Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti haragudnátok a férjetekre...

Ti haragudnátok a férjetekre ha nem adna kölcsön a húgodéknak?

Figyelt kérdés

Hugómnak és a férjének szüksége lenne egy kis kölcsönre, különben nagy valószínűséggel elveszítik a házukat.

Tőlünk kértek kölcsön. A férjem viszont nem hajlandó nekik adni. Azt mondja szerinte úgyse adnák vissza (szerintem biztos visszaadnák), meg szerinte nem is fér bele most a keretbe egy kölcsön adás (ez sem igaz).

Ezzel szemben két üzlettársának is adott kölcsön az utóbbi időben, meg pár hónapja a legjobb barátjának adott kölcsön egy jóval nagyobb összeget mint amire a húgoméknak szüksége lenne.

2013. márc. 23. 11:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%

Csak halkan megkerdezem, hogy amennyiben valaki a lakashitelet nem tudja torleszteni es emiatt a lakasat vesztene el -amihez azert minimum 3 havi elmaradas kell- az hogy torlesztene a sogortol kapott kolcsont plusz a lakashitelt? A ferj jol gondolkodik, barmennyire is rosszul esik.

mellesleg valaki irta a papirt. Ertelmetlen, mert a kerdezo nyilvan nem angedne hogy beperelje a hugat, ha nem fizet.

2013. márc. 23. 11:57
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

mivel én nem szeretek kölcsönadni, így nem haragudnék, illetve nem verném más kukijával a csalánt. mert ez kb annak az esete.

külön kasszán vagytok? akkor akár te is adhatsz a saját pénzedből, ha szeretnél nekik segíteni.

max olyannak adok kölcsön, akiről tudom, h nem azért kér, mert folyton el van úszva a pénzzel, hanem mert le van kötve neki nagyobb összeg, és hamarosan lejár, de addig nem szeretné felvenni, nehogy elveszítse a kamatot.

családi körben is volt már hasonló kölcsönügylet, X épp eladta a lakását, de ezzel egyidőben vett egy másikat. mivel nem egy összegben kapta meg a vételárat, és kellett a másikra a pénz, így kapott kölcsön Y-tól 1 millát, amit 1 hónappal később X vissza is adott.

én is max így szeretek pénzt kölcsönözni, illetve adni. ha kisebb összegről van szó, azt ajándékba is odaadom, de csak olyannak, aki később viszonozza. pl öcsémnek adtam már 10 ezreket régebben, de ha kell valamiben segítenie, akkor szó nélkül jön, cipel, lakást fest, megcsinálja amit kérünk, mert van benne annyi becsület, h viszonozza a segítséget.

2013. márc. 23. 11:58
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

Igen, ezzel egyetértek, hogy más úgy kölcsönadni, hogy a kölcsönkérő átmenetileg nem fér hozzá egy összeghez és rövidebb időre - áthidalásként - szüksége van az összegre.

Megint más, ha valakinél láthatóan megoldhatatlan a pénzügyi fegyelem, mert vagy túlvállalja magát alacsony keresetre, vagy rosszul osztja be a pénzét, emiatt mindig el van úszva pénzügyileg. Ilyen esetben nem szívesen adnék kölcsön. Buknám a pénzt és buknám a kapcsolatot is a kölcsönkérővel - ugyanis a "vissza kellene már adni" helyzetben elmérgesedne a viszony.

2013. márc. 23. 12:02
 14/26 anonim ***** válasza:
21%

7-es Ismertem ilyen embert mint a kérdező, pár évnek kellett eltelnie, de ugyan olyan helyzetbe került mint a testvére, mert a férje sz.rba hagyta(nem csak őt, hanem a saját gyerekeit is) és emberileg megmutatkozott micsoda senki..

egyszer fent-egyszer lent.

2013. márc. 23. 12:03
 15/26 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kérdező!

Vegyél fel hitelt a saját nevedre, és add azt kölcsön a húgodnak. Ne a férjed üzletéből akarjál jótékonykodni, meg itt lejáratni őt, ismeretlenül is.

2013. márc. 23. 12:10
 16/26 anonim ***** válasza:
OFF Nem vehet fel kolcsont egyedul, max szamlahitelt, mert a hazastarsat is erinti a hitelfelvetel. Mellesleg ha az en parom hitelt venne fel azert, hogy valakinek kolcson adjon, masnaptol mar nem lenne a parom.
2013. márc. 23. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
90%

Megértem a férjed. Az, hogy szerinted biztos visszaadnák, még nem garancia semmire. Nem véletlen nem tudnak banktól kölcsönt felvenni, a bank mérlegeli a kockázatot, és a testvéredék túl nagy eséllyel nem fognak fizetni.

Másrészről a húgodéknak sem feltétlen jó, ha kapnak kölcsönt, ez lehet egy adósságspirál kezdete.

Rágjátok át a dolgot. Például segítsetek nekik másodállást keresni, és ha van, akkor biztosan a férjed is szívesebben ad kölcsön. De lehet, hogy akkor már nem is lesz szükség rá.

2013. márc. 23. 13:37
 18/26 anonim ***** válasza:
95%
Talán jobb segítség lenne, ha a férjednek vállalkozása van, akkor ajánljatok fel egy jobban fizető állást húgodnak mint a jelenlegi, akkor a béke is megmaradhatna. Mert feltételezem húgod vagy a férje nem dolgozik, v csak durván keveset kap és azért nem bírják fizetni a hitelt. Amúgy sztem az is lehet, hha már 2 üzlettársának meg egy haverjának is adott kölcsön, akkor már tényleg nincs nála sok.
2013. márc. 23. 14:43
 19/26 anonim ***** válasza:
85%
Valószínű, hogy sosem látnátok többet azt az összeget, és utána állandóan ezen veszekednétek. Nem tudjátok összedobni pl. szülőkkel, és odaadni ajándékba nekik?
2013. márc. 23. 16:10
 20/26 anonim ***** válasza:
5 óra alatt egy kérdésre igazán válaszolhattál volna...
2013. márc. 23. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!