Mit tegyek? Van még igy értelme az életemnek?
Először is : Én is mezőgazdaságban dolgozom és annyit tudni kell, hogy a földnek szolga kell. Olyan nincs , hogy majd levegyszerezem, majd holnap learatom ma elmegyek a strandra. Sajnos ez van. Ha munka van akkor munka van. A munkások mellett ott kell állni. Az én munkahelyemen hajtás van, nincs hétvége, nincs ünnep, most sem lesz március 15-én sem, ha csak nem esik az eső.Ezt a családnak meg kell szoknia.A férjem is alkalmazkodott, de főként ez a probléma a férfiak családját érinti, a feleségeket. Itt a cégnél ebből nincs cirkusz. Egyértelmű ha pénzt akarunk akkor hajtani kell ebben az ágazatban. Ezt megkell szoknod.Van itt egy másik társaság is, akkor egy tized annyira sem megy m int a főnökömnek, ott a tulaj fia( aki elvileg átvette a céget) strandol aratáskor.A többit nem részletezem milyen hatással van ez a munkára.Ha neki nem olyan fontos akkor a dolgozóknak sem.
Szerintem a párod azért hajt annyira, hogy bizonyítsa a szüleinek hogy megérdemeltétek a házat.És biztos nagyon ki van bukva ezért kötözködik, sajna én is elég elviselhetetlen vagyok ha nagyon sok a munka, nincs szabadnap, ilyenkor a férjem megértő, tudja mi a gond.
Az írásod alapján először azt gondoltam hogy unatkozol, nincs ami leköt , nem fáradsz el és ha hazajön a párod akkor te mennél, ő meg pihenne.Ebben szerinted mennyi az igazság? ( ezt minden bántás nélkül kérdezem) mert nekem is volt egy ilyen időszakom, a férjem akkor nagyon sokat dolgozott én suliba jártam és nem voltam úgy elfáradva és sok mondva csinált problémám volt.De viszont az nem fogadható el hogy nagyon csúnyán beszél veled. Az hogy kaptatok egy házat a szüleitől nem ok arra, hogy elnyomjon.( mi is a szüleimtől kaptunk és nem viselkedek így) Nem ér semennyi pénz annyit hogy sárba tiporjon.
Azt írtad hogy összeköltözés előtt dolgoztál. Most nem dolgozol? Ha nem, akkor nem tudnál irodai munkát végezni a párod közelében? ( Jelzem hogy semmit nem bántásból kérdeztem, csak nem ismerlek és nem tudom)
12-es vagyok
Azt írod hogy kezdeti nehézségek.
Erre csak annyit tudok mondani hogy mi a férjemmel 3 éve költöztünk össze és már az első pillanatban nagyon jó volt.Nem voltak viták és nem volt zsákba macska ha érted mire gondolok.Úgy hogy nem egészen vagyok biztos benne hogy ezek a dolgok kezdeti nehézségeknek fogható fel.
Szerintem mindenképp próbáljátok rendbe hozni mert 4 év az 4 év. A csúnya beszédjét elítélem, attól hogy jó módú és házat kaptatok még nem ok arra hogy lekezeljen.
Szerintem próbálj meg elmenni dolgozni, még akkor is ha nem akarják. Biztos van a cégnél vagy családi gazdaságnál papír munka, támogatások benyújtása, stb... itt be tudnál segíteni. Ha meg nem, akkor is javaslom a saját munkát egyrészt, mert te is lekötöd magad,másrészt jót tesz az önbecsülésednek ha van saját kereseted. Az ilyen anyósok hajlamosak később oda vágni hogy élősködsz ( az nem számít hogy ő is, nem számít hogy a párod mondja ne menj dolgozni stb..)
Az ember dolgozik, az asszonynak kuss a neve. Pénz van, dolgoznod nem kell, mást ne akarj.
Sok helyen még itt tart a magyar, ha nem tetszik, el kell menned. Kizártnak tartom, hogy figyelmes, gondoskodó férj legyen belőle. Az emberek nem szoktak megváltozni.
Ha tényleg szeret akkor ez motiválhatja őt arra, hogy változzon.
Olvasni szokott?
12-nek: igen vannak papirmunkák, amiket még egyelőre a szülei csinálnak nem én..jobban az anyos feladata..
Bence: nem szeret olvasni, semmit nem néz meg még filmet sem, ami neki nem tetszik, rá ugyan nem lehet erőltetni semmit, amit nem akar, viszont én alkalmazkodjak..lehet nekem sem mindegy minden..mire gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!