Hány évesen "szakadtatok le" a szüleitekről, és hogyan sikerült ezt elérni?
Úgy értem, hogy amikor eljöttetek otthonról, és anyagilag sem függtetek tőlük többé, hanem teljes mértékben önállósodtatok.
Én már egy ideje külön élek (nem én akartam így, apukám költözött el a párjához, és hagyott itt, úgy hogy anyagilag 100%-ban támogat.) Akkor még egyetemista voltam, azóta - másfél éve - lediplomáztam, és folyamatosan munkát keresek, de sokszor pechem volt vele (mindig csak rövid időre volt munkám, rajtam kívül álló okok miatt). Most úgy néz ki, hogy végre megoldódik minden, mert kaptam egy jónak tűnő állást, és a párom szülei nekünk adják a lakásukat, mert ők kimennek külföldre, tehát gyakorlatilag minden adott, hogy végre önálló életet élhessünk, saját magunk által megkeresett pénzből.
Most 24 vagyok, és tudom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy így alakult, ezért vagyok kíváncsi, nektek, hogyan sikerült elérnetek azt, ahol most tartotok?
Te tényleg szerencsés vagy.
Én 17 évesen mentem el otthonról anno annak idején. Anyám alkoholista volt, apámmal összevesztem anyám miatt, és egyszerűen kirakott az utcára. 17 évesen fejeztem be a szakmunkás iskolámat, így friss szakmával, már dolgoztam. Amíg nem volt pénzem hogy a kauciót összegyűjtsem addig a barátomnál laktam a szüleinél. Onnan 2 hónap után költöztem albérletbe. 20 évvel ezelőtt is nehéz volt így élni egyedül, így azt hittem egy házasság segíthet, hogy végre tartozzam valahová. Tévedtem. Egy jó tanács mindenkinek: Házasságba menekülni nem szabad. 28 évesen már elvált anyuka lettem és a kisfiammal( 8 éves volt) újra albérletbe mentem. Rengeteget dolgoztam, sosem kaptam semmi támogatást a szüleimtől. De ma elértem azt amire mindig is vágytam. Újra boldog házasságban élek. A fiam külföldön tanul, mi is külföldön élünk. Itt kint Angliában van egy kis vállalkozásom ami szépen működik. Piszok gazdag nem vagyok, de elmondhatom, hogy a nyugdíjas éveimet már bebiztosítottam. Nincsenek anyagi gondjaim. Mindezt magamnak és a férjemnek köszönhetek.
Talán jövő ilyenkor már költözünk párommal. Jelenleg 23 vagyok, munkanélküli, neki van munkája és jól keres. Ha összejön valami jó munka, akkor talán előbb is tudunk menni.
És én szó szerint elszakadok otthonról, apám le lesz tiltva az életemből... (alkoholista)
Kicsit több, mint 22. Áron alul sikerült hozzájutni egy garzonhoz igaz a szüleim és a párom szülei segítettek, de fenn tudjuk tartani magunkat és tervezni is tudunk.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!