Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet tartós a...

Miért nem lehet tartós a boldogság, miért jön képbe mindig vmi rossz?

Figyelt kérdés
az elmúlt héten felhőtlenül boldog voltam. Új munkahelyem lett, nagyon élveztem, ól is fizet, a barátomért odavagyok, az időjárás szép. De tudtam h ez nem tartós állapot h napokon belül jön vmi és újra azt fogom érezni h kínlódás az élet. Már a munkámat sem élveztem annyira ma, csináltam egy hibát, a főnök mérges volt rám, ettől nagyon rosszul éreztem magam h csalódott bennem...miért van ez? Miért nem mehet minden egyszerűen csak jól?
2013. márc. 8. 20:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tud értékelni a jót is, ha mindig csak jó történne fel sem tűnne a jó.
2013. márc. 8. 20:25
 2/24 anonim válasza:
60%
Ne picsogj, másnak az egész élete ilyen.
2013. márc. 8. 20:26
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától

kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset.

Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan

bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja,

a nehéz helyzetekben bátorítja,

a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.

A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt.

Egyetlen szót vésett bele:

" ELMÚLIK"

2013. márc. 8. 20:27
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez jó kérdés.Nagyon egyetértek.

Viszont leírom a példámat is.

Velem az is előfordult,hogy minden nap történt vmi sz*r,de olyan is hogy ritkán.De az a legjobb,mikor tulajdonképpen semmi bajom nincs.

Szóval ezzel azt akarom mondani,hogy biztos vannak tökéletes időszakok is,csak ez épp nem ilyen,vagy talán hamar meg is oldódik a gond.

Szóval kívánok neked sok szerencsét:)

2013. márc. 8. 20:27
 5/24 A kérdező kommentje:
nem is értem, eddig odavoltam a melóért és most meg kedvem sincs odamenni. Egész eddig azt éreztem h a főnök bír, meg fejlődök, és most egyszerre azt érzem h tök béna vagyok és egy senkinek érzem magam ott...
2013. márc. 8. 20:30
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is mindig ez van. Ha épp anyagilag kezdek jól állni, akkor a munkahelyen kezdődik a rossz időszak. Ha ott vége a rossz időszaknak, akkor a párommal veszünk össze. Ha kibékülünk bejönnek az anyagi gondok. Mint egy ördögi kör. Mindig azt hiszem, hogy végre, fellélegezhetek, aztán mindig jön valami valahol.
2013. márc. 8. 20:34
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért érzékelhető a "jó", mert van "nem jó" is.

Ha mindig nappal lenne - nappal lenne? Nappal,éjszaka.

De ez mindig együtt is van, dialektikus egységben.

"Nappal hold kél bennem s ha kinn van

az éj - egy nap süt idebent." (J.A.)

nagyon együtt van - sokkal inkább összefonódik, mint az általában érezzük, érezni hagyjuk- csak különleges pillatokban éljük át ennek a dialektikus dualitásnak az egységét. Költők tudnak erről.

"Itt minden örömbe

bogárka vész,

s a fájdalom mélye

tiszta méz."

(W.S.)

2013. márc. 8. 20:38
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt érzem. Ráadásul a boldog pillanatokban folyton gyomorgörcsöm van, mert úgyis tudom, hogy jön a rossz oldala az életnek. Az ilyen hullámok okésak lennének, ha nem 99%-a lenne az életemnek a völgy.
2013. márc. 8. 20:39
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez az élet. Ahol van jó, oda előbb-utóbb elérkezik a rossz is. Ha nem lenne rossz, akkor nem tudnánk értékelni a jót, és így az élet egy idő után elég unalmas lenne, mert mindig csak jó dolgok lennének.
2013. márc. 8. 20:48
 10/24 anonim ***** válasza:

Minden reggel vagy ha nem is minden reggel de hallgasd meg ha rossz kedved van.Ne akarj senkinek megfelelni!Ha binázól a munkában az azért van mert mindenkinek meg akarsz felelni.

http://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58

2013. márc. 8. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!