válaszolt egyetlen feltevésre sem, mert legtöbben nem adtak neki igazat. Még jó, hogy nem pontozott le mindenkit.
2013. márc. 25. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!