Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mentsem meg a házasságo...

Hogyan mentsem meg a házasságom és bírjam jobb belátásra a férjem?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat vitázunk a pénzen. Ketten több mint 300ezret keresünk, mégis állandóan kölcsön kell kérnünk. Tele vagyunk adóssággal, ami mind az én nevemen van és ami miatt már BAR listás vagyok. Elegem van abból, hogy jóval tovább akar nyújtózkodni állandóan, mint ameddig az a bizonyos takaró ér. Én nem járok edzeni, se fodrászhoz, se szoliba, turkálóba vásárolok negyedévente vmit magamnak, de télire még nadrágom sincs, de neki kell a bérlet, a cigi meg a sör. Nem tudja megfogni a pénzt. Vmelyik nap adtam neki 20ezret, hogy lehetőleg csak cigit vegyen, mert ennyi pénzünk van és tankolni is kell. Erre este 17ezret hozott haza. Meg mertem kérdezni, hova szórta el a pénz, erre megkaptam, h mindig elszámoltatom, és h elege van, hogy hazaadja a fizuját és kuncsorognia kell állandóan. Hiába mondom neki, ha tudnám, hogy be tudja osztani a pénzt, felőlem lehetne nála is, de amíg egy nap képes elcigizni meg kávézni 3ezer ft-ot, addig nincs mit beszélnünk. Megkértem, hogy lehetőleg naponta egy dbz cigit szívjon el, próbálja meg beosztani, mert naponta több mint ezer ft luxus csak cigire (az havonta kb 35ezer ft). Erre nekem támad, hogy nem mondhat le mindenről. De én mondjak le? Tényleg nekem kéne feláldoznom magam, hogy én a 180ezres fizetésemből egy 10ezres kondibérletet nem tudok venni magamnak, de ő meg ennyit költ magára?! Hiába mondom neki, hogy nem lehet életcél a kuncsorgás, hogy én szeretnék egyről a kettőre jutni és nem kölcsönökből élni, még ő van felháborodva, hogy megdolgozik érte. És hiába mondom neki, hogy én is megdolgozom a szoliért, a bérletért, meg a 20ezres hajvasalóért, mégsem veszem meg, még neki áll feljebb. Hogy tudnám megértetni vele, hogy egy idióta? Hogy józan ésszel gondolja már át miket mond és tesz?! Én nem csupasz se.ggel akarok megdögleni, de ha ő igen az az ő baja. Aztán mindig mondja, hogy jó, igazam van (gondolom megunja a vitát) és megváltozik, de sosem változik semmi. És már ordítani tudnék, és elfutni előle jó messzire, hogy legalább én ne csússzak mélyebbre a gödörben. Legszívesebben elválnék, erre meg azt kapom, hogy én vagyok az anyagias. Tényleg bennem van a hiba?
2009. szept. 12. 22:11
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
jah, én 26, férjem 40
2009. szept. 12. 22:11
 2/26 anonim ***** válasza:
72%
A hiba nem benned van. Szerintem adj neki ultimátumot: vagy változtat ezen a szokásán, vagy vége.
2009. szept. 12. 22:14
 3/26 anonim ***** válasza:
52%
Több mint 300 ezerből megérdemlitek a sorsotokat.
2009. szept. 12. 22:17
 4/26 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nincs sok esély arra, hogy jobb legyen a helyzet, indokolt lenne, hogy elinditsd a válópert.

A felvett kölcsönön hiába vannak a te neveden, azok közösek és válás esetén neki kell a felét kifizetni (kivéve, ha vagyonmegosztásban éltek).

Most még van idöd, újra kezdene valakivel, késöbb - különösen, ha már gyerek is van, nem nagyon.

Ha ennyire pazarló, és ennyire nincs rád tekintettel, akkor nincs közös jövötök.

2009. szept. 12. 22:18
 5/26 anonim ***** válasza:
91%

szia

régebben nem volt ilyen a férjed?

szerintem egy 40 éves férfit már nem lehet megváltoztatni,hogyha azt ő nem akarja.

a férjed egy önző dög aki csak magával törődik,szerintem is a legjobb amit tehetsz az a válás vagy egy ideig a külön élés és hogyha ezt már te is így látod akkor már tényleg nagyon nagy baj van a házasságodban.

2009. szept. 12. 22:19
 6/26 anonim ***** válasza:
91%

Részvétem.

Csinálj pontos költségvetést és tartasd vele is.

És vedd meg azt a kondibérletet, ha annyira vágysz rá, legfeljebb kevesebb marad neki cigire.

2009. szept. 12. 22:20
 7/26 anonim ***** válasza:
92%

22:17-es: ez azért igen primitiv vélemény, a kérdezö leirta, hogy a férje ész nélkül költekezik, és erröl nem tehet. Ugyanez lenne a helyzet akkor is, ha sokkal több vagy sokkal kevesebb lenne a jövedelmük.

Azt talán már te is hallottad, hogy olyan sok pénz nincs, amit ne lehetne elkölteni illetve elszórni.

Ne legyél már ilyen bunkó!

2009. szept. 12. 22:20
 8/26 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem Benned van a hiba!Szerintem ülj le vele (utoljára) megbeszélni a dolgokat, hogy ez így nem mehet tovább, hogy más életcéljaid vannak, mint ami most van... az ilyen típusú emberektől a hajam égnek áll! jobb menekülni! ha el is váltok, akkor is el kell teljen jó sok időnek míg anyagilag rendbe jössz majd. :( Sok sikert!
2009. szept. 12. 22:22
 9/26 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is jó ötlet, ha csinálsz egy "kimutatást", hogy mire mennyi ment el egy hónapban, és azt ki ill. kire költötte el.

Nekem mindig sokkoló látni, hogy mennyi pénz kifolyik felesleges dolgokra, pedig mi nem is dohányzunk.

2009. szept. 12. 22:27
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

A havi 300.000.- szép pénz kettőtöknek.Ebből garasoskodás nélkül meglehet két embernek élni,és még félre is kellene rakni.

40 évesen nem fog a férjed megváltozni.Ha jól értem,amit írtál: a fizetését odaadja neked,és tőled kér vissza pénzt.

Próbáld meg,hogy leülsz vele,és közösen kiszámoljátok,hogy mennyibe kerül a háztartás,mennyibe a rezsi stb.

Mondja meg,hogy mennyi az az összeg,ami neki cigire-sörre kell.Ennyit adj neki fizetéskor,és a többit tedd be a bankba.Ha nem elég neki,akkor ne adj többet,még kölcsönbe sem.A háztartási kiadásokról pedig vezess naplót ( ha nem is fillérre),hogy lássa,mire megy el a pénzetek.

Talán így javul majd valamennyit a helyzetetek.Ha viszont ebbe nem megy bele,akkor kár minden szóért,és csak rosszabb lesz idővel,jobb nem.

2009. szept. 12. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!