Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mentsem meg a házasságo...

Hogyan mentsem meg a házasságom és bírjam jobb belátásra a férjem?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat vitázunk a pénzen. Ketten több mint 300ezret keresünk, mégis állandóan kölcsön kell kérnünk. Tele vagyunk adóssággal, ami mind az én nevemen van és ami miatt már BAR listás vagyok. Elegem van abból, hogy jóval tovább akar nyújtózkodni állandóan, mint ameddig az a bizonyos takaró ér. Én nem járok edzeni, se fodrászhoz, se szoliba, turkálóba vásárolok negyedévente vmit magamnak, de télire még nadrágom sincs, de neki kell a bérlet, a cigi meg a sör. Nem tudja megfogni a pénzt. Vmelyik nap adtam neki 20ezret, hogy lehetőleg csak cigit vegyen, mert ennyi pénzünk van és tankolni is kell. Erre este 17ezret hozott haza. Meg mertem kérdezni, hova szórta el a pénz, erre megkaptam, h mindig elszámoltatom, és h elege van, hogy hazaadja a fizuját és kuncsorognia kell állandóan. Hiába mondom neki, ha tudnám, hogy be tudja osztani a pénzt, felőlem lehetne nála is, de amíg egy nap képes elcigizni meg kávézni 3ezer ft-ot, addig nincs mit beszélnünk. Megkértem, hogy lehetőleg naponta egy dbz cigit szívjon el, próbálja meg beosztani, mert naponta több mint ezer ft luxus csak cigire (az havonta kb 35ezer ft). Erre nekem támad, hogy nem mondhat le mindenről. De én mondjak le? Tényleg nekem kéne feláldoznom magam, hogy én a 180ezres fizetésemből egy 10ezres kondibérletet nem tudok venni magamnak, de ő meg ennyit költ magára?! Hiába mondom neki, hogy nem lehet életcél a kuncsorgás, hogy én szeretnék egyről a kettőre jutni és nem kölcsönökből élni, még ő van felháborodva, hogy megdolgozik érte. És hiába mondom neki, hogy én is megdolgozom a szoliért, a bérletért, meg a 20ezres hajvasalóért, mégsem veszem meg, még neki áll feljebb. Hogy tudnám megértetni vele, hogy egy idióta? Hogy józan ésszel gondolja már át miket mond és tesz?! Én nem csupasz se.ggel akarok megdögleni, de ha ő igen az az ő baja. Aztán mindig mondja, hogy jó, igazam van (gondolom megunja a vitát) és megváltozik, de sosem változik semmi. És már ordítani tudnék, és elfutni előle jó messzire, hogy legalább én ne csússzak mélyebbre a gödörben. Legszívesebben elválnék, erre meg azt kapom, hogy én vagyok az anyagias. Tényleg bennem van a hiba?
2009. szept. 12. 22:11
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Sztem egy szóval sem mondtam, hogy a szomszéd a hibás. Nem bűnbakot keresek, hanem szeretném megoldani ezt a problémát, de ehhez egyedül én kevés vagyok. Ha meg figyelmesen elolvastad volna a kommentjeim, akkor észrevennéd, hogy saját magamat is okolom, mert egy f.asz vagyok.

És hogy mit csinálunk ennyi pénzből? Havi 100ezer a lakás és a villyany, gáz víz. Ezenkívül van tévé, net, telefonszámla (az enyémet a cég fizeti, a páromnak 18ezer a számlája mikor ingyen beszélünk. persze ezért sem szólhatok). Tartozunk anyuéknak, nekik is fizetni kell és elkeztem vmit visszafizetgetni a tartozásokból. ezekre elmegy kb plusz 80ezer a lakáson felül. marad 120ezer ft amiből minimum 30 a cigi 15ezer egy hóban a tankolás (a bérlet kettőnknek drágább lenne) és marad 75 ezer ft minden másra. 75 ezerből kell bevásárolni, ebből veszi meg a bérletet meg a fehérjét stb. ja és ha főzeléket főzök ami olcsóbb, azt nem eszi meg, neki csak a hús a kaja. Számold ki egy hónapra mennyi hús kell akkor ilyen árak mellett.

2009. szept. 13. 12:23
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a neki járó kajapénzt nyomd a kezébe, és vegyen belöle magának azt és annyit, amit akar és amennyire jut - talán akkor majd észbekap.
2009. szept. 13. 14:24
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek külön kasszára. Begyűjtöd a pénzt, kifizeted a csekkek felét az övéből (ezt megmutatod neki, hogy pl ad 120-at, 40 volt a csekk fele, 80at visszakap). Ossza be köv fizuig. Ha hó végén nem lesz cigire pénze, oldja meg, de Te ne adj neki.
2009. szept. 13. 16:36
 24/26 A kérdező kommentje:
ja végülis... ez is megoldás, de így sem jutunk előre. És félreteszek a saját pénzemből, spórolok magamon és ha megromlik a házasságunk, akkor ugye az a pénz nem csak az enyém. Csak mert komolyan gondolkodom a váláson. És nem szeretnék úgy járni, hogy én a saját keresetemből félreteszek, meg lemondok dolgokról, ő meg elver mindent, aztán viszi az én takarításom felét. Ebben az esetben ez nagyon dühítene. Ami sztem érthető.
2009. szept. 13. 17:17
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Nem megoldás amit írtam, csak hátha felnyitja a szemét, hogy ennyi van és kész. Ezért dolgozott meg, ezt érdemli a munkáért cserébe.

Biztos van valami tuti módszer, hogy a te megtakarításaid ne tudja lenyúlni. Pl leveszed a számládról és a bugyid közé dugod. Na jó, nem szó szerint, csak valami ilyen trükkre gondoltam.

Bár nem vagyok a különkassza híve, hátha megoldást találnátok. Ha meg nem megy, marad sajna a válás.

2009. szept. 13. 19:04
 26/26 A kérdező kommentje:
én is gondolkoztam, ha hazajön felvetem neki ezt. kiszámoljuk, hogy havi szinten mennyi a lakás rezsivel, plusz a többi számla, tartozás rendezés meg benzin és azt felezzük. kajára gondolom elég egy hóra 80ezer, azt is felezzük. Ezt az összeget minden hóban odaadja, a maradék 20-30ezrével azt csinál amit akar, de tőlem ne kérjen ha elfogy. És fizetni fogja a hitelek felét is, mert igaz, hogy mindegyik az én nevemen van, de ketten vettük fel és ketten költöttük el, tehát ez így igazságos sztem. Nem fognak az ő hülyesége miatt jönni a végrehajtók. De tudom, ha ezt így felvetem neki, azért is én leszek a szemét, hogy neki nem marad pénze. Vagy azt mondja, hogy jó, aztán fizukor meg jönnek a kifogások, hogy nem tud annyit adni amennyi kéne, mert épp kevesebbet keresett.
2009. szept. 13. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!