Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mentsem meg a házasságo...

Hogyan mentsem meg a házasságom és bírjam jobb belátásra a férjem?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat vitázunk a pénzen. Ketten több mint 300ezret keresünk, mégis állandóan kölcsön kell kérnünk. Tele vagyunk adóssággal, ami mind az én nevemen van és ami miatt már BAR listás vagyok. Elegem van abból, hogy jóval tovább akar nyújtózkodni állandóan, mint ameddig az a bizonyos takaró ér. Én nem járok edzeni, se fodrászhoz, se szoliba, turkálóba vásárolok negyedévente vmit magamnak, de télire még nadrágom sincs, de neki kell a bérlet, a cigi meg a sör. Nem tudja megfogni a pénzt. Vmelyik nap adtam neki 20ezret, hogy lehetőleg csak cigit vegyen, mert ennyi pénzünk van és tankolni is kell. Erre este 17ezret hozott haza. Meg mertem kérdezni, hova szórta el a pénz, erre megkaptam, h mindig elszámoltatom, és h elege van, hogy hazaadja a fizuját és kuncsorognia kell állandóan. Hiába mondom neki, ha tudnám, hogy be tudja osztani a pénzt, felőlem lehetne nála is, de amíg egy nap képes elcigizni meg kávézni 3ezer ft-ot, addig nincs mit beszélnünk. Megkértem, hogy lehetőleg naponta egy dbz cigit szívjon el, próbálja meg beosztani, mert naponta több mint ezer ft luxus csak cigire (az havonta kb 35ezer ft). Erre nekem támad, hogy nem mondhat le mindenről. De én mondjak le? Tényleg nekem kéne feláldoznom magam, hogy én a 180ezres fizetésemből egy 10ezres kondibérletet nem tudok venni magamnak, de ő meg ennyit költ magára?! Hiába mondom neki, hogy nem lehet életcél a kuncsorgás, hogy én szeretnék egyről a kettőre jutni és nem kölcsönökből élni, még ő van felháborodva, hogy megdolgozik érte. És hiába mondom neki, hogy én is megdolgozom a szoliért, a bérletért, meg a 20ezres hajvasalóért, mégsem veszem meg, még neki áll feljebb. Hogy tudnám megértetni vele, hogy egy idióta? Hogy józan ésszel gondolja már át miket mond és tesz?! Én nem csupasz se.ggel akarok megdögleni, de ha ő igen az az ő baja. Aztán mindig mondja, hogy jó, igazam van (gondolom megunja a vitát) és megváltozik, de sosem változik semmi. És már ordítani tudnék, és elfutni előle jó messzire, hogy legalább én ne csússzak mélyebbre a gödörben. Legszívesebben elválnék, erre meg azt kapom, hogy én vagyok az anyagias. Tényleg bennem van a hiba?
2009. szept. 12. 22:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

oszd kétfelé a költségeket, ne közösködj.

nem vagy köteles finanszírozni a függőségeit.

ő keres kevesebbet, ossza be akkor a havi 120 ezrét.

számlákat megfelezitek, kaját is, többiből meg azt vesz, amit akar.

2009. szept. 12. 22:38
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Itt két probléma van egyszerre.

Az egyik nyilvánvaló, hogy a férj szórja a pénzt.

A másik ebből nőtt ki, mégpedig az, hogy te már nem tudod tisztelni a párodat, és a kérdés kiírásából kitűnik, hogy pénzügyi téren gyerekként kezeled.

Ezt valszeg meg is érdemli, de pont ez konzerválja a bajt. Apuci nem érzi, hogy ő felelős lehet bármiért is a pénzügyekben. Anyuci úgyis bevasal rajta mindent, és ha félremegy a szekér, azonnal ott van, hogy kiigazítsa. Talán a költekezéseivel kárpótolja magát az érzelmi hiányért, amit naponta megél.

Elsősegélyként nem lehetne valami alszámlát nyitni, ahová a fizetés egy része automatikusan eltávozik, megmentve apucitól?

Ilyen volt eleinte is a párod?

Ha igen, nemigen van mit tenni. Ha nem, a kapcsolatotok megromlása miatt kompenzálhat esetleg ilymódon.

Komment?

2009. szept. 12. 22:39
 13/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Az a baj, hogy én már nem bízom a változásban. Folyamatosan azt hajtogatja, hogy nem ehhez a nélkülözéshez van szokva. De hát én sem! Én kettőnkért mégis le tudok mondani dolgokról. És rohadtul fáj, hogy ő sak saját magát nézi. Más család havi 200ból megél és még félretenni is tud. nekünk meg 10ezrünk nincs félretéve. És igaza van az egyik válaszolónak, hogy szánalmasak vagyunk, hogy ketten ennyiből nem tudunk megélni, és én is, hogy eddig ezt hagytam, és nem csaptam az asztalra csak fenyegetőztem...
2009. szept. 12. 22:40
 14/26 A kérdező kommentje:
ez jó ötlet. Mármint az, hogy nyitok egy számlát, és odamegy havonta mkettőnk fizetéséből ugyanannyi, a többiből meg élünk. Az elején nem volt ilyen. És még jó, hogy gyerekként kezelem, amikor gyerek is a pénzhez. Mi lenne ha egyszer nála maradna a fizetése? kb egy hét alatt nem lenne belőle semmi.
2009. szept. 12. 22:45
 15/26 A kérdező kommentje:
22:39-es ezzel azt akarod mondani, hogy szerinted nem jó a házasságunk és a költekezésbe menekül? Kiváncsi vagyok a véleményedre
2009. szept. 12. 22:47
 16/26 anonim ***** válasza:
88%
A testvérem és családja (feleség + 4 gyerek) havi 150000-böl él meg (mert nincs több) és nem nélkülöznek, csak spórolnak.
2009. szept. 12. 22:48
 17/26 anonim válasza:
85%

Szia!

Nálunk csak anya dolgozik kis korom óta. És így keres 180000-ret. Ebből eltartja a 4 gyerekét és a férjét. Ráadásul nem turkálóból vásárolunk ruhát, ha kell hajvasaló megveszi stb. Hónap végén nincs sok pénzünk, de valahogy mindig megélünk...

2009. szept. 12. 23:07
 18/26 anonim ***** válasza:
85%

kedves feleség!

egy 40éves pasi már nem sokat változik... szerintem eléggé nagy a korkülönbség köztetek, pláne, hogy te elég fiatal vagy. sajnálom, hogy a férjed nem tud bánni a pénzzel. de hogy bánt azelőtt, mielőtt együtt éltetek volna? esetleg volt már korábbi házassága is? kérdezd meg, hogy ott hogy osztották be a pénzt.

az én javaslatom is a két külön, és egy közös bankszámla lenne. mindenkinek maradna zsebpénze, és a számlák is be lennének fizetve. ha pedig hó végén még a te pénzedből tarhál cigire, nyugodtan vesd a szemére, hogy volt elég pénze, miért nem takarékoskodott abból??

sok szerencsét!

2009. szept. 12. 23:32
 19/26 A kérdező kommentje:
ha meg nem adok neki, akkor én lennék a szemét. Tudom jól. És sajna én hó elején kapok fizut ő meg 20-án. nem tudom, hogy lenne ez kivitelezhető.
2009. szept. 12. 23:50
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy a hibás, mert hagyod ezt az egészet. Több mint 300 ezres keresetnél neked le kell mondanod mindenről, neki meg nagy igényei vannak? és mitől vagytokilyen kereset mellett BAR listások? komolyan nem értem, és te hagyod is? akkor ki a hibás? a szomszéd?

Még fiatal vagy zárd le ezt az egészet és kezdj új életet.

2009. szept. 13. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!