Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyes szülők mit akarnak az...

Egyes szülők mit akarnak az ilyen neveléssel elérni?

Figyelt kérdés

Sógorék családjáról van szó. Van egy lányuk, ő 15 éves. A háztól nem mehet el 10-20 méternél tovább. Iskolába csak úgy mehet, ha vagy anyuka vagy apuka viszi és hozza.

Nem barátkozhat egyáltalán fiúkkal, facebookon vagy skypeon ha anyuka meglátja, hogy van egy fiú fent (mindig leellenőrzi neki), azt azonnal letörli, és 5 nap szobafogság.

Ha barátnőjével el akar menni valahova, pl könyvtárba, vagy egy boltba, CSAK úgy mehet, hogy az apja mögöttük sétál pár méterrel. (ennek szemtanúja is voltam, aztán amikor a barátnője mondta, hogy a másik boltba menjenek, mert ott olcsóbb, az apja a 15 éves lánynak utánuk ordította, hogy "nem erről volt szó, a séta lefújva, indítson hazafelé")

Fogalma sincs mi az, hogy szex, fiúkkal még csak nem is beszélhet, nem is köszönhet nekik.

És a szülei szerint így van rendjén.

Mégis MIT akarnak így ezzel a szülők elérni? Mert megkérdeztem tőlük kíváncsiságból, hogy mi lesz akkor, ha 18 éves lesz, és elkerül otthonról? Azt mondták, hogy a legközelebbi egyetemre küldik, vagy dolgozni ROKONÉKHOZ.

Megkérdeztem, hogy miért nem beszélhet fiúkkal. Mondták, hogy "mert minek, jó ez így neki, nem kell neki semmi ilyesmit tudnia".

A lány olyan mint egy zombi. Egész nap a szobájában ücsörög, mert már barátnője sincs az apás incidens óta. Olvas, vagy rajzolgat, de már ott tart, hogy szinte senkinek sem mer köszönni.

Nem értem. MIT szeretnének ezzel a szülők elérni? Mert szerintem alaposan tönkrevágják a lány életét, nem is kicsit.

2013. márc. 8. 13:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
86%
De ha te tennél is valamit, de a lány nem lázongana a helyzete ellen, megfelelne neki így, akkor lehet hiábavaló az egész.
2013. márc. 8. 15:29
 32/40 anonim ***** válasza:
72%
Sok segítség fog neki a későbbiekben is kelleni. Mert most még érzi ösztönösen, hogy ez nem jó, de nagyon hamar meg tudják törni - ha eddig nem történt már meg, amitől félek -. Ha te úgy látsz valamit, hogy fehér, de nagyon durván újra és újra lenyomják a torkodon, hogy az bizony fekete, elveszted a hited magadban, feladod, csendben szenvedsz tovább, és mivel nem szeretsz másokat, mert nem szerethetsz, a szülők testesítik meg a gyűlölet, ám a szeretet tárgyát is. Máris kész az állandó bűntudat. Ember legyen a talpán, aki ebből a helyzetből feláll. Legjobb lenne kiemelni a családból minél hamarabb, és valami intenzív terápia egy jó szakemberrel.
2013. márc. 8. 16:50
 33/40 anonim ***** válasza:
74%
Ez a lány vagy már bekattant és nem fog tenni semmit a sorsáért. VAgy a másik véglet, hogy érettségi után el fog szökni,mert ezt nem lehet huzamosabb ideig kibírni. Szerintem.
2013. márc. 8. 17:09
 34/40 anonim ***** válasza:
72%

vannak ilyen beteg emberek????ez nagyon durva....

a csaj tuti bekattan és vagy magában vagy a szüleiben csinál kárt.vagy így vagy úgy...én megkérdezném a szüleit hogy ők milyenek voltak ennyi idősen és miket csináltak és hogy boldogok voltak-e.szerintük boldog a lányuk????

2013. márc. 8. 19:56
 35/40 A kérdező kommentje:

Nemrég voltam náluk megint, (nem laknak messze egyébként, sőt) mert visszavittem valami mérőt vagy micsodát, amit a férjem kért még el tőlük.

A lányka olvasott a nappaliban, az anyuka a konyhában sürgölődött, apuka TV-zett.

Megkérdeztem anyukáját, hogy mi a helyzet a lányukkal. Azt mondta semmi.

Megkérdeztem, hogy volt-e ma a barátnőjével valahol.

Na erre 2 válasz érkezett :

1. Nincs már meg az a barátnője, mert nem bírta a barátnője elfogadni, hogy őt (a lányukat) védik a szülei.

2. Amúgy sem mehetett volna el, mert a férjemnek (a lány apjának) ma nincs kedve sehova se menni, nekem meg dolgom volt.

Itt bekattantam.

Félrehívtam az anyját, ki a kertbe, hogy szeretnék vele beszélni négyszemközt.

Elmondtam neki, hogy milyen Istenesen kitolnak így a lányukkal, hogy úgy nevelik, hogy elzárják a külvilágtól. Mondtam neki, hogy egyszer beszélgessen el a lánnyal erről, mert iszonyat látszik rajta, hogy magába van teljesen fordulva, és egyáltalán nem lesz ennek jó vége.

Anyuka szája tátva maradt, majd közölte, hogy ne szóljak bele a nevelésébe, mert az ő nevelésük a JÓ, az enyém meg a rossz. Mondtam neki, hogy ha nekem nem hisz, kérdezősködjön a szomszédoktól, vagy a barátaiktól, és mesélje el nekik a férjével együtt, hogy hogyan nevelik ezt a szerencsétlen lányt.

Elmondtam neki, hogy irtózatos módon ki fogják használni a lányt, na ekkor kissé elbizonytalanodott, de váltig állítják, hogy ez a jó a lányuknak.

Sokszor éreztem úgy, mintha teljesen a falnak beszélnék. Persze hazaküldött azzal az indokkal, hogy a lányáról én ne beszéljek, mert ő se beszél az enyémről.

Erre mondtam, hogy iszonyat makacs mindkettő, a kis ideig tartó elbizonytalanodás pedig hamar szertefoszlott.

2013. márc. 8. 20:24
 36/40 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem látják át a helyzetet, ráadásul ilyennel, hogy "ahova megy, én követem őt", csak ők égetik le saját magukat. Plusz a lányt is csúfolni fogják emiatt szerintem.

Bezzeg az már nem menne, hogy ha anyuka megy el valahova, akkor apuka követi őt, vagy épp fordítva...

2013. márc. 8. 20:31
 37/40 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező (#35), ez szerintem nem volt egy okos lépés, tudod, egy birkának is hiába magyarázol a legelő kiterjedéséről, érteni csak abból fog, ha a villanypásztor orrbab*xa, vagy ha a puli tomporon csípi... a szó csak értelmes emberi lényekre bír hatással... na, hát ez esetben a puli a gyámhatóság...

A másik, amiből az ilyen emberek értenek, az a náluknál nagyobb erő, de ugye ilyent meg nem illik tanácsolni...

2013. márc. 8. 21:42
 38/40 anonim ***** válasza:
72%

a suliban sem beszélhet fiúkkal? vagy még csak mersze sincs hozzá?

a szülők konkrétan pszichiátriai esetek. csak sajnos az a baj, h egyetlen hatóság sem tud belekötni, ahogy ennek ellentettjébe sem, amikor a szülő jóformán a saját lányát szobáztatja, és ha vasárnap már a heti 7. fiút viszi haza, az sem érdekli.

kicsit olyan életet él mint az észak koreaiak, csak ő mikrokörnyezetben. vagy az lesz, h egész életében a szülők nyakán ül, egyedül még a boltba sem megy, vagy 18 évesen leugrik a hídról, mert már nem bírja tovább. ebből asszem nagyon nehezen lehetne normális életet kreálni.

2013. márc. 8. 23:09
 39/40 anonim ***** válasza:
56%

Jézusom, ez nagyon beteges.

Én már rég leléptem volna a lány helyében akárhova.

2013. márc. 8. 23:40
 40/40 anonim ***** válasza:
57%

Érdekesnek fog hatni a magyarázatom, de szerintem a probléma gyökere az, hogy ez a szerencsétlen lánynak született.

Sok szülő örök rémálma, hogy majd az ő kicsi lányukat valaki megdugja, piszkos dolgokat művel vele a hálószobában, stbstb. Nem egy ilyen esetet ismerek, hogy miután a szülők kicsi lánya párkapcsolatot kezdett egy (akár hasonló korú, amúgy nagyon rendes) fiúval, és nyilvánvalóvá vált, hogy szex is történt köztük, az "édes kicsi lányom" kép helyett a "büdös k.rva aki hagyta hogy megb.sszák" kép alakul ki a szülőben a saját gyerekéről.

Ezért inkább meg akarják őrizni ilyen tisztának, ártatlannak, "az ő kicsi lányuk"-nak, nem akarják hogy felnőjön.

Barátnőktől is gondolom azért tiltják, hogy nehogy belevigyék a "rosszba", pl fiúkkal való találkozás, csavargás, bulik, ahol előbb-utóbb megismerkedne valakivel.

Fogadok, hogyha ezeknek az embereknek fia lenne, fele ennyit sem törődnének azzal, hogy "megvédjék".

Szomorú, de létező jelenség. :(

2013. márc. 11. 02:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!