Hogyan mentsem meg a házasságom és bírjam jobb belátásra a férjem?
Szerintem nincs sok esély arra, hogy jobb legyen a helyzet, indokolt lenne, hogy elinditsd a válópert.
A felvett kölcsönön hiába vannak a te neveden, azok közösek és válás esetén neki kell a felét kifizetni (kivéve, ha vagyonmegosztásban éltek).
Most még van idöd, újra kezdene valakivel, késöbb - különösen, ha már gyerek is van, nem nagyon.
Ha ennyire pazarló, és ennyire nincs rád tekintettel, akkor nincs közös jövötök.
szia
régebben nem volt ilyen a férjed?
szerintem egy 40 éves férfit már nem lehet megváltoztatni,hogyha azt ő nem akarja.
a férjed egy önző dög aki csak magával törődik,szerintem is a legjobb amit tehetsz az a válás vagy egy ideig a külön élés és hogyha ezt már te is így látod akkor már tényleg nagyon nagy baj van a házasságodban.
Részvétem.
Csinálj pontos költségvetést és tartasd vele is.
És vedd meg azt a kondibérletet, ha annyira vágysz rá, legfeljebb kevesebb marad neki cigire.
22:17-es: ez azért igen primitiv vélemény, a kérdezö leirta, hogy a férje ész nélkül költekezik, és erröl nem tehet. Ugyanez lenne a helyzet akkor is, ha sokkal több vagy sokkal kevesebb lenne a jövedelmük.
Azt talán már te is hallottad, hogy olyan sok pénz nincs, amit ne lehetne elkölteni illetve elszórni.
Ne legyél már ilyen bunkó!
Szerintem is jó ötlet, ha csinálsz egy "kimutatást", hogy mire mennyi ment el egy hónapban, és azt ki ill. kire költötte el.
Nekem mindig sokkoló látni, hogy mennyi pénz kifolyik felesleges dolgokra, pedig mi nem is dohányzunk.
A havi 300.000.- szép pénz kettőtöknek.Ebből garasoskodás nélkül meglehet két embernek élni,és még félre is kellene rakni.
40 évesen nem fog a férjed megváltozni.Ha jól értem,amit írtál: a fizetését odaadja neked,és tőled kér vissza pénzt.
Próbáld meg,hogy leülsz vele,és közösen kiszámoljátok,hogy mennyibe kerül a háztartás,mennyibe a rezsi stb.
Mondja meg,hogy mennyi az az összeg,ami neki cigire-sörre kell.Ennyit adj neki fizetéskor,és a többit tedd be a bankba.Ha nem elég neki,akkor ne adj többet,még kölcsönbe sem.A háztartási kiadásokról pedig vezess naplót ( ha nem is fillérre),hogy lássa,mire megy el a pénzetek.
Talán így javul majd valamennyit a helyzetetek.Ha viszont ebbe nem megy bele,akkor kár minden szóért,és csak rosszabb lesz idővel,jobb nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!