Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi van? Miért kattant...

Ilyenkor mi van? Miért kattant be a párom?

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok és van egy 27 éves párom akivel együttélünk másfél éve. Nagyon jó volt eddig a kapcsolatunk,boldogok voltunk,nem volt eddig még nagyobb vitán sem,pedig 4 éve együtt vagyunk. Tényleg,eddig ez a legtökéletesebb kapcsolatom.

Viszont ő egy hónapja elvesztette a munkáját,így az én fizetésemből éltünk,szerencsére nem keresek rosszul,ahhoz képest. Persze folyamatosan keresgélt munkát,mert elég jó anyagi körülmények közt éltünk,míg őt el nem küldték a cégtől,ahol dolgozott. És hát így nem tudta azt az életszínvonalt biztosítani,ami eddig volt és ez őt felettébb frusztrálta. Jó,nem kell ám fél milliós havi bevételre gondolni,de olyan havi 250-300ezer ft volt akkor a bevételünk,amiből ketten azért szépen kijöttünk.

Persze,meg is tudjuk becsülni a pénzt,így tanítottak minket.

Nos,egy hónapja szóbajött a külföldi munka.Hogy ő akár kint is megpróbálná. Mondtam,hogy támogatom,de én még mindenképp itthon szeretnék maradni,mert van pár egészségügyi meg másfél dolog is,ami miatt nem nagyon tudnék kimenni vele,ha külföldön kapna munkát. Ezt átbeszéltük,megértette,meg van pár barátunk,akiknek a párja kint dolgozik külföldön,de 2 hetente,havonta hazajár,attól függően milyen messze vannak kint. Tehát megbeszéltük,hogy ez nálunk is így működne,míg én ki nem tudnék menni.

Aztán múlt héten csütörtökön kapott egy telefont egy külföldi munka ügyében,hogy április elejétől fel van véve. Nagyon örültünk persze,de ekkor jött a bekattanása.

Mondta,hogy akkor neki is kell állni intézni az ügyeket és mehetünk ki. Mi ketten.Mondom neki,hogy de hát megbeszéltük,hogy én még nem tudok kimenni semmiképp,hiába is szeretnék,nem megy. Erre elkezdett dühöngeni,csapkolódni (amit eddig sosem tett),hogy akkor így ennek a kapcsolatnak se értelme,se jövője,mert ő felnőtt ember létére nem fog távkapcsolatban élni,meg hogy nekem ez az egész semmit nem jelent,mert érte nem vagyok képes áldozatot hozni.Nagyon meglepődtem és iszonyatosan nagyot csalódtam benne. Mindig higgadt,kedves tisztelettudó ember volt,ezért is szerették meg a szüleim is olyan hamar.

Most pedig kifordult önmagából. És arra is gondoltam,hogy lehet,hogy ő valójában ilyen? Aztán persze itt volt az egész hétvége,hogy átbeszéljük a dolgokat,de hozzám sem szólt,külön szobába ment aludni,majd hazautazott pár napra a szüleihez,és nem is keresett.Ha én hívom,meg fel sem veszi. Én nem értem mi lelte,és nem tudok vele leülni beszélni,mert nem mehetek utána,hisz dolgoznom kell.

Mindig azt vallottam,hogy két érett,intelligens,felnőtt ember meg kell hogy tudja beszélni a dolgokat és ez eddig működött is. Mi voltunk mások szemében az álompár.

De ez az idill pár nap alatt semmivé lett.

Mit tehetnék szerintetek? Mi mindig egyenlő felek voltunk a kapcsolatban,senki nem adta fel önmagát a másikért.Kötöttünk kompromisszumokat,de önfeladás vagy elnyomás sosem volt.

Sajnos,ha megfeszülök,sem tudok vele most kimenni,és nem azért mert az én önző lennék,hanem mert anyukám beteg,mert én beteg vagyok,mert most kezdtem el újra tanulni,és mert nem ezt beszéltük meg.

Mit tennétek a helyemben? Tanácstalan vagyok. Lehet,hogy valaki olyannal voltam együtt évekig akit igazán nem is ismertem...?

2013. márc. 11. 06:54
1 2
 11/18 Bence_ ***** válasza:

Ezért nem szakítanék vele.

Megvárnám mi sül ki belőle. Mikor jelentkezik.

Szerintem is a csigaházában van. Majd előjön. Akkor el tudod neki mondani, hogy mit érzel. Mennyire bántott.

2013. márc. 11. 08:47
 12/18 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti!

Nyilván nem akarok vele szakítani,de ha menni akar,akkor nem fogom visszatartani. De egyébként jót írtál,így fogok tenni. Majd aztán vagy jobb belátásra tér vagy nem. Elhiszem,hogy kint is szeretne mindig velem lenni,csak ugye ez most nem megoldható,de hát azért vagyunk felnőttek,hogy ezen is túllendüljünk.

2013. márc. 11. 09:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy apum külföldre jár dolgozni, de kéthetente hazajön pár napra. Ők már mondjuk 20 éve házasok. Rossz nagyon, hogy egyedül vagyunk nagyrészt anyummal, már lassan két éve élünk így, hogy apum ki jár dolgozni, de muszáj még egyenlőre így kibírni mert még nem tudunk utána menni. Sajnos a mostani helyzet erre kényszeríti rá a családokat. A párod már bocsi, hogy ezt mondom, de úgy viselkedik mint egy hisztis, éretlen nő, csinálja a cirkuszt, nem igaz, hogy egy kevés időt nem bír ki nélküled külön ez nevetséges. Mások is kibírják ha muszáj. Ha meg neki ez nem jó, én nem sajnálnám a helyedbe ha vége lenne, ha már most ilyen raplis.
2013. márc. 11. 09:22
 14/18 anonim ***** válasza:
és nem írtam el, nőt akartam írni, mert ez a hisztit inkább a nők csinálják, de úgy látszik mégsem csak mi
2013. márc. 11. 09:24
 15/18 Bence_ ***** válasza:
0%
Egyformán hisztisek, csak másként és másért csinálják.
2013. márc. 11. 10:00
 16/18 A kérdező kommentje:

az igazi NŐ és az igazi FÉRFI nem hisztizik. Erről tudnék mesélni.

Általánosítani,meg nagy blődség. Szerencsére mindenki más.

2013. márc. 11. 10:06
 17/18 Bence_ ***** válasza:

:) Ez milyen szöveg!

Mindenki igazi.

Mindenki életében lehet, lesz olyan helyzet amikor kínjában üvöltene, sírna, ha segítene földhöz is verné a seggét.

Marha macho emberek mondanak ilyet, hogy az igaziak..

De ha annyira igazi vagy akkor miért itt taglalsz egy olyan problémát amit az IGAZI felnőttek, könnyedén megoldanak?

2013. márc. 11. 10:26
 18/18 anonim ***** válasza:

" miért itt taglalsz egy olyan problémát amit az IGAZI felnőttek, könnyedén megoldanak"

Akinek rákos szülője (vagy bármilyen közeli családtagja) van, akit ő segít, aki csak rá számíthat, akkor már ne is haragudj, nem az a felnőtt megoldás, hogy a párja kattan egyet és külföldre akar menni, ő meg hanyatt homlok megy vele.

Kérdező, teljesen igazad van, megértelek, hasonló helyzetben vagyok én is. Az én párom is menni akar külföldre, teljesen be van sózva, amit én meg is értek, de én nem tudok vele menni, legalábbis egyelőre biztos nem megoldható olyan okok miatt, amiket te is írtál.

Nálunk is két megoldás van: vagy megpróbálunk itt helyben boldogulni igaz kicsit nehezen, de együtt, vagy egy időre külön kell mennünk.

A párod kicsit kettős mércével mér, de ezért én sem gondolnám, hogy szakítani kellene, vagy a továbbiakban is veszekedni. Hagyj időt, hogy átgondolja és majd ha nyugodtabb lesz, beszéljétek meg higgadtan.

2013. márc. 11. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!