Utálom az anyámat. Mit tegyek?
#12es! egyik előző válaszoló vagyok. 18 éves, tehát mondhatni hogy közel állok ehhez a retardált generációhoz(mert ez az...). Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azért van kivétel a mostani tinik között is. Viszont tény, hogy a nagyrészük, főleg a 10-15 éves korosztály katasztrófa. Tisztelet nulla, tudásvágy nulla, egyszerűen semmi nem érdekli őket. Tudom elég furán hangzik, hogy 18 évesen ilyen véleménnyel vagyok, de a környezetemmel beszélgettünk néhány hete erről, és arra jutottunk, hogy nagyon nagy a különbség a 10-15 és a 15-20 éves mostani korosztályközt. Neveltetésbeli, tiszteletbeli különbségek.
De nem a gyerekeket kell elsősorban hibáztatni ezért szerintem, mert valamit a szülők rontottak el, hogy ilyen generációt neveltek.
"mégis tisztelték szerették a szüleiket"
Álomvilág. Anyukám és a tesói utálják az apukájukat. Azt hinnéd, legalább tisztelik őt, hisz magázniuk kell, de ez nincs így.
Azért aki itt szülő, beláthatja, hogy elég hülyén hangzik, hogy "Addig nem szeretlek, amíg nem takarítod ki a szobád."
Anyukám nekem is hasonlókat mondott: "Jobban szeretnélek, ha rend lenne." Az eredmény? Csak azért sem raktam rendet. Ha neki nem jön magától a szeretet, én nem fogom ráerőszakolni.
Nekem két pici fiam van és minden nap imádkozpm azért, hogy úgy neveljem őket, hogy kamaszként is megértsenek, szeressenek minket.
Szomorú, amit írsz és bizsereg az ujjam, nagy a kísértés rá, hogy kioktassalak, de megpróbálom nem tenni, mert abban a korban vagy, illetve a kérdésedből arra következtetek, hogy nem sok megértés van benned.
Csak arra kérlek, hogy ha a nagy önsajnálat közepette van egy kicsi időd, kérdezd meg édesanyád, hogy miért viselkedik így. Próbáld meg hiszti nélkül végighallgatni és mondd el Te is, mit miért szeretnél.
Fogadd el a feltételeket, mert aki feltétel nélkül mindent megkap, elsüllyed ebben az értékek nélküli, fogyasztásorientált világban!
Hidd el, nem mindig az szolgálja az érdekeidet, ami a keényelmedet.
Végül esetleg megosztanád velünk, mire vágysz és mi az, amit édesanyád bezzeg megenged magának? Kíváncsi lennék.
Más gyerekeket vernek a szülei, elzavarnak otthonról, nem kapnak enni , nem foglalkoznak velük és te egy ilyen semmiség miatt utálod a saját Édesanyádat?!
Az utálat egy komoly érzés, szerintem ezt gondold végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!