Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most nagyon megijedtem, mi a...

Most nagyon megijedtem, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, van egy 4éves kishugom de ő nem az én apámtól, hanem nevelőapámtól már 10éve együtt vannak anyával, minden rendben működik, nincs veszekedés sem, nem iszik stb. Anyukámnál négy éve(amikor a hugommal terhes lett) méhnyakrákot diagnosztizáltak. Szerencsére időben észrevették és kivették a méhét amikor a hugommal császározták. Pár perccel ezelőtt kihívott a konyhába és leültetett, hogy úgy döntött, hogy ha betöltöm a 18at (2hónap múlva) akkor elmegyünk a gyámhivatalhoz és én leszek a hugom gyámja, ha ő istenőrizz meghal. Kérdeztem, hogy miért nem a nevelőapám és azt mondta, hogy ő bennem bízik a legjobban és tudja, hogy rámhagyhatja. Most nagyon megijedtem, hogy miért döntött így...félek hogy van valami baja csak nem mondja el nekem :( bár rákérdeztem, hogy ugye nem jött vissza a betegsége de azt mondta, hogy nem. Nagyon nagyon félek, hogy van valami, rengeteget dolgozik emellett, hogy több betegsége van (pajzsmirigy...stb) és megkért hogy ezt ne mondjam senkinek, de akkor is idegesit ez a hirtelen döntés :S szerintetek miért döntött igy? ugye nem beteg?:(
2009. szept. 12. 19:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Hát bocsesz elég rosszul tudod.

Esetleg menj be a gyámhatóságra aztán neked is elmondják.

2009. szept. 13. 15:42
 12/28 A kérdező kommentje:

Utolsó: lehetek én a gyám ha anya meghatalmaz és van egy papír róla. Ha nem lehetne akkor nem lenne most ez a helyzet. Onnan jött neki is az ötlet, hogy a főnöke már ezt megcsinálta (ugyan ez az eset mint nekünk) tehát igenis lehetséges!

Többieknek köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettetek!

2009. szept. 13. 15:56
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem lehetsz a gyám kedves kérdező,amíg a gyermeknek van élő szülője,aki "nem mondott le róla".

Az hogy hetedhéthatárba mit mondanak,annak köze nincs a törvényhez...

2009. szept. 14. 11:55
 14/28 A kérdező kommentje:
De ha anyukám meghalna...nem mostanról van szó
2009. szept. 14. 15:45
 15/28 A kérdező kommentje:

"úgy döntött, hogy ha betöltöm a 18at (2hónap múlva) akkor elmegyünk a gyámhivatalhoz és én leszek a hugom gyámja, ha ő istenőrizz meghal."

ott van a szövegbe....

és csak anya a gyámja mert a nevelőapám papíron nem az!

2009. szept. 14. 15:47
 16/28 anonim ***** válasza:

Értsd már meg,amíg van élő szülője a gyermeknek,addig az a gondozója.

Ha esetlegesen lemond róla,akkor a gyámhivatal megvizsgálja,hogy kinél helyezhető el a gyermek.Ha úgy találják senkinél,akkor intézetbe rakják.

Az hogy az elhunyt szülő mit szeretne az majdnemhogy nem számít.

Ez lehet ,hogy pár száz éve így működött,ma egész máshogy van.Ha igaz lenne,nem lenne az a sok kétségbeesett nagyszülő,akinek az unokáját az apának ítélték gyermekük halála után.Persze más a dolog ha az apa nem kéri a gyermeket.

Ha tisztán akarsz látni,legjobb,ha bemész a helyi gyámhatóságra,vagy írsz a jogiforum.hu-ra.

2009. szept. 14. 16:34
 17/28 anonim ***** válasza:
Inkább te nem akarod felfogni, hogy ezek nem holmi mendemondák, a kérdező is írta, és én is ismerek olyan embert, aki írásban megadta, hogy ha ő alkalmatlan lenne a gyámságra (pl. halála, vagy beszámíthatatlansága esetén), ki legyen az új gyám! Ez nem úgy működik hogy ki a legközelebbi hozzátartozó! Szerinted miért van olyan sok gyámsági per?
2009. szept. 14. 21:08
 18/28 A kérdező kommentje:

Én is ezt magyarázom de nem fogja fel...

Hogyne lehetne már szerinted anyukám kitalálta vagy mi? Utánna érdeklődött és van is ismerősünk akinek ez már megis van ;)

2009. szept. 14. 21:51
 19/28 anonim ***** válasza:

Aha, utánna érdeklődtetek?

Mondtam két címet,gyámhatóság,jogifórum(tessenek ott is az ügyvédekre,jogászokra hallgatni).

Az hogy az ismerős,rokon,munkatárs mit hogyan ért el általánban nem szalonképes.

Azonkívűl kedves 17 éves kislány,aki 18 éves korában akár megkaphatja a gyámságot a huga felett-na ilyen gyermekded viselkedéssel biztos nem bíznék rád gyermeket.Ha lelkiismeretes gyámügyi előadóhoz kerülsz ez tuti bukás.Ha komolyan akarod azt a felügyeleti jogot akkor készülj fel rá.De az anyukám azt akarja ,na az kevés.Az apukája meg mást akar.Na akkor mi van?Az válaszolod,hogy de az ismerősöd is?Hát majd max körberöhögnek...

2009. szept. 15. 07:56
 20/28 anonim ***** válasza:

Egyrészt: Ha csak azért írsz hogy b..ogasd, akkor inkább ne írj semmit! Ez az oldal nem azért van!

Másrészt: Azt írta hogy a nevelőapja papíron nem a gyámja, tehát teljesen mindegy hogy ő mit akar, csak az anya számít, meg ha van még valami rokona, max ők szólhatnak bele!

Harmadrészt: Nehogy már ilyen kevés beszélgetésből eldöntsd hogy gyerekes! Fogalmad sincs róla, hogy mennyire érett, vagy nem! Szerintem ha az anyja rábízza ezt a dolgot, akkor nem lehet túl gyerekes!

2009. szept. 15. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!