Megkaphatom a gyerekeim felügyeleti jogát az volt férjem helyett ebben az esetben?
Mikor elváltunk férjem marad a házban (az övé) és hazaköltöztem a szüleimhez. Egyik héten nálam vannak, másikon nála. De a válási papírokba azt írtuk, hogy nála vannak elhelyezve, a gyerektartást nem vonják le tőlem, hanem odaadom. A pénz dolgot is csak azért írtuk le mert valamit kellett, amúgy nem fizet senki senkinek.
A férjem szeretne elköltözni, mert egy jobb állást kapott. Azt hiszi gavallér amiért felajánlotta, hogy kéthetente lehozza ő a gyerekeket, értük is jön, a szüneteket megkapom, többet mint elvileg jár.. De ez még mindig édeskevés. A gyerekeket is feltüzelte, hogy milyen jó lesz egy nagyobb városban.
Van esélyem megkapni a felügyeleti jogot, ha bizonyítom tanúkkal, hogy én is ugyanannyit voltam a gyerekekkel? A másik, hogy megzsarolt (igaz én is csúnyán beszéltem vele),hogy nem fizettem egy forint gyerektartást sem, az, hogy ő többet engedte a gyerekeket hozzám, az csak tőle volt rendes.. Pedig tényleg eleve így volt megbeszélve. Csak nem akartunk feleslegesen bármit csinálni (gyerekek lakcímét átiratni stb) Én megbíztam benne!
Azért mentem bele, mert úgy gondoltam teljesen mindegy, hogy kinél vannak elhelyezve jogilag. Erre nem gondoltam. Azt hittem hogy ő is tiszteletben tartja az én érdekeimet, ahogy fordított esetben én sem költöznék el és vinném a gyerekeinket. Azt hittem jobb ember, jobb apa. Hát tévedtem
A volt férjem közelségéhez nem ragaszkodok, nem kell félreérteni. A gyerekeimet nem akarom elveszíteni, olyan kevés lenne kéthetente egy hétvége. Volt oka annak, hogy elváltok, nem értem az anyagiakkal való összefüggését, ha nincs pénz az inkább összetartja az embereket, mert külön nem tudnak megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!