Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti haragudnátok a férjetekre...

Ti haragudnátok a férjetekre ha nem adna kölcsön a húgodéknak?

Figyelt kérdés

Hugómnak és a férjének szüksége lenne egy kis kölcsönre, különben nagy valószínűséggel elveszítik a házukat.

Tőlünk kértek kölcsön. A férjem viszont nem hajlandó nekik adni. Azt mondja szerinte úgyse adnák vissza (szerintem biztos visszaadnák), meg szerinte nem is fér bele most a keretbe egy kölcsön adás (ez sem igaz).

Ezzel szemben két üzlettársának is adott kölcsön az utóbbi időben, meg pár hónapja a legjobb barátjának adott kölcsön egy jóval nagyobb összeget mint amire a húgoméknak szüksége lenne.

2013. márc. 23. 11:35
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
96%

Így, hogy másoknak adott kölcsön, igen. Bár szokták mondani, hogy nem jó pénzügyeket meg a családot keverni.

Úgy sem lenne hajlandó, hogy papírt írok róla?

A többi kölcsönt megbeszélte veled? Vagy ebben ő dönt egyedül?

2013. márc. 23. 11:39
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetben en sem adnek kolcson se csaladtagnak, se baratnak, sot, senkinek. A ferjed allaspontja viszont nem telejesen ertheto, hiszen o mar adott kolcson.

Mondjuk az erdekes, hogy szerinte nem adnak vissza. Te mibol gondolod, hogy ha a lakashitelt nem tudjak fizetni a hugodek, akkor ezt vissza tudnak fizetni?

2013. márc. 23. 11:44
 3/26 anonim ***** válasza:
78%
Igen.Együttélünk,egy párt alkotunk,ha nekem valami komoly gondom van azaz ő "gondja" is.Fordított esetben?Ha az ő testvére lenne ilyen helyzetben segítene nekik,gondolom.Akkor az én családomnak is segítsen.Mondjuk,ez attól is függ,hogy közös-e a pénz.De ha úgy vesszük,én pl. előbb segítenék százszor a férjem nővérééknek,mint egy üzlettársnak.
 4/26 anonim ***** válasza:
90%
Nem közös a kassza? Igen, ebben az esetben megsértődnék.
 5/26 anonim ***** válasza:
76%

Nem haragudnék, de ez az ember egy életre leirná magát elöttem.Azért ha ekkora baj van-ott toppon kell lenni-mondjuk neked is.

Csodálkozom, hogy a tesódért te mellszélességgel miért nem álltál ki, és miért nem csaptál az asztalra.

Ne feledd-egyszer fent-egyszer lent.Te is kerülhetsz az ő helyzetébe.

2013. márc. 23. 11:47
 6/26 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem indulatok nélkül át kellene beszélnetek.

Amiért én nem mennék bele: ha a lakáshitelt se tudják fizetni, nem valószínű, hogy vissza tudnák a kölcsönt fizetni.

Ha papírt írtok róla, a férjed tarthat tőle, hogy nem akarod fizetésképtelenség esetén behajtani a tartozást, akár végrehajtóval is (míg egy üzlettársnál ez könnyebben kivitelezhető érzelmileg).

Tehát ha nem adják vissza, akkor is ő jönne ki rosszul, mert nincs eszköz a kezében, hogy behajtsa a tartozást és ő lenne a fekete báráyn, aki miatt megromlik egy családi kapcsolat.

2013. márc. 23. 11:51
 7/26 anonim ***** válasza:
89%
Könnyű a más farkával verni a csalánt.
2013. márc. 23. 11:52
 8/26 anonim ***** válasza:
16%

Tudod a másik alap dolog:

Bajban ismered meg ki kicsoda és milyen ember.

A férjed=O

2013. márc. 23. 11:53
 9/26 anonim ***** válasza:
30%

8+

De te sem vagy top-on emberileg, mert ha elnézed ezt a saját tesóddal szemben, akkor...

2013. márc. 23. 11:54
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként némileg pepitában, de hasonló helyzetbe kerültünk nemrég: van egy lakáshitelünk, amit fizetni tudunk, de szeretnénk minél gyorsabban kipörgetni.

Megbeszéltük, hogy a megtakarítást betoljuk előtörlesztés formájában.

A szüleim erről késve, de értesültek és nyaggattak, hogy miért nem szóltunk korábban, ők is tudtak volna kölcsönadni. Majd ők beszéltek a férjem szüleivel, akik szintén szinte felháborodva mondták, hogy nemrég örököltek, azt a pénzt kölcsönadták volna és így az egész hitelt visszatörleszthettük volna.

Kecsegető ajánlat volt, mert kamatmentes családi kölcsönre cseréltük volna a banki kamattal terhelt jelzáloghitelt, mégsem mentünk bele: ha valamiért fizetésképtelenné válnánk, a családi béke láthatná kárát. Ez többet ér, mint az esetleges plusz, amit a bank felé fizetünk piaci kamatként.

2013. márc. 23. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!