Problémamegoldás, de hogyan? Legegyszerűbb lenne a
szakítás, de azt nem szeretnénk. Változni nem tudunk. A
beszélgetés meg a könyökünkön jön ki.
Hát bizony mindkettőtöknek változtatni kellene... Miért kellene tetőtől-talpig vizesen a telefonért nyúlni? Zavarja, ha csörög? Ebből hülyeség ügyet csinálni. Az pedig, hogy ki mit akar enni, megbeszélés kérdése. Nyilván nem vagy gondolatolvasó. De hát ezt is egyszerű megoldani... Én mindig megkérdezem a férjem, hogy ez és ez van itthon, mit szeretne enni. És Ő mindig megmondja, mit enne. Én meg azt főzök. Ennyi. A pofozkodás meg (bárki adja) több, mint undorító, nem is értem, hogy várod el, hogy normálisan álljon hozzád, ha felpofozod....
2009. szept. 16. 12:16
12/14 A kérdező kommentje:
Biztosan nagy mértékben hibás vagyok benne én is, ugyanannyira mint ő. Tudja, hogy milyen dolgokkal tud felhúzni, direkt azt teszi/mondja. Ilyenkor nem szólok hozzá, elfordulok, kimegyek a helységből. Utánam jön, húzza az agyam, mint mikor az óvodás incselkedik, és húzgálja a kutya farkát. ilyenkor elpattan a húr, és elcsattan 1 pofon.
Az utolsó kommentednél egy mondat jutott eszembe: gyerekek vagytok. A viselkedésetek mindenképpen az. Ha változtatni szeretnétek a kapcsolatotokon, akkor mindkettőtöknek változnia kell. Valószínű, hogy a beszélgetések nem megfelelően zajlottak, nem jön belülről változtatási igény.
Miért kell lényegtelen dolgokon veszekedni? Ha lényegtelen, nem éri meg a vitát. Vajon őt is zavarják ezek a veszekedések, vagy csak téged? Velem is előfordul, hogy felhúzom magam jelentéktelen dolgokon, aztán mielőtt megszólalnék, végiggondolom, hogy van értelme szólni ezért? Nekem nincsenek hülyeségeim, amelyek meg őt idegesítik?
Esetleg összeírhatnátok, mi zavar titeket egymásban, tudtok-e ezeken változtatni, vagy mégis szakítani kellene? Miért jó így együtt élni?
2009. szept. 16. 14:13
14/14 anonim válasza:
ha tudja hogy az agyadra megy a dolgaival akkor miért kezd bele? van egy stratégia, miszerint úgy is kilehet kényszeríteni a szakítást, ha a partnerrel megutáltatod magad így nem neked kell szakítani hanem ő őrül bele és ő fog téged dobni. biztos vagy benne hogy ő is szeret téged?mi is szoktunk vitázni, mi is megbeszélünk dolgokat legalábbis én beszélem ő meg szarik bele. 2-3 hétig tudja magát tartani az egyezséghez majd ismét a régi énjét veszi elő. kutyából nem lesz szalonna, ugyhogy vagy tűröd, vagy keresel mást. ha tűröd tönkreteszed magad, ha keresel mást az meg elég hosszú és rizikós folyamat.
2009. nov. 13. 14:29
Kapcsolódó kérdések: