Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nézeteltérés házzasságban. Ti...

Nézeteltérés házzasságban. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a párommal, 3 éve házasságban, 5 hónapja külön élünk, egy két éves kislányunk van. A férjem azzal indokolja, hogy nem jön vissza hozzánk, hogy túlságosan függök az Édesanyámtól, érzelmileg és szerinte anyagilag is. Tény, hogy egy 2szintes kertes ház felső szintjén mi lakunk a kislánnyal, alul a szüleim, de függőség nincs köztünk, csak kölcsönös egymásra-számítás.

Férjem önálló családi életet szeretne (pedig szüleim semmibe nem szólnak bele), saját házzal (minimálbéren van, csak hatalmas hitellel lehetséges), pedig ha visszaköltözne, szüeimnek van más lehetőségük, elmennének innen lakni és élhetnénk együtt hárman.

Én nem adom fel a biztosat a bizonytalanért, ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Köszi ha válaszoltok!

2009. szept. 13. 18:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én valahol megértem a férjedet, mármint nem azért mert elment, hanem mert szerintem sem egészséges ennyire közel élni a szülőkkel (tudod, van az a mondás, lakjanak olyan távol, hogy papucsban ne jöhessenek át). A szüleid nagyon rendesek, hogy gondoskodnak Rólatok, és ha tényleg még arra is hajlandóak, hogy ők költözzenek el a saját házukból, az már mindent felülmúl. Ha a férjed ennek ellenére nem hajlandó hazajönni, akkor ott más is áll a háttérben. Nagy hitelbe ha nem muszáj, ne verjétek Magatokat, nem olyan világot élünk.
2009. szept. 13. 18:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Igazad van, első válaszoló, én is megértem hogy valamilyen szinten jobb lenne teljesen külön élni, de én akkor kérném ezt a párom helyében, ha biztos körülményeket tudnék neki és a gyerekemnek teremteni. Na ezért mondja rám, hogy nekem csak a pénz a fontos, pdig nem, csak szeretnék mindent megadni a kislányomnak, amit lehetséges.
2009. szept. 13. 18:20
 3/15 anonim ***** válasza:

Te nem úgy éled meg anyukáddal a kapcsolatot, mint ahogy azt a férjed látja. Ha náluk laknátok te is úgy gondolnád a dolgokat, ahogy ő most. Persze nem mennél bele a hitelbe meg a segítség is jól jön, de én azért megértem a párodat. Az meg már milyen, hogy anyukádék mennek el a saját házukból.

Találjatok meg az aranyközéputat. Egyezzetek meg abban, hogy mostantól mindent megtesztek, hogy külön házatok lehessen, de először gyűjtsetek egy kis pénzt, hogy ne kelljen annyi hitel.

2009. szept. 13. 20:08
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem Anyumék saját házáról van szó, mert a Nagyimék meghaltak, és az övékbe költöztünk át, de mindkettőnknek volt lakása emeletes házban, ugyanazon az emeleten. A férjemnek az sem tetszett (akkor hagyott el minket, mikor még ott laktunk), akkor a panelba kötött bele, pedig Anyukámék sosem zavartak, utóbbi időben Anya csak akkor jött át, mikor a férjem nem volt otthon, hogy ebbe se köthessen bele.

Én már ezerszer mondtam, hogy keressen más melót (is), hogy tudjunk félrerakni, de ő évek óta minimálbéren van, a gyed-em több volt mint az ő fizuja. Most gyes-en vagyok, ennyit sem tudnánk takarékoskodni, mint eddig.

Köszi a segítséget, a baj az hogy mindenki megérti a férjem, de a gyerekkel mégis ő hagyott magamra és ha Anyum nem segít, akkor senkim nincs... Engem ha bottal ütnének, akkor sem hagynám el a gyerekem!

2009. szept. 13. 20:21
 5/15 anonim ***** válasza:

Én is megértem a férjed. Ha már ennyien megértjük, akkor valószínű, hogy az átlag ember nem bírná elviselni az anyós-após közelségét.Tényleg maximálisan rendesek a szüleid, ha képesek elköltözni a családi békéért.

Ha meg lehet oldani, hogy a szülők nélkül éljetek, akkor azt meg kell tenni.Férjhez mentél, gyereket szültél.Önálló családi életet kell élned. Nem lehet, hogy a mindennapjaid a szüleiddel teljen.

Megbeszélném a férjemmel, hogy mit és hogyan szeretne és úgy csinálnám, ha szeretném.

2009. szept. 13. 21:28
 6/15 anonim ***** válasza:

Ja és kérdés, hogy most akkor hol lakik a férjed 5 hónapja? ezt nem értem.

Minimálbérből mégis meg tudja oldani az egyedül létet?

akkor ketten még többet tudnátok kihozni a helyzetből.

2009. szept. 13. 21:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Csak kiderül, hogy van itt még valami...:-( Úgy látom, ha korábban is elhagyott amikor külön éltetek, akkor azért nem csak az együttlakás a probléma. Így elég nehéz segíteni.
2009. szept. 13. 21:46
 8/15 A kérdező kommentje:

Az Apjához költözött 5 hónapja, mert albérletet nem tudna fizetni.

Egyre jobban azt hiszem, mindenki szerint én vagyok a rossz. :-( Nem volt köztünk semmi alapvető probléma, úgy értem megcsalás vagy ilyesmi, most már kezdem úgy érezni, egyszerűen kihült a dolog. Az nem olyan egyszerű, hogy férjhez mentem, gyereket szültem és akkor most már hozzá vagyok láncolva olyan valakihez, akinek nem vagyok jó úgy ahogy vagyok. Ez azért mondjuk kölcsönös, mert az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy nem is hiányzik ha nincs itt, ha pedig itt van, mindig felhúz valamivel, ezért azt kívánom titokban, bárcsak ne jönne. Persze a gyerek miatt muszáj találkoznunk, de én már nem akarok tőle semmit, csak mindig elbizonytalanít, amikor meg éppen jó napja van és jól érezzük magunkat együtt.

Szóval a kérdésemet átfogalmazom kicsit:

Szerintetek csak a gyerek miatt érdemes együtt maradni valakivel?

2009. szept. 13. 22:06
 9/15 A kérdező kommentje:

Kedves 21:28-as!

Rávilágítottál számomra valamire: ha még szeretném, akkor nem gondolkodnék most azon, hogy érdemes-e vele együttmaradnom és eldobnék mindent, amim van, és mennék utána a számomra bizonytalanba. :-(

2009. szept. 13. 22:09
 10/15 anonim ***** válasza:

21:28-as vok

Na, igen érződött az írásodból, hogy már nem annyira szereted.

És igen. Így már a kérdésed is más.

Néha az ember saját maga előtt is palástolni akarja a valódi problémát.

2009. szept. 13. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!