Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyes szülők mit akarnak az...

Egyes szülők mit akarnak az ilyen neveléssel elérni?

Figyelt kérdés

Sógorék családjáról van szó. Van egy lányuk, ő 15 éves. A háztól nem mehet el 10-20 méternél tovább. Iskolába csak úgy mehet, ha vagy anyuka vagy apuka viszi és hozza.

Nem barátkozhat egyáltalán fiúkkal, facebookon vagy skypeon ha anyuka meglátja, hogy van egy fiú fent (mindig leellenőrzi neki), azt azonnal letörli, és 5 nap szobafogság.

Ha barátnőjével el akar menni valahova, pl könyvtárba, vagy egy boltba, CSAK úgy mehet, hogy az apja mögöttük sétál pár méterrel. (ennek szemtanúja is voltam, aztán amikor a barátnője mondta, hogy a másik boltba menjenek, mert ott olcsóbb, az apja a 15 éves lánynak utánuk ordította, hogy "nem erről volt szó, a séta lefújva, indítson hazafelé")

Fogalma sincs mi az, hogy szex, fiúkkal még csak nem is beszélhet, nem is köszönhet nekik.

És a szülei szerint így van rendjén.

Mégis MIT akarnak így ezzel a szülők elérni? Mert megkérdeztem tőlük kíváncsiságból, hogy mi lesz akkor, ha 18 éves lesz, és elkerül otthonról? Azt mondták, hogy a legközelebbi egyetemre küldik, vagy dolgozni ROKONÉKHOZ.

Megkérdeztem, hogy miért nem beszélhet fiúkkal. Mondták, hogy "mert minek, jó ez így neki, nem kell neki semmi ilyesmit tudnia".

A lány olyan mint egy zombi. Egész nap a szobájában ücsörög, mert már barátnője sincs az apás incidens óta. Olvas, vagy rajzolgat, de már ott tart, hogy szinte senkinek sem mer köszönni.

Nem értem. MIT szeretnének ezzel a szülők elérni? Mert szerintem alaposan tönkrevágják a lány életét, nem is kicsit.

2013. márc. 8. 13:37
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
67%
Ez tisztára olyan mint a Szerelem nevében című szappanopera!
2013. márc. 8. 13:49
 12/40 A kérdező kommentje:

Jah azt elfelejtettem írni, hogy egyszer amikor náluk voltam, eljött az akkor még meglévő barátnője.

Felmentek. Apuka szépen felállt, odavitt egy széket az ajtóhoz, és hallgatózott. Ha valami olyat hallott, ami nem tetszett neki, akkor azonnal bement.

Lehet bunkó vagyok, de szerintem ez már iszonyat beteges, eleinte én el sem akartam hinni, azt hittem blöfföl, mert ilyen nincs. Hát van.

A poén az, hogy amikor másik rokonék gyereke van ott (nem a lánynál, hanem szimplán vendégségben a szüleivel), akkor meg teljesen normálisak a szülők a vendég gyerekével.

2013. márc. 8. 13:51
 13/40 Mirk ***** válasza:
80%
Hát igen. Az emberek nagyon buták.
2013. márc. 8. 13:51
 14/40 anonim ***** válasza:
87%
Nézd Kérdező, ha a lánynak van egy csöpp esze is, 18 éves és 1 napos korában úgy hagyja ott ezt a senkiházi szemét bandát, hogy hátra se néz...
2013. márc. 8. 13:52
 15/40 A kérdező kommentje:

Nekem is van egy lányom, bár ő még csak 8 éves, de soha nem tudnám így elszigetelni a világtól.

De most tényleg nem értem. Mit szeretnének a szülei ezzel elérni?

2013. márc. 8. 13:53
 16/40 Mirk ***** válasza:
87%
Aki eddig szó nélkül tűrte a megaláztatást és állati bánásmódot, semmit sem fog tenni 18 évesen. Esetleg éjszaka megöli a szüleit.
2013. márc. 8. 13:53
 17/40 anonim ***** válasza:
84%
Legrosszabb esetben mikor 18 éves lesz, felajánlhatod neki ha nem tud hová menni, hogy költözzön hozzátok!
2013. márc. 8. 13:55
 18/40 anonim ***** válasza:
12%
Hát....már ne is haragudjatok, hogy ezt mondom, de elég furán fog hangzani: Olyan minth az apuka bele lenne zúgva a lányába....
2013. márc. 8. 13:56
 19/40 anonim ***** válasza:
80%
#16, na ya, a "Simek Kitti doktrina" is egyféle megoldása az efféle zsarnokoknak... bár nyilván nem a követendő... de egyébként már 16 éves és 1 napos korában is bemehet a gyámügyre, és kérheti a saját intézeti elhelyezését a zsarnokai ellen...
2013. márc. 8. 13:57
 20/40 anonim ***** válasza:
79%

Azért ez elég durva.Nem lehet így nevelni egy gyereket,akárhány éves.Legalább 1 kicsit néznének magukba hogy egy kamaszodó tini lánynak ez milyen rossz lehet.

Ilyen korba már tanulás után barátnőkkel kéne csavarognia.Vagy nem bíznak benne?Az életét tönkreteszik vele.A fiúzással kapcsolatban pedig úgyis eljön az idő mikor lesz barátja.De sztem 15 évesen még nem nagyon kéne értenie a szexhez.

2013. márc. 8. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!