Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen "szakadtatok le"...

Hány évesen "szakadtatok le" a szüleitekről, és hogyan sikerült ezt elérni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy amikor eljöttetek otthonról, és anyagilag sem függtetek tőlük többé, hanem teljes mértékben önállósodtatok.

Én már egy ideje külön élek (nem én akartam így, apukám költözött el a párjához, és hagyott itt, úgy hogy anyagilag 100%-ban támogat.) Akkor még egyetemista voltam, azóta - másfél éve - lediplomáztam, és folyamatosan munkát keresek, de sokszor pechem volt vele (mindig csak rövid időre volt munkám, rajtam kívül álló okok miatt). Most úgy néz ki, hogy végre megoldódik minden, mert kaptam egy jónak tűnő állást, és a párom szülei nekünk adják a lakásukat, mert ők kimennek külföldre, tehát gyakorlatilag minden adott, hogy végre önálló életet élhessünk, saját magunk által megkeresett pénzből.

Most 24 vagyok, és tudom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy így alakult, ezért vagyok kíváncsi, nektek, hogyan sikerült elérnetek azt, ahol most tartotok?

2012. okt. 14. 17:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Én 24 évesen költöztem el otthonról. Két hónappal azután, hogy állásom lett. Az első két havi fizetésem egy kis részét haza adtam, a többit félre tettem, hogy ki tudjam fizetni a költözéssel járó hirtelen plusz költségeket. (pl. kaució, fontosabb evőeszközök, takarítóeszközök, stb.)
2012. okt. 14. 17:21
 2/13 anonim válasza:
72%
Nem velem történt, hanem a nővéremmel. Ő 20 éves volt mikor elszökött itthonról a barátjához, és ők befogadták. Az előzményeet iden nem akarom leírni, de egy évvel később már saját lakásuk lett. A nővérem most 23 éves és decemberben kislánya születik. ;)
2012. okt. 14. 17:24
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Te tényleg szerencsés vagy.

Én 17 évesen mentem el otthonról anno annak idején. Anyám alkoholista volt, apámmal összevesztem anyám miatt, és egyszerűen kirakott az utcára. 17 évesen fejeztem be a szakmunkás iskolámat, így friss szakmával, már dolgoztam. Amíg nem volt pénzem hogy a kauciót összegyűjtsem addig a barátomnál laktam a szüleinél. Onnan 2 hónap után költöztem albérletbe. 20 évvel ezelőtt is nehéz volt így élni egyedül, így azt hittem egy házasság segíthet, hogy végre tartozzam valahová. Tévedtem. Egy jó tanács mindenkinek: Házasságba menekülni nem szabad. 28 évesen már elvált anyuka lettem és a kisfiammal( 8 éves volt) újra albérletbe mentem. Rengeteget dolgoztam, sosem kaptam semmi támogatást a szüleimtől. De ma elértem azt amire mindig is vágytam. Újra boldog házasságban élek. A fiam külföldön tanul, mi is külföldön élünk. Itt kint Angliában van egy kis vállalkozásom ami szépen működik. Piszok gazdag nem vagyok, de elmondhatom, hogy a nyugdíjas éveimet már bebiztosítottam. Nincsenek anyagi gondjaim. Mindezt magamnak és a férjemnek köszönhetek.

2012. okt. 14. 17:27
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
20 évesen szerencsére lett egy elég jól fizető állásom. Még a szüleimmel laktam, de anyagilag ekkor váltam függetlenné. Aztán 21 évesen férjhez mentem, amikor is elköltöztem otthonról. A kapcsolat a mai napig közeli és jó a szüleimmel, és a világ 100 legszerencsésebb (vagy legsikeresebb) emberei egyikének tartom magam.
2012. okt. 14. 17:31
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
24 évesen költöztem el a saját pénzemből vett lakásba.
2012. okt. 14. 17:32
 6/13 anonim válasza:
52%
előttemnek 24 évesen a saját pénzéből lakásba költözött ? Kíváncsi lennék ki az aki ma mon 24 évesen egy lakásravalót összespórol én 27 vagyok 7 éve dolgozok és a számításaim szerint 40 éves koromra összegyűjtök annyit hogy vegyek egy kis sufnit és akkor elköltözhetek itthonról ami egy szoba:D utána jöhet a gyerek feleség család kárrier,Vagy csinálhatom azt amit ismerőseim hogy gyerekestül félévente költöznek albérletből albérletbe és fizetik a kocsihitelt vagyis örök életükre nincs semmilyük ha csak nem rabolnak ki egy bankot és vesznek házat. Hitelből meg nem fogok ingatlant törleszteni mert annak csak egy vége van , jön az árverezés mikor már 20 évnyi lét befizettél. Úgy hogy nem sokan tehetik meg hogy elköltözzenek szüleitől ad1 mert magukra sem marad pénzük ad2 mert az otthagyott szülő-k nem fogják tudni egyedül fizetni a számlákat ez magyarország többségi társadalma aki mást mond csak szégyenli a helyzetét. Moszkvában pl vannak lakások ahol négy család lakik egyszerre.
2012. okt. 14. 18:06
 7/13 anonim ***** válasza:
57%

Talán jövő ilyenkor már költözünk párommal. Jelenleg 23 vagyok, munkanélküli, neki van munkája és jól keres. Ha összejön valami jó munka, akkor talán előbb is tudunk menni.

És én szó szerint elszakadok otthonról, apám le lesz tiltva az életemből... (alkoholista)

2012. okt. 14. 18:07
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
én még nem "szakadtam el" otthonról, bár még csak 19 vagyok. számításaim szerint 23 évesen befejezem a sulit, utána keresek valami normális munkát, onnantól nagyjából menni fog az önállósodás. most is dolgozok mekiben, de 40nél többet ha megszakadok sem tudok egy hónapban összeszedni, 80 alatt meg nem jövök ki egy hónapban, szóval még jó ideig anyuéktól függök. ez van :/
2012. okt. 14. 18:17
 9/13 Ditta323 ***** válasza:
61%

Kicsit több, mint 22. Áron alul sikerült hozzájutni egy garzonhoz igaz a szüleim és a párom szülei segítettek, de fenn tudjuk tartani magunkat és tervezni is tudunk.

23N

2012. okt. 14. 18:26
 10/13 anonim ***** válasza:
20 éves voltam. Összeköltöztem a most már férjemmel. Nem volt nehéz elérni, mindig jött a " ha nem tetszik, el lehet költözni". Évek óta mentek a veszekedések, úgy voltam kezelve, mint egy 15 éves rabszolga. Ritkán mehettem el, szigorúan voltam fogva, imádom apukámat, de ezt nehéz volt elviselni. Aztán jött a férjem és ez a mondat, a kettő együtt azt eredményezte, hogy léptem. Nem bántam meg, apukám is azóta imádja a férjem. De rossz volt egyedül hagyni.
2012. okt. 14. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!