Egyes szülők mit akarnak az ilyen neveléssel elérni?
Sógorék családjáról van szó. Van egy lányuk, ő 15 éves. A háztól nem mehet el 10-20 méternél tovább. Iskolába csak úgy mehet, ha vagy anyuka vagy apuka viszi és hozza.
Nem barátkozhat egyáltalán fiúkkal, facebookon vagy skypeon ha anyuka meglátja, hogy van egy fiú fent (mindig leellenőrzi neki), azt azonnal letörli, és 5 nap szobafogság.
Ha barátnőjével el akar menni valahova, pl könyvtárba, vagy egy boltba, CSAK úgy mehet, hogy az apja mögöttük sétál pár méterrel. (ennek szemtanúja is voltam, aztán amikor a barátnője mondta, hogy a másik boltba menjenek, mert ott olcsóbb, az apja a 15 éves lánynak utánuk ordította, hogy "nem erről volt szó, a séta lefújva, indítson hazafelé")
Fogalma sincs mi az, hogy szex, fiúkkal még csak nem is beszélhet, nem is köszönhet nekik.
És a szülei szerint így van rendjén.
Mégis MIT akarnak így ezzel a szülők elérni? Mert megkérdeztem tőlük kíváncsiságból, hogy mi lesz akkor, ha 18 éves lesz, és elkerül otthonról? Azt mondták, hogy a legközelebbi egyetemre küldik, vagy dolgozni ROKONÉKHOZ.
Megkérdeztem, hogy miért nem beszélhet fiúkkal. Mondták, hogy "mert minek, jó ez így neki, nem kell neki semmi ilyesmit tudnia".
A lány olyan mint egy zombi. Egész nap a szobájában ücsörög, mert már barátnője sincs az apás incidens óta. Olvas, vagy rajzolgat, de már ott tart, hogy szinte senkinek sem mer köszönni.
Nem értem. MIT szeretnének ezzel a szülők elérni? Mert szerintem alaposan tönkrevágják a lány életét, nem is kicsit.
Arról nem is beszélve, hogy a szülők egyáltalán nem ilyen nevelést kaptak.
Miért jó az egy szülőnek, hogy szó szerint megnyomorítja a gyerekét?
Mert még egyetemre is vinnék, hoznák kocsival.
Nem vallásosak.
Családsegítő ilyenbe szerintem nem segítene, a gyámügy sem, mert nem éheztetik vagy verik őt....
Szerintem a túlzott védelem az épp olyan, mintha le se sz*rnák. (elnézést)
Nem tudom, hogy sérült-e, lehet szimplán nagyon magába van zárkózva, de amilyen makacsok a szülei, 100% hogy nem segítene a pszichológus. Tipikusan olyanok, hogy "az hülyeség, és nem igaz, ami nem úgy van, ahogy mi csináljuk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!